Dopust s širšo družino
Pred par tedni sva z možem rezervirala prikolico za dopust naslednje leto. Zgodaj, ampak gre za oblegan in priljubljen kamp, tako da sva pohitela, da imamo rezervirane naše tri tedne dopustovanja. Malo po tem je pri družinskem kosilu pri tašči ta tema prišla v debato, par dni za tem pa je moža klical njegov brat s predlogom, da če bi šli naslednje leto skupaj. Ok, ni problem, potem pa se je izkazalo, da je on mislil tako, da bi s svojo družino (žena in dva otroka) bili z nami v isti prikolici, no, saj bi oni spali v baldahinu, je rekel…ker so na tesnem z denarjem-zidajo-ampak bi otrokoma rada privoščila počitnice na morju. Jaz sem proti, mož je v zadregi, ker to ve, se pa ne bi rad zameril bratu. Tako da sva v precepu med željo po mirnem dopustu in neko prisiljeno lojalnostjo do širše družine in ne veva, kaj narediti. Se mi pa ne zdi ravno dostojno, da se kar takole sam povabiš k nekomu dopustovat..kakšen dober predlog, kako naj rešiva to zmedo?
Glej, tebi je svak tujec, tvojemu možu je to njegov brat, najožji družinski član, ki ga pozna od rojstva, v bistvu veliko dalj časa kot tebe…
Pri nas bi bil dobrodošel, ne za 3 tedne in tudi nikomur ne bi padlo na pamet bit 3 tedne z nami na dopustu, za par dni ali en teden pa brez problema. Namesto baldahina bi zrihtali en šotorček za spat.
Glej, tebi je svak tujec, tvojemu možu je to njegov brat, najožji družinski član, ki ga pozna od rojstva, v bistvu veliko dalj časa kot tebe…
Pri nas bi bil dobrodošel, ne za 3 tedne in tudi nikomur ne bi padlo na pamet bit 3 tedne z nami na dopustu, za par dni ali en teden pa brez problema. Namesto baldahina bi zrihtali en šotorček za spat.
[/quote]
Takšni kompromisi po moje prej ubijejo zakon, kot ga rešijo. Pa kaj še, ljudje se bodo kar sami vsiljevali k tebi na dopust!
Jaz bi v takem primeru vljudno zavrnila brata brez posebnih obrazložitev. Jaz se tudi nikomur ne vsiljujem. Če nimam, pač ne grem. To ni neka nujna zadeva. Čudovito je, če si jo lahko privoščiš. Ne moreš pa graditi hiše na bratovih žuljih.
če boš težila, boš ti ta grda, ki uničuje družino in vso vaško skupnost.
Za take vsiljivce obstajajo čisto preproste rešitve. Ti tale dopust lepo požri, da boš imela družbo. Naj kar pridejo. Tam pa jim lepo povej, ker si ti plačala prikolico, naj oni nabavijo vso hrano, naj vas peljejo v gostilno, naj tastara dva kuhata, ti pa se pojdi sprehajat. Niti slučajno ne prevzemi vloge gostiteljice. po možnosti se vsak večer napij in žuraj, ko bi oni radi spali.
Tako boš izpadla ful dobra, pa verjemi, da jim nikoli več ne bo prišlo na misel to gostovanje.
Nisi ti tista v tej zgodbi, ki je čudna in b****. Čudni so tile zastonjkarji. Si mislim, da to ni ne prvi ne zadnji primer njihovega zastonjkarstva…
Saj imajo Pomežike, Tuše in Rdeče križe, če bi radi spravili svoje otroke na morje, pa nimajo denarja. Na koncu se vam bo zgodilo, da vam bosta otroke za cele tri tedne pustila. Saj veš, oni zidajo, pa med počitnicami nimajo kam dati svojih otrok, šmrk, šmrk.
Torej ne.
pa še na nekaj moraš biti pozorna. Čisto mogoče je, da je tvoj mož v resnici sam povabil bratovo družino zraven. Mogoče ni čisto resno mislil ali pa je. Ima predstavo, da bosta potem moška skupaj športala in popivala, ženski se bosta pa zajebavali z gospodinjenjem in skrbjo za otroke. Možu začni namigovati, kako bo fajn ko bosta brat in svakinja merkala otroke, vidva pa v akcijo, pa samotna plaža pa to.
