Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Bi šli sami na dopust v Grčijo

Bi šli sami na dopust v Grčijo

Ali ste šli kdaj sami na dopust v tujino in ali bi kot ženska šli sami v Grčijo, ali pa kam drugam v tujino na dopust? Napišite vaše izkušnje in kako vam je bilo sami na dopustu?

Jaz sem šel precejkrat – in kolikor lahko ocenim – bi šel enako, če bi bil ženska.

Sicer je bilo pa zelo fajn – in mirno. Brez prilagajanja in izgovorov na druge. Bilo je prav OK in enako je zdaj, ko grem z družino.
Vse ob svojem času.

Če imaš postavo bivših vzhodno nemških atletičark, nabitih s steroidi, z brki in mišicami….. potem kar pogumno!
Drugače pa le še malo premisli 😀

Nism šla, ne bi šla in vrjamen da ne bom šla nikol sama na dopust. Pa ne sam v tujino, še v Slo ne. Si sploh ne predstavljam, da grem sama na dopust.

Še nisem šla in ne bom šla

Vsako leto grem sama, v tujino na dopust.
Tudi v Grčiji sem bila sama na dopustu.
Ne vidim razloga, da ne bi šla?
Zakaj pa ravno ženska naj ne bi šla sama v tujino? Saj veš, smo v Sloveniji, ne v Savdski Arabiji. S. Arabijo omenjam, ker je bilo ravno včeraj po TV kako še sedaj ne smejo nikamor, če ji moški skrbnik ne dovoli. Od letos smejo vozit avto, če je seveda moški zraven. Študirat smejo,, če njihov moški skrbnik dovoli..
Zdaj v Sloveniji pa je tako, da ženske nimamo lastnikov in posledično smemo same potovati okrog. Tudi v Grčijo.

Za nekoga, ki si želi mir sam s seboj, ne vidim ovir, da gre sam. Ko gledaš po državah, kot so Grčija, je dosti samskih turistk, ki so bodisi prišle počivat ali pa se izživet. Osebno sama ne bi šla, ker je skoraj praviloma ceneje potovanje v dvoje. Ni, da nimam, mi ostaja, ampak mi je pa še zmeraj vodilo, da racionaliziram stroške v vsem, kar pač počnem. Od nakupovanja naprej. Zato bi si, če bi bila sama, poiskala cimro za na pot.

Ceneje je res v dvoje kot v eno.
Samo meni na kraj pameti ne pride, da bi kar nekoga s sabo vlačila. Zato grem raje sama, če ni tiste ta prave sorodne duše. Bolje nekaj € več dati (pa ni bistvene razlike, ker ne hodim z agencijami) kot hodit okrog kar z nekom, ki ti ni sorodna duša.

Sem šla sama na dopust v tujino in moram reči da je bilo prav fino. Lepo sproščeno en boljših dopustov iz časa samskega življenja. Pač sem bila samska želela sem si drugačen dopust kot kolegice in zakaj si nebi privoščila.
Tudi na službeni poti sem sama, no ja ko pridemo na destinacijo nas je več iz skupine ampak do tja potujem sama, pa tudi večere grem rada sam okoli, pač mi je bližje sprehod kot pa kakšna skupna večerja.

Jaz absolutno ne bi šla. Nikamor. Sama ne. Da se počutiš kot kup dreka…

Me pa ni strah nikamor sama. Samo na dopust se mi zdi pa tako bedno… Evo, raje sem doma.

he, he, zakaj pa bi se počutila kot kup dreka?
Malo samozavesti pa ne boš kot kup dreka.

Brez težav.

V Grčijo sicer ne, ker me tja nič ne vleče, bila sem pa sama, ko sem bila prvič v Londonu, in sem se imela prav fino.

Saj se imam zdaj tudi, ko grem s svojim significant other, ampak še zdaj se spomnim, kako se je nek dan zjutraj počasi kapljalo, proti popoldnevu se je pa temeljito uscalo, in sem jaz brez slabe vesti šla nazaj v hotel, se ulegla v banjo s knjigo, friško kupljeno v neki Salvation Army shop (or similar), in jo prebrala na dušek.

