Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice trst in okolica, plaža

trst in okolica, plaža

Zaradi enega opravka moramo v Trst in smo razmišljali, da bi se šli še kam kopat v morje. Ker nimam pojma ali so sploh kakšne plaže v bližini, sprašujem.

Torej, iščemo plažo v bližini Trsta, lahko tudi kakšne pol urce stran…pa da je parkirišče zraven!Kje bi to bilo?

Hvala za namige!
[attachment=0]trst.jpg[/attachment]

grado
http://www.grado.it/new/index.php?lingua=en

Raje se zapelji do Savudrije ali še kam nižje. Ali veš, kje se boš kopala v Trstu? Ali imaš pojma, koliko ladij s tovorom pride v Trst vsak dan (!!)in da je Trst zelo onesnaženo mesto, tudi za Italijo???
Ne vem, kaj je slabše: kar boš tam dihala ali kje se boš kopala.
Grado je prcej od Trsta, vsaj 30 do 40 minut, torej pojdi raje nekaj nižje. Kot verjetno veste gredo morski tokovi po Jadranu na naši strani (hm, bivše Yuge) navzgor in nato po italijanski strani navzdol. In s sabo tudi določene stvari nesejo. Mimogrede, samo za Sistiano, ki je ven iz Trsta so vedno govorili, da se tam stakne zaradi umazanije različne alergije, ko pa je moja dojenčica dobila dan po kopanju tam uroinfekt (in je zdravnica rekla, da je morda bilo to to) me je KONČNO tudi mene srečala pamet glede tega.

Sesljan (Sistiana) je blizu. Voda pa zagotovo ni nič čistjša npr. v Izoli kot v Sesljanu.

O, pa je čistejša. V Izoli mislim. Tokovi delajo svoje. Se izgleda niste kopale na tem mestu. Ne vem, jih gledam ko grem preko prehoda v Ankaranu, se kopajo in sončijo na tistih zidkih. Madona so korajžni oz. korajžne. Če jo en šofer bolje pogleda, sta lahko oba kar hitro nižje. hahaha. Ne vem kakšna je pa tam voda, školjke se gojijo tam. Kaj to pove. Školjke ne marajo umazane vode, kajne.

Školjke da ne marajo umazane vode… ne bi glih trdila tega. Dobro, prav hudo onesnažene ne marajo, tako kot tudi drugi morski organizmi ne. Drugače so pa školjke filtratorji in meni tudi to nekaj pove…

Vsak po svoje. Raje gledam školjke, kot ogromne tovorne ladje v Trstu. Sploh pa ne plavajo školjke tam, kjer se kopa, niti oni med njimi. Tam se pač kopajo, in.Pa školjke ješ, ker so taki filtrati, da kar bruhajo svinjarijo, po tvoje. ? Da, školjke ne marajo umazane vode, in postavljajo školjščišča kjer so tokovi.

Ma dajte babe mir, no. Od enega dneva kopanja ni na tem koščku obale še noben umrl. Veliko več možnosti za takšne ali drugačne okužbe imaš prav v vsakem bazenu.

Školjčišča so nameščena ob tokovih zato, ker školjke na tak način dobijo več hrane. Boge revce se pač ne morejo premikat in lahko pojedo samo tisto, kar pride mimo.

Ja, jem tudi školjke, občasno, v minimalnih količinah, npr. na kakšni morski pici, v morski rižoti,… Da bi jedla školjke kot glavno je pa ne, ker se zavedam, da so preveč nezdrave. Tako kot tudi jetrca, ki so mo zelo dobra, ampak se jih izogibam, sploh takim, za ketere ne poznam njihovega izvora.
Pa verjetno pravilo, da je školjke dobro jesti samo sveže in to v mesecih, ki imajo v imenu črko R, torej od septembra do aprila, tudi nekaj pove.

Izole oz. taqmkajšnejga morja ne poznam, ker se tam še nisem kopala. Vsekakor pa severneje od Izole ni verjetno prav čista. Ankaran – školjke gor ali dol, tega ne vem, kako je, vendar je pa Luka zelo blizu in tudi tja gredo ladje. Jih vidim. Vsak dan.

Pa še kakšen morski pes se lahko zažene za to veliko ladjo oz. pride za njo ;-)) Haha.

Jaz se pa s školjkami bašem, samo da imam priliko. Njamsi, surove z limonco. Še vedno živim, skoraj polovico od stotke. Jetrca obožujem in niti ne študiram kaj dosti. Kako sva si različne?! Ne gofljam pa o raznih lososih, ker me mine. Gofljam o tem kar poznam. Pa ne od daleč. A si s črko R malo zgrešila?! No vidiš saj tudi sama priznaš da so tokovi. Torej je čiščenje. Potrjena domneva, kajne?! Če se one čistijo, se tudi voda.

