Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Storžič ali Begunjščica. Lažji vzpon?

Storžič ali Begunjščica. Lažji vzpon?

Pozdravljeni. Zanima me kakšen je vzpon na Storžič? Šla bi iz Povelj, po lažji poti. Kondicijsko bo šlo, bolj me zanima v smeri vrtoglavice. Ni mi prijetno hoditi po poteh, kjer imam občutek, da lahko zgrmim v globino ali dolino.
Ali je na vrhu oz. proti vrhu Storžiča zajla?

Na Begunjščico sem šla iz smeri Roblekovega doma in mi je bilo na trenutke neprijetno, ker je pot čez tak odprt teren, če bi se spotaknila, bi šla po bregu dol.
Ali je pot na Storžič primerljiva z Begunjščico? Ali bo še težje vse skupaj?
Hvala za vsako izkušnjo, mnenje in nasvet.

sicer že dolgo nisem bila na Storžiču, ampak ni tako nedolžen, sploh če je mokra trava. Jaz bi ti raje svetovala Begunjščico čez Roblek ali čez Bornove tunele, samo na koncu, ko prideš iz gozda ven, je ena taka strmina, kokr, da greš skoz ena vrata. Saj drugače ni čisto nič, samo če pišeš, da si imela težave .. Nikakor pa ne rinit čez Zelenico. Kaj pa, če greš npr. na Dobrčo, Blegoš, tam ne moreš nikamor pasti.

Sicer na Storžiču še nisem bil, se mi pa zdi, da je zahtevnejši od Begunjščice. Ta iz Robleka ni res noben bav bav, če si imela že tukaj težave zaradi strahu ali vrtoglavice, potem bi ti Storžič odsvetoval. Boljše, da se držiš nižjih in neprepadnih vzpetin, škoda bi bilo, da se mučiš in trpiš. Drži se terena, kjer uživaš sproščeno, pa boš pomoje imela več od dneva.

Prekajen meso dl cajt gvera;)

Se strinjam s predhodnikom, pa še manj obljuden je Storžič, tako da, če boš kje v stiski, bo več ljudi zraven na begunjščici kot na storžiču.

Južni pristopi na Storžič nimajo zajl, je pa po mojem mnenju malo težji vzpon kot pa na Begunjščico.
Pri hoji v hribe ni priporočljivo, da se spotakneš, ravno tako kot doma za pultom ali na pločniku. Največ nesreč se zgodi pri povratku v dolino, ko popusti pozornost po dolgotrajni turi.
Varno hojo ti želim, pa ne mislit na nesrečo.

Storžič je težji. Po poti ki je težja (od doma naprej) je zajla in ni priporočljivo da tam plezaš če ti je Begunjščica bila neprijetna.

Še ena stvar. Cel vrh Storžiča je posr@n od ovac.
Absolutno ogabno, uniči ti doživetje.

Hvala za mnenja. Mogoče se še kdo oglasi.

Storžič lani Begunjščica letos. Meni je bil Storžič težji. Rabiš več kondicije, ker je bolj strmo. Imaš tudi nekaj zajl, če greš od Kališča gor. Morda je na Begunjščici malo slabši občutek če ti spodrsne in se skotališ. No to ti lahko rata tudi na Storžiču. V bistvu ni neke hude razlike med obema.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close