Tiste, ki ne bi šle same na dopust. Domnevam, da niste samske. Kaj pa, če vas mož/partner/ljubimec… načevlja? Boste pa kar doma čepele in se sebi smilile, ker same pa res ne morete it na dopust v tujino?
A v drug del Slovenijje pa smete it ali tudi to ne?
Kako pa ste preživele kot samske? Mi tako neboljeno delujete, da si ne predstavljam, kako bi ve preživele samske?

Lepo napisano, se popolnoma strinjam. To so nesamozavestne ženske, ki brez moškega nič ne morejo, oziroma ne znajo. Ko bodo ostale same (ker enkat zagotovo bodo), pa bo zelo težko, ker niso pripravljene na samostojno življenje, ampak so se čez celo življenje šlepale na moža in bile odvisne od njega. Se mi prav smilijo. Takrat bodo pač doma čičale in se smilile same sebi. Edino če se ne bodo spet takoj obesile na prvega, ki pride mimo in nadaljevale svojo odvisnost.

Lepo napisano, se popolnoma strinjam. To so nesamozavestne ženske, ki brez moškega nič ne morejo, oziroma ne znajo. Ko bodo ostale same (ker enkat zagotovo bodo), pa bo zelo težko, ker niso pripravljene na samostojno življenje, ampak so se čez celo življenje šlepale na moža in bile odvisne od njega. Se mi prav smilijo. Takrat bodo pač doma čičale in se smilile same sebi. Edino če se ne bodo spet takoj obesile na prvega, ki pride mimo in nadaljevale svojo odvisnost.
[/quote]

Kaj pa vem, zgleda da so res ene samo lastnina moškega. Težko je pa razumeti, da to pišejo Slovenke, v Sloveniji. Ok, razumem, da je to nekje v manj razviti državi, po možnosti muslimanski, ampak mi pa smo kar razviti. Ženske imamo enake pravice kot moški. Zato so me odgoovori res presenetili.

Mene pa spominjajo na moja staro mamo. Reva boga je bila še iz prejšnega sistema pa iz kmetije skratka od doma takoj k možu. Ona sicer ni hodila na dopust, na stara leta samo s kako kolegico. Ampak ona ni šla sama tudi ne v restavracijo kje pa to se pa za žensko ne spodobi. In ko je bila vdova je šla v Ljubljano na kak pregled pa se je dlje zavleklo ni šla niti jest ne. S sladkorno se je stradala do popoldneva ko je prišla domov. Se je parkrat zgodilo da ravno toliko da ni skup padla. Aja ne tudi v trgovini ne moreš kupiti žemlje in je jest ko hodiš po cesti, kje pa to se pa za žensko ne spodobi.

Mene pa spominjajo na moja staro mamo. Reva boga je bila še iz prejšnega sistema pa iz kmetije skratka od doma takoj k možu. Ona sicer ni hodila na dopust, na stara leta samo s kako kolegico. Ampak ona ni šla sama tudi ne v restavracijo kje pa to se pa za žensko ne spodobi. In ko je bila vdova je šla v Ljubljano na kak pregled pa se je dlje zavleklo ni šla niti jest ne. S sladkorno se je stradala do popoldneva ko je prišla domov. Se je parkrat zgodilo da ravno toliko da ni skup padla. Aja ne tudi v trgovini ne moreš kupiti žemlje in je jest ko hodiš po cesti, kje pa to se pa za žensko ne spodobi.
[/quote]

Samo tudi na monu so bile teme v stilu, da sama pa ja ne more it v gostilno :).
Če pomislim na moje babice, starejše tete – ista scena kot jo ti pišeš.
Še moja mami, je bila včasih taka, da ženska pa ne more sama z avtom v LJ ali pa celo v tujino. No zdaj pa to obvlada. Samo v mladih letih je pa tudi nekako tako razmišljala kot tvoja babica. Kup stvari, ki se za žensko ne spodobijo :).

Če ne bi imela s kom it, bi vsekakor šla sama. Bi vsaj lahko šla točno tja, kamor bi jaz hotela, če greš s kom, se je treba nekoliko prilagajat. Seveda bi šla pa v kakšne obljudene kraje, da je blizu plaža, kakšni lokali, avtobus/vlak za kak potep po okolici morda, pa v kraju samem kaj za videt … Kar sem videla Grčije, bi šla sama recimo na Santorini, je majhen luškan otok, ki ga komot obdelaš z javnim prevozom. Na Kreti, Rodosu in še kakšnem večjem pa skoraj rabiš avto, da malo raziskuješ okoli, tega se pa sama ne bi šla.

