El Camino – Camino Frances
Maja 2019 nameravam prehoditi celoten francoski Camino od Saint Jean pied de porta do “konca sveta”. Iščem družbo za transfer do Saint jean p.p. in mogoče za prvih nekaj dni, oz. čez Pireneje. Do izhodišča bom potoval z letalom. Ker letalo pristane v San Sebastianu me zanima, če kdo ve kakšne so povezave od San Sebastiana do Saint Jean pied de porta.
Živjo Jure 1235
Sam sem prehodil El camino France dve leti nazaj in lahko rečem, da je bila res čudovita izkušnja. Dobro označena pot, na začetku v SJPD dobiš vse potrebne informacije za na pot. Zelo praktična je knjižica za zbiranje štempljev saj dobiš poleg nje še seznam albergov, ki so napoti ( kapaciteta ležišč, telefonska, kilometrina med kraji…) tudi to dobiš na začetku. Drugače pa ljduje s celega sveta, prenočišča na vsakih nekaj km, različne pokrajine, ki jih prečkaš vsakodnevno 🙂
Tudi če se na pot odpravljaš sam, naj te ne skrbi, saj je na poti ogromno ljudi, ki prav tako potujejo sami in se potem naredijo skupine in pa stkejo dobra prijateljstva.
Srečno pot, če pa potrebuješ še več infromacij pa me kontaktiraj na email: blaztrogar02@gmail.com
Buen Camino 😉
Forum je zaprt za komentiranje.