Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Vikend v Italiji – iščem ideje

Vikend v Italiji – iščem ideje

Z dragim bi šla od petka do nedelje malo na izlet v kakšno bližnje manj znano italijansko obmorsko mestece, pa jih niti ne poznam.

Dalj od cca Benetk ne bi šla, ker je prekratek čas in ne bi izgubljala preveč časa na cesti.

Gledala sem naprimer Sottomarina in Chioggia – pozna kdo? Se dobijo lušne nastanitve med 120 in 160 eur za oba + še zajtrk.

Če kaj poznate te konce se priporočam za predlog 🙂 iščeva torej obmorsko, malo simpatično mesto, kjer ni veliko turistov. Romantika, sprehajanje, espresso in pasta 🙂

Predlagam Grado, je blizu meje in zelo lepo mestece.

Vsekakor je Chioggia odlična izbira in po mojem se bosta imela lepše, kot bi se v Benetkah!
Sicer nisem bila, imava pa s partnerjem isto namen iti tja in sem na netu prebrala same hvalnice. Sploh v tem času ne bo nobenega posebnega navala.

Okej, super, hvala 🙂

Chioggia je varianta mini Benetk.
Sicer je zelo luštno tudi podeželje okoli Benetk, hrana zelo dobra na njihovih Agriturismih.

Cisto takole na hitro…

Gradez, Lignano, Lido, Chioggia so najbolj znani…

Ce pa zelis prav biser, pa se odpravi v Caorle. Meni je cudovit in se vracamo vedno znova. 🙂

Kako pa je v teh predelih s sporazumevanjem? Italijansko znam oz. razumem res samo osnovno, malo. Znam pa angleško in nemško, govorijo angleško? Lani smo predelali območje med Bergamom in Torinom, pa je bolj kot ne žalost, en kup mahanja z rokami in google-translate 🙂

Lepo, super, samo ti priporočam, da greš peš, ker sicer znaš dobivati še več mesecev so(n)čne italijanske pozdrave. Pa še to pazi, da hodiš počasi, ker lahko, da so radarji tako našpanani, da boš prehodila petdeset.

Jaz tudi od italijanščine obvladam samo par osnovnih besed, pa sem prevandrala celo Italijo od jezer na severu do pete škornja, vključno s Sicilijo, Sardinijo in Elbo. Zmeraj sem se zmenila vse, kar je bilo treba, brez googla.

Ne vem sicer, kako je zdaj s tem, če se to sme linkat ali ne, ampak ker je blog javno dostopen, recimo, da delam nekaj brezplačne reklame zaradi izjemnih prispevkov, ki jih avtorica objavlja. Nam je velikokrat koristila z nasveti https://www.nina-potuje.com/burano-izlet-popolna-destinacija-za-enodnevno-potepanje/
Lp

Ps: Nina, se opravičujem, če ne bi smela

Na naslove slovenskih voznikov vse pogosteje prihajajo kazni zaradi različnih prometnih prekrškov, storjenih v Italiji. Mnoge tudi več mesecev po storjenem prekršku, napisane pa so v angleškem jeziku. Pristojni opozarjajo, da v večini primerov ne gre za prevare. Na italijanskih avtocestah in regionalnih cestah so nameščeni radarji, ki shranijo fotografije kršitelja, sledijo pa pošiljke v tujino.

Caorle je res lepo mestece.

Pa prirejeni radarji so. Znanka je zagotovo vozila 50 na odseku, kjer jo je dobil radar. Radar ji je “nameril 72. Kazen je bila nora.
Ljudje, berite tuje bloge, kaj se dogaja s temi kaznimi v Italiji. Milijone dnevno služijo s kaznimi, ki jih pošiljajo po vsej Evropi !!!
Svoje voznike puščajo pri miru.
Nekaj časa ne bo za hodit v Italijo.
Samo z vlakom ali avtobusom.
Ena vožnja do Benetk in nazaj vas lahko stane preko 1000 €.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close