a je bil kdo v Senju
Precej vetrovno,sam kraj je bolj miren,od celega dopusta,ki smo ga lani preživeli lani tam,mi je bilo najbolj všeč v Lukovem, 20 km oddaljenem kraju.Tam je pa res sanjsko-čisto, toplo morje,miren kraj.
Priporočam ti rajši kak drug kraj,ker ko tam piha,kar je večino časa,močno piha,tako da te mine vse. na dopust smo šli za 8 dni,a smo imeli po 5 dneh dovolj
Cel ta predel pod Velebitom ima precej hladno morje tudi zato, ker je veliko pritokov (podzemnih) sladke vode.
Burja, tramuntana še bolj – shladita morje in ozračje. Ampak ob vročem poletju je to menda celo zaželeno.
Vsi ste pa pozabili povedat,da ima morje v tem delu Kvarnerja povprečno temperaturo morja za 4 stopinje nižjo,kot ostali del Jadrana. Voda je čista ko solza,ampak imaš ob tem delu obale vrulje sladke vode v morju. Vse te vasice zgoraj naštete so zelo lepe in magične,pa tudi precej vetrovne. Če nimate majhnih otrok,se da imet lep dopust. mene kot takratnega najstnika na te kraje vežejo lepi spomini,mi je pa tam zdaj premrzla voda.
Zadnjih nekaj let to ne drži. Začetek julija je že večina vruj in izvirov suhih. Ostanejo le največji. Lani sem izmeril max T morja 28 C (konec Julija). Ne bi rad delal reklame, vendar je med Sv Juraj in Jablancom ful malih vasic, ki so skrite (gl. cesta se dvigne tako da se moraš spustiti po večinoma ozlkih in strimih cesticah do morja) Blizu in daleč. Fenomenalno.
Kdo ve, kje so trgovine v Lukovem oz. katere so najbližje?
Forum je zaprt za komentiranje.