Ali je kdo tukaj obiskal Severno Korejo?
Razmišljam da bi šel. Resno. Dejansko me briga če se mi kej zgodi tam…..itak pa če se mi nevem če me zaprejo mamo Karla faking Erjavca kot zunanjega ministra tko da mi ne bi blo hudega. On bi me že rešil verjetno……ampak ja a je bil kdo v Severni koreji? Vem da letiš iz Kitajske in maš potem voden faking ogled in je vse staged tko da potem Severna Koreja izpade kot super ful fun država….fascinira me malo to sranje. A ima kdo kakšne napotke al pa kej? Na kaj morem paziti?
Tam boš videl kar ti bodo oni dovolili. Imajo prov določeno pot za turiste in vse kar boš videl je prirejeno.
Kim odpira Severno Korejo turizmu. Začeli so z ameriškimi surferji. Po poročilih so se vsi vrnili živi. Tako da lahko mirno poskusiš tudi ti. Tukaj boš vse zvedel.
Spet se ti blede … te je med vikendom napumpal ljubljeni vodja, potem ste šli v gore z nekaj tisoč novimi člani partije …
[/quote]
Ne, to prakticirate slovenski ‘Severni Korejci’. Že sintagma ljubljeni vodja, s svojim severnokorejskim pridihom kaže vašo mentaliteto in domet.
Shappa ima turo za tja, nisem zihr, ampak mislim, da so enkrat že šli. Kolikor vem se leti iz Pekinga, en američan, ki je objavil potopis na you tubu je šel tja z vlakom iz Kitajske.
Kolikor vem sam ne moreš iti, ampak samo s skupino, poleg tega dobiš lokalnega vodiča (nadzornika). Sam ne moreš okoli hodit, nenazadnje je problem tudi jezik, ker večina ne govori angleško. Kljub nadzoru in prirejenosti lahko vidiš kako zgleda levičarski raj, če malo odpreš oči. Jaz bom šel ob prvi priliki, če le ne bo predrago.
Če te mika taka adrenalin scena lahko greš v Mjanmar gor severno :-), južno in v centralni del imaš lepe stvari za videt, obala in morje pa sta prekrasna in raj za uživanje. Pa še kaka taka destinacija bi se našla. Tam pa kjer te kot cucka na povodcu vodijo ne vem kaj lahko vidiš zanimivega, predvsem da je to realno.
Leta 2007 sem bila tam na SP v okviru zenske hokejske reprezentance. Zelo zanimiva izkusnja, res drug svet. Se vonj je drug. In tisti obcitek, da si povsod nadziran, ni reklamnih panojev, siroke ceste z malo avtomobili, ogromni kipi, povsod red in stanje v vrsti. Vsak dan smo opazovali, kako se pripravljajo na parado. Kot bi stopil malo nazaj v zgodovino. Ampak me smo imele vse organizirano, tako da pravzaprav ne vem kako iti v lastni reziji.. Vedno pa so bili zraven agenti, prakticno nikamor nisi smel sam. Vem, da smo iz Lj letele v Frankfurt nato v Peking in nato v Pjongjang.
Leta 2007 sem bila tam na SP v okviru zenske hokejske reprezentance. Zelo zanimiva izkusnja, res drug svet. Se vonj je drug. In tisti obcitek, da si povsod nadziran, ni reklamnih panojev, siroke ceste z malo avtomobili, ogromni kipi, povsod red in stanje v vrsti. Vsak dan smo opazovali, kako se pripravljajo na parado. Kot bi stopil malo nazaj v zgodovino. Ampak me smo imele vse organizirano, tako da pravzaprav ne vem kako iti v lastni reziji.. Vedno pa so bili zraven agenti, prakticno nikamor nisi smel sam. Vem, da smo iz Lj letele v Frankfurt nato v Peking in nato v Pjongjang.
Nedolgo nazaj dobil na dom katalog TRUD-a. Med množico drugih destinacij “ponujajo” tudi Severno Korejo,
Videl že več potopisov od tam. Ja, vsi pravijo da si “pod nadzorom”. Pač skrbijo, da dobiš “pravo” sliko o deželi :-). Ja, bi me zanimalo to “videti v živo”, a nekako še ni v prvi prioriteti, tudi cena je “konkretna”.
Gledam pa večkrat južnokorejske “limonade”. In že njihov način življenja, odnosi, so za nas dokaj “čudaški” !
Jp, kot Slovenija. Rdeči mediji poskrbijo, da dobiš pravo sliko o dogajanju in potem na volitvah pravilno voliš. Če kaj napačnega rečeš, te preganjajo za ‘sovražni govor’. Kim v Koreji lahko slovenskim komunistom samo zavida, njega je cel svet izobčil, ti tukaj so pa večino uspeli prepričati, da živimo v svobodni in demokratični družbi…
Forum je zaprt za komentiranje.