Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Izlet – Celje in okolica

Izlet – Celje in okolica

Pozdravljeni.

Razmišljam, da bi se čez vikend odpravila na izlet v tiste kraje. Tisti, ki poznate Celje, kaj mi priporočate, naj si ogledam v samem mestu? Kaj pa v okolici – je kaj posebej zanimivega?

Hvala za predloge.

Lp

Sprehod ob šmarjku,poceni kosilo pri medvedu,center mesta pa nam je žal zavzela šiptarija.

Z ogledom Celja si hitro skozi. Sprehodi se ob Savinji in skozi mesto. Potem pa na grad,ta je res vreden ogleda.

Spodnji grad in pokrajinski muzej, rimski ostanki,mozaik na Glavnem trgu.

Hiška na drevesu v celjskem parku, po veliko stopnicah do cerkve sv.cecilije.

Če hodiš v hribe,pojdi še na Celjsko kočo, peš skozi Hudičev graben.
Šmartinsko jezero?

Ali pa jama Pekel pri Šempetru.
Fontano v Žalcu prosim spusti.

rekla, kot klasično in na daleč vidno – Stari grad, po mestu sprehod po mestnem jedru in ob Savinji, kavica in sladoledek pri Miški knjižku, kratek izletek lahko tudi na hišico na drevesu… stara grofija s Pokrajinskim muzejem, Muzej novejše zgodovine, za adrenalince celjska koča s pustolovskim parkom in letnim sankališčem, Šmartinsko jezero za sprehod naokoli in čez plavajočo brv, lahko tudi piknik na dekci :)… okolica pa Žalec in fontana piva 🙂 za osvežitev v teh dneh 🙂

Mesta mi niso privlačna. Je sicer Celje manjše in bolj prijetno kot LJ, ampak vseeno bi raje šla v okolico. Recimo jama Pekel, Rimska nekropola, hribi v okolici, krajinski park Mrzlic in krajinski park Ponikovski kras…

na gradu – ne vem urnika kdaj je,ampak se splača pogledati, je gor grajski tiskar v grajski tiskarni… res zanimivo za videti – lahko tudi daš natisniti kaj si za spomin je zanimivo videti

trgovski centri, avto saloni, grad, jezero
paša oči po lokalcih

malo daljna okolica – ampak meni zelooo lepa in vredna ogleda – je Snežna jama … pa Kamp Menina (rafting po Savinji npr.) in tudi adrenalinski park.. če si bolj za takšna doživetja
na drugem koncu – naprej od Celja proti meji – Rogatec – zelooo zanimiv je Muzej na prostem,

zanima me, kako pridem do te hiške na drevesu in do cerkve. 🙂

a je to težko najt? 🙂

Boc, donacka gora, olimje jelenov greben samostan olimje,

Braslovško jezero in odlično kosilo tam, sploh, če ste ljubitelji rib.

ena luštna ideja: Šmihel nad Laškim

https://mojpogled.com/izleti-po-sloveniji-smihel-nad-laskim/

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close