morje – Neum
Letos smo se odločili, da bi šli na morje v Neum (tisti majhen del morja, ki ga ima BIH). V katalogu nam je bilo zelo všeč, cenovno zelo ugodno, hotel v redu,…
Zanima me, če je katera že bila v Neumu in kakšno je to mesto, kako je urejena zdravniška pomoč, imajo zdravstveni dom,…? Skratka kakršnekoli informacije.
Katastrofa. Tam sem bila samo en dan in eno noč na sindikalnem. Čas se je tam ustavil pred vojno, morje je ful umazano, plaža večinoma kamnita, skratka, mi temu rečemo ciganija (pa to ni nestrpnost do romov). Tja ne bi šla na dopust nikoliiiii, sploh pa ne z otrokom. Vse kar je dobro je, da je res ful poceni.
Koliko časa pa je že tega?
Hotel, ki smo ga gledali je novejši – 2004, tako da najbrž ne more biti zelo slab, vse sobe pa imajo tudi klimo.
Revščina nas ne moti, se tudi zavedam, da je kultura in način življenja tam čisto drugačen.
Bolj me zanima kako je z zdravniškimi uslugami.
Drugače sem pa slišala, da ljudje so pa zelo prijazni.
Saj tudi Hrvati prvo leto po vojni, niso imeli ne vem kako urejeno, potem je bilo pa vsako leto bolje.
Dobrodošla še kakršnakoli informacija!
Ja no, če grem jaz na morje, gledam tudi na to, da imam kaj za videt, narava, morje, lepa in čista plaža….jaz sem se tam čez vozim že tri leta, pa se ni čisto nič spremenilo. Voda je umazana, hiše natrpane ena zraven druge, v glavnem čisto nič privlačno…Ne vem, jaz ne bi šla tja tudi zastonj ne, tudi če ima hotel lepe sobe in klimo…
Kako je pa z zdravniškimi uslugami, pa ne vem. Po moje je najbolje vprašat v turistični agenciji, če ste ponudbo gledali preko njih.
pa dobro izbiro želim
Kot jih je rekla že večina-katastrofa.rajš se peljite še 2h dalje pa pejte v ČG. Boka Kotorska je res prelepa. V Neumu je svinjsko morje, povsod sam beton, hoteli so večinoma gor v “bregu” ob magistrali, preden prideš do plaže traja, ko si pa enkrat tam pa ni ene luštne plaže pa še morje je umazan. Neum je zato, da se ustaviš mogoče na kavici za 2 urci pa vse pogledaš, ne pa da greš tja na dopust, ker nimaš kej počet. Kot je rekla tud ena zgorej-ciganija. Tista ki je pa rekla da bojo tam v hotelu ker je cenej in bojo hodil v Dubrovnik pa mostar pa Boko Kotorsko.. haloo, najprej ful benza porabš, drugič ful cajta, ker tam ni avtoceste ampak se cjaziš po ovinkasti cesti ob morju, povrh vsega pa še v obupni vročini. Preden iz neuma prideš v BK, če greš do Kotorja ti gre cel dopoldan, si tam par urc pa morš nazaj, če je pa to letni dopust da prežviš tri četrt časa v avtu pol pa.. ne vem, pač ne razumem. Jaz si pod letnim dopustom predstavljam kopanje v morju pa poležavanje na plaži ne pa šibanje naokol po največji vroćini.
No, ja tudi mi gremo v Neum in z istim namenom kot predhodnica Eka
Nismo nikoli vajeni biti na enem mestu predvsem ne na kakšnih “civiliziranih” prenatrpanih plažah, Neum pa je dobra iztočnica za izlete – Pelješac je lep polotok in ne zelo daleč, dolina reke Neretve …
Ja, Curry, vsak si po svoje predstavlja dopust. Nekateri imamo radi aktiven dopust spet drugi poležavanje in “praženje” na soncu itd…
Vsak po svoje a kakorkoli … lepo se imejte pa kjerkoli že boste.
Bila tam, v hotelu Stela. NI slab hotel, vendar je iz moje sobe do plaže bilo 220 stopnic. Zelo duhovita pot, s klopcami za počitek, pa napisano za kaj je dobra hoja po stopnicah.(vsaj malo tolažbe)
Mislim, da edino en hotel ima do plaže dostop z dvigalom. Drugače je pa res betonska džungla. Sam breg, sprehodi po glavnih cestah naokoli ali po stopnicah, kamorkoli greš. Pač so v tistih nekaj kvadratih strpali vs ehiše, apartmaje, hotele, in vile bogatašev iz BIH.
Ciganija? No, čistoče kar se tiče smeti tudi južna Dalmacija ne pozna dovolj, je pa desjtvo, da je ta del brezcarinska cona in je zato obilo trgovinic kjer najdeš vse. Včasih je bil to res poceni nakup, so pa sedaj cene kar precej zvišali,(npr. tudi Gibraltar ni več kar je bil) in ni več tako ugodno.
kar se morja tiče se mi ni zdelo tako umazano,razen plavanje kakšnih civilazacijskih odpadkov kdaj pa kdaj.
Je dobro izhodišče za izlete. Črna gora res malo predaleč,a iz Neuma direkt v Bosno(tudi, če ni meje obvezno potne liste s sabo, saj vas lahko tam legitimirajo), dolino prečudovite neretve, tudi Medjugorje, (tudi ateisti lahko tam vidijo kaj so storili iz nič, resnično turizem), Dubrovnik, Pelješac, Ston, morda tudi Cavtat…
In vmesno kopanje na čudovitih plažah, ki jih vidiš za cesto…to zna biti tudi lep dopust.
Je pa res, da v Neum na dopust jaz nikoli več. Takrat sem šla z istim namenom kot vi, mami razkazati vse, ker je dobro izhodišče in priznam, tudi zaradi nizke cene polpenziona.(ostane več za izlete, kajne).
Drugače če pa želiš sprehode, samotne kotičke, tudi zabavo, tega v Neumu ni bilo.Vsaj takrat ne ko sem bila jaz.
KLjub vsem tem pisanjem vam želim lep dopust.
Jaz pa nism mel slabe izkušnje v neumu .Bil zgleda v edinem hotelu ki ima lift do plaže in ni bilo slabo.
Patudi morje ni bilo umazano tako kot nekateri kritizirajo.Za poležavanje na plaži povsem vredu če te ne moti natrpanost z apartmani.Za napolnit baterije solidna lokacija in tudi razgled je bil zelo lep tako da bom šel tja še na dopust.sto ljudi sto čudi
Jaz grem ze tretjic v neum morje do 14 ure je cisto sprehajalnih poti je ogromno.Moras pa vedeti da je tukaj ogromno aparmajsko naselje ni znamenitosti lahko pa gres preko hotelov v Mostsr Medzigorje Dubrovnik ali pa na Neretvansko noc dobro boste poztrezeni in toplo vas bodo sprejelijaz in moj moz uzivava vnemi
Forum je zaprt za komentiranje.