Naj se omenim da si bomo mi zraven 3t v prikolici privoscili se 2 tedna all inclusiva v grciji.
Pac imamo denar ker sm0 se ustulili tasci v mansardo. Pa da ne bo kdo mislil da zastojn tam zivimo. Damo vsak mesec 200 eur za stroske.
Mozev brat pa noce zivet pri svoji tasci pa pac mora gradit kaj pa hoce imet svojo bajto.
Naj se omenim da si bomo mi zraven 3t v prikolici privoscili se 2 tedna all inclusiva v grciji.
Pac imamo denar ker sm0 se ustulili tasci v mansardo. Pa da ne bo kdo mislil da zastojn tam zivimo. Damo vsak mesec 200 eur za stroske.
Mozev brat pa noce zivet pri svoji tasci pa pac mora gradit kaj pa hoce imet svojo bajto.
[/quote]
Seveda. Grčija je pase drugače…
[/quote]
Bratov mož kje pameten vsaj glede tega, da bo živel na svojem v svoji bajti.
Kaj pa ti in tvoj mož? Živita v tuji bajti. Tašča lahko karkoli naredi s svojim premoženjem, lahko jo tudi proda, pa se bosta morala izselit. Lahko se tašča zapufa, da bbajto pod hipoteko… Lahko tašča nenadoma umre in je hiša stvar dedovanja in potem tvoj mož z bratom dedujeta vsak polovico ali pa še manj, če je še kakšen drug potomec….
Tko da raje kaken dopust manj razsipniški, pa denar vložit v lastno nepremičnino, kot pa se na stara leta jebat z dediči in delitvijo solastnine… al pa da te celo kdo ven meće.
[/quote]
No, tole je napisal nekdo drug pod mojim nickom! Žal nimamo še Grčije v načrtu, zato bo to naš edini dopust in me še toliko bolj najeda, kaj bo na koncu..Mi ne živimo pri tašči, ampak 15 km stran v svojem stanovanju. Pri tašči v njeni mansarni živi brat-ravno ta, ki zdaj zida in bi dopust preživel z nami. Sem pa prepričana, da mož ni sam vabil, saj sva se pogovarjala ob rezervaciji, kako bo luštno, ko bomo na dopustu čisto sami in na frej..oni so namreč družina tiste vrste, ki se ob nedeljah strumno zbira pri mami za goveji juhci in temu sem se pač prilagodila, čeprav mi velikokrat hodi natobe. Ampak ok, to je njihov običaj in zaradi moža ga sprejemam, ker je njemu to pomembno. Samo dopust s svakovo družino, v gužvi in na najin račun, tega pa res ne morem požreti. In kar naenkrat se teh počitnic bojim, ne pa veselim 🙁
No, tole je napisal nekdo drug pod mojim nickom! Žal nimamo še Grčije v načrtu, zato bo to naš edini dopust in me še toliko bolj najeda, kaj bo na koncu..Mi ne živimo pri tašči, ampak 15 km stran v svojem stanovanju. Pri tašči v njeni mansarni živi brat-ravno ta, ki zdaj zida in bi dopust preživel z nami. Sem pa prepričana, da mož ni sam vabil, saj sva se pogovarjala ob rezervaciji, kako bo luštno, ko bomo na dopustu čisto sami in na frej..oni so namreč družina tiste vrste, ki se ob nedeljah strumno zbira pri mami za goveji juhci in temu sem se pač prilagodila, čeprav mi velikokrat hodi natobe. Ampak ok, to je njihov običaj in zaradi moža ga sprejemam, ker je njemu to pomembno. Samo dopust s svakovo družino, v gužvi in na najin račun, tega pa res ne morem požreti. In kar naenkrat se teh počitnic bojim, ne pa veselim 🙁
[/quote]
Mislim, da je čas, da pri sebi in z možem razčistiš, kaj hočeš in česa ne. Po moje vama manjka zrelost v smislu reči ljudem preprosto ne (tudi svojemu možu). Že to, da hodite na neka kosila, ki jih ne maraš, je meni čisto mimo. In to po mojem mnenju ni prilagajanje, ampak podrejanje. Po moje se bo tole samo stopnjevalo, če ne boste ustavili.
Forum je zaprt za komentiranje.