Križarjenje
Vprašanje je preširoko – daj mal specificiraj, kaj te zanima. Pa tudi na spletnih straneh agencij imaš marsikaj opisano.
Bottom line: meni je križarjenje ena najljubših oblik počitnic. Rad jem in sem se nazadnje na ladji zredil za 10 kg, ker je hrana odlična. MSC ali Costa je vseeno, ker oba padeta nekje v isti rang. Na ladji precej nanese strošek pijač – preveri, če lahko vnaprej preko spleta kupiš kake kupone / dobropise za pijačo. Glede sobe vzami z balkonom, če le ni predrago. Je super feeling. Bil sem tudi že v notranji kabini in kabini z oknom, ampak mi ni sedlo. S sabo vzemi kake tablete proti slabosti, če si občutljiva. Dobiš jih sicer tudi na ladji (na MSC celo brezplačno, ampak jih zna zmanjkati, če bo morje razburkano in povpraševanje veliko). Se pa na ladji non stop kaj dogaja. Čez dan, ko boste v pristaniščih, vzemi čim več izletov. Ladijski so super, so pa precej dragi. Če boste v kakih mainstream mestih, lahko greš na izlet v lastni režiji (vzameš taxi …) in precej prišparaš. Cene na ladji so precej normalne, edino spa storitve so se mi zdele malce predrage.
S kom pa greš? Križarjenje je idealno za 2 ali za večje otroke. Z manjšimi se da, ampak potem ne moreš tako uživati kot bi lahko. Je pa prednost križarjenja z majhnimi otroki ta, da imaš priority boarding in vse prehitiš. Ter v pristaniščih lahko na ladjo “spraviš” kup pijače, ki jo daš v otroški voziček (pa ni nujno alkohol – mi smo kupili tavelike plastenke vode, ker smo bili škrti).
še to … za oblečt vzemi kaj lepega, ker imaš npr. kapitanovo večerjo in se res ne spodobi, da naokoli hodiš oblečena kot kmetica Vesna iz Ljubezni po domače. Dec torej obvezno suknjič, žena pa kakšna lepa večerna obleka. Enako velja za večerne šove, kjer tudi ne izgleda, da bi hodil naokoli kot kmet.
Za čez dan pa ni omejitev – itak greš na izlete poleti v lahkih, svetlih oblačilih. Če boste v muslimanskih krajih, bodi v primerni obleki (dolga rokava, krilo čez kolena, ruta za rezervo …), da ne boš imela težav z obiskom kake mošeje npr.
Hvala, res si nam pomagala… na križarjenje gremo 2 upokojeni dami(sestri) in moj 14 letni vnuk. Vzeli smk kabino z oknom na Costi Mediterranei v oktobru. Gremo za 6 dni, zanima pa me še kako more biti 14 letnik oblečen gala večerji? Lahko pijačo vzamemo zraven ali ne?
Kako pa morava bitu midve oblečene na večerji? So kostimi vredu?
Kaj pa obutev? Kako moremo biti obuti čez dan in kako na gala večerji?
Forum je zaprt za komentiranje.