Da te razsvetlimo školjke niso v Ankaranu, ampak v Miljskem zalivu. Ja, letos so morski psi pojedli že ene dve monovke, jih pogrešam tule gor. To bo to. So pa delfinčki v Piranu. Pa zelo čista voda v Luki, na koprskem kopališču. Ankaransko je pa že 30 let zanič, ker so mivko nametal, namesto kamenja. Luka gor ali dol. Saj imajo tam samo parkirišča avtov, ne pa deponij. Da se malo poučite.

Kako naj ti razložim, da boš razumela??? S črko R nisem nič falila. Školjke se priporoča jesti v hladnejših mesecih, od septembra do aprila in vsi imajo v ssvojem imenu črko R. Meseci od maja do avgusta so pretopli, posledično večje izparevanje vode, boljši pogoji za razvoj MO v vodi in zato tudi slabša kvaliteta školjk.
To, da so školjke filtratorji pomeni, da čistijo vodo. Svinjarijo, ki jo iz vode poberejo zadržijo v sebi.
Dober tek ob surovih školjkah iz tržaškega zaliva, kamor spada tudi naš košček morja.

No pa je naša monovka izvedela kje v okolici Trsta se lahko kopa, oziroma kje je kopališče. Včasih ste pa res neresne. Torej kopališče je, kolikor je meni znano v smeri gradu Miramar.

Pa saj sem zapisala, da o Ankaranu in školjkah ne vem – preberi post gor. Iz na hitro prebranega sem namreč tako razumela, da je nekdo zapisal.

Da pa je Ankaran zelo čist, to dvomim, isto za Koper, Modra zastava gor ali dol. Mimogrede, ali so sploh imeli kdaj modro zastavo??

Ne bodi nora, no, Daj že enkrat beri. Lepo povedano da je Koper čist, Ankaran ne. Pa kaj rabiš očala ali kaj?! Školjke jem in jih bom še, a sem rekla da tele, o katerih govorimo. hahah, matr ste polpismene. Na hitro preleti in že piše. Jezik hitrejši od glave. V postu govoriš da ne poznaš, sedaj dvomiš, pa daj verjemi nam domačinom.Kateri živimo na licu mesta. Saj se nismo enkrat kopal no. Dalmacija ni, od kje je že folk na koprski plaži, pa na ankaranski, domačinov je malo.Tako da jaz dvomim, da je Koper toliko zanič. Dober je, da ne govorimo od Izole pri svetilniku, pri Domu dveh topolov. Dalmacija ni, je pa slo. morje. Kaj češ, tako imamo. Pa ne pluvaj po njem. ker slovenčki rešujete slovenski turizem na Obali.

Tržaško kopališče so Barkovlje ali po italijansko Barcola, to je predel od železniške postaje do gradu Miramare, pred gradom pa je že ob vstopu na vstopno cesto kopanje prepovedano.
Plaža je “plaža”, sprehajalna pot, široka kakih 5 metrov in tlakovana, potem pa so stopničke v morje, ponekod je še terasa nižje, kjer je plaža malo bolj urejena vendar se plačuje vstopnino.

No, kje pa je kakšna modra zastava letos plapolala po slo.morju (plaži)? Prosim, povejte mi?? Upam vsaj da veste, kaj to je.

V tvojem bazenu najbrž plapola. Pa daj nehaj s to Modro zastavo. Saj nismo butlji.

Vpiši modra zastava 2009 v googla, pa boš ostala zaprtih ust. Najprej se prepričaj, potem tukaj kar nekaj tupi.

Ma meni ni treba tipkati modre zastave, ker vem, kaj to je. Ne vem pa, kaj dobiš v googlu in kaj je teoretično zapisano, vem pa, za kaj se podeljuje.

Pa adijo.

Pa je s teboj vse ok. Če vtipkaš modra zastava 2009 dobiš kopališča, ki so jo letos prejela pri nas. Pa to ni res.Kaj znaš samo na starševski čvek tipkat, ali kaj. Kdo je rekel da je tam kakšna obrazložitev, kaj to je. Tam imaš letošnja slovenska kopališča, ki so jo prejela. Saj si spraševala. Še ne bo dosti?!Joj , ko pa ni več kaj, pa adijo. Adijo mare?!

No, če opazka o limonci in surovih školjkah leti na ostrige, je čisto jasno, da v tej debati namenoma mešaš jabolke in hruške 🙂

Typo, jabolka seveda.

Da se tudi pidoči jedo lahko surovi z limonco. Kar vprašaj prave Dalmatince.Vprašanje če bi jedli tele pidoče surove, mogoče da, mogoče ne. Se pa vse školjke v bistvu lahko jedo surove z limonco. Ne samo v gostilnah narejene.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close