Tako da smo si poiskale partnerico za potepanja. 🙂 Prepotovala veliko sveta v samskih letih, ampak nikoli sama, ker mi to pač ni. Pa ne, ker bi mi manjkalo samozavesti, ampak ker je v dvoje vse boljše. Sem pač družaben človek. Tudi na počitnicah.

Tako da smo si poiskale partnerico za potepanja. 🙂 Prepotovala veliko sveta v samskih letih, ampak nikoli sama, ker mi to pač ni. Pa ne, ker bi mi manjkalo samozavesti, ampak ker je v dvoje vse boljše. Sem pač družaben človek. Tudi na počitnicah.
[/quote]

In, če te partner zapusti, ostaneš sama, se boš sama sebi smilila ali se boš obesila za vrat kaki familiji ali kako?

Joj kakšne nebuloze pišeš Sm bila tud samska, pa mi vseen ni padl na pamet da bi šla sama kamorkol na dopust. Kr neki. So bile pa frendice in frendi zravn.
Pa to zame niti mal ne pomen da zarad tega nism samozavestna, ne znam bit samostojna….in ostale gluposti. Pač mi je bad sama hodt okol, sm raj v družbi koga. Še boljš pa če nas je več.

Joj kakšne nebuloze pišeš Sm bila tud samska, pa mi vseen ni padl na pamet da bi šla sama kamorkol na dopust. Kr neki. So bile pa frendice in frendi zravn.
Pa to zame niti mal ne pomen da zarad tega nism samozavestna, ne znam bit samostojna….in ostale gluposti. Pač mi je bad sama hodt okol, sm raj v družbi koga. Še boljš pa če nas je več.
[/quote]

Itak, ta prava ženska nikamor ne sme it sama.
Nujno rabi spremstvo.
Samo, če postanete ponovno samske, recimo v srednjih letih. A bi potem kar doma ždele, ker se ne spodobi, da ženska sama okrog hodi ali kako?
Ali bi se prislinile h kakemu paru, familiji?

In, če te partner zapusti, ostaneš sama, se boš sama sebi smilila ali se boš obesila za vrat kaki familiji ali kako?
[/quote]

Moža lahko tudi jaz zapustim. In tako kot sem si znala najti sopopotnike v mladosti, si jih bom tudi v starosti In sigurno ne bom preživela dopusta s knjigo v bani, da sama sebi dokažem, kako sem kul. :))) Ravno tisti, ki potujejo sami, se na dopustu zmeraj nalimajo na koga. Take so moje izkušnje.

Itak, ta prava ženska nikamor ne sme it sama.
Nujno rabi spremstvo.
Samo, če postanete ponovno samske, recimo v srednjih letih. A bi potem kar doma ždele, ker se ne spodobi, da ženska sama okrog hodi ali kako?
Ali bi se prislinile h kakemu paru, familiji?
[/quote]

To o nespodobnosti ste prijavili tisti, ki imate v zvezi s tem očitno neke komplekse iz tretjega roda vaše familje.

Moža lahko tudi jaz zapustim. In tako kot sem si znala najti sopopotnike v mladosti, si jih bom tudi v starosti In sigurno ne bom preživela dopusta s knjigo v bani, da sama sebi dokažem, kako sem kul. :))) Ravno tisti, ki potujejo sami, se na dopustu zmeraj nalimajo na koga. Take so moje izkušnje.
[/quote]

Se pravi, da če postaneš samska, hitro na lov, da ne boš več samska, ker brez moškega pa res ne smeš biti.

Hm, nekaj ne gre skupaj, če nekdo potuje sam, pomeni, da potuje sam. Ti pa praviš, da se nalima na koga? Potem ne potuje sam, če se na koga nalima?

Drugače jaz sama potujem, na kraj pameti mi ne pade, da bi se nalimala kaki familiji, paru na vrat in z njimi dopustovala.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close