Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Albanija – dopust

Albanija – dopust

Je že kdo obiskal te plaže in lahko po resnici pove?

https://potovanja.over.net/najlepse-plaze-v-albaniji/

Mi smo bili v bližini Drača, morje toplo, plaže pščene in čiste, sobe čiste, hrana dobra. Tako kot na fotki pa seveda ni bilo 🙂

Moj znanec je bil v Albaniji. Imel je zelo slabe izkušnje z ljudmi. Ker ni hotel kupiti fig, ki so jih prodajali otroci, so ti vanj začeli metati kamenje. Pa tudi sicer, so ga poslušali goljufati na vsakem koraku.

Lepo in urejeno, samo turistov je zelo zelo malo.
Množični turizem še ni v razmahu…Tudi Korejcev in Taiwancev še ni…

Lani potovala čez Albanijo, lepa, poceni, nobenih problemov, plaže lepe skoraj kot na slikah, Vlore zame preveč betonski, svetujem dopust v septembru.

Bil lani na vseh destinacijah. Najlepše Ksamil, čudovito vsepovsod. TISTI ki je napisal da ni gužve Albanije še videl ni. Skratka čudovito, poceni, ljudje noro prijazni. Edino kar me odvrača je pa nepopisna gužva. In to povsod. Bil pa tako na morju, kot mesta v notranjosti.

Lani v Albaniji avgusta.Nepopisne gužve seveda ni bilo.

Ne vem kje ste potem vi bili. Jaz sem bil v Ksamilu, odhajal na izlete po severu, samo v draču sem se samo ustavil. Po 9.00 nisi dobil več prostora na plazi

Drugače pa sem bil Korce, Gjirokaster, Berat, tirana, Sarande, vlore, dhermi, himare, borsh, fier, skadarsko jezero

Bili letos na popotovanju SLO-Grčija z motorji. Albanija je dejansko lepa dežela, se pa strinjam z enim od predhodnikov – na*egniti te poskušajo na vsakem koraku, obvezno na črpalkah za bencin, skozi kakšne bolj zakotne vasi smo se naučili peljati hitreje, preden se je nabrala na cesti mularija. Tudi pri nas je večkrat zadnji, če nismo ustavili in kaj kupili, dobil kaj v hrbet. Lepo za videti, ne najlepše doživeti.

Pozdravljeni,

mene pa zanimajo ceste po notranjosti države. Ali imate kaj izkušenj iz zadnjih let? Predvsem cesta iz Skadarja do Komani jezera in tisti predeli tam naokoli (sever Albanije)? Je “lep” makedam ali so tako razrite ceste, da resnično potrebuješ džip?
Hvala za odgovore.

Bila letos junija, po vseh turističnih mestih Albanije in ob morju. Plaže od Vlore proti Ksamilu (Jonsko morje) so take kot na slikah. Meni je bil Dhermi prav v redu, en mali hotelčič s svojo plažo, leseni ležalniki, turkizno morje. Samo škoda, ker nisva ostala dlje. Junija še ni bilo take gužve. Na severu je Jadransko morje in plaže so temu primerne. Drugače pa nobenih problemov, potovala z avtom (OK način vožnje imajo tak, kot pri nas včasih), ljudje vsi prijazni. Zamenjala veliko nastanitev in vse so bile čiste in urejene, za nas je vse poceni, pri morju malo dražje, ampak še vedno OK. Nad Albanijo sem zelo prijetno presenečena in me je navdušila. Sploh pokrajina, mogoče podobna Toskani.

Cesta Skadar – jezero Komani pa tista prava za terence, čeprav meni bi se tud terenc smilil. Sem in tja je šel kakšen z avtom, turisti pa gredo(mo) včinoma z njihovimi mini buski, ki so vse avtomobile prehitevali kot za stavo. Samo temu delu taka cesta paše, ker je res vse naravno, prvinsko. Drugače so ceste po Albaniji dokaj nove, vsaj te med večjimi kraji. Zelo mi je padlo v oči, da ni nobenih “flik”. Še najslabša se mi je zdela od Berata do Fiera…če pa dobro pomislim, ni bilo neke razlike med našimi cestami…tako, da ne velja več, da imajo Albanci slabe ceste…smo pa leta 2019.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close