Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice obisk Budimpešte

obisk Budimpešte

Hoj,

za prvomajske praznike odhajamo v Budimpešto, pa me zanima, če kdo tukaj ve, kakašne so cene prehrane v gostilnah in če veste, kje je res dobro kaj za pojest…pa, da ni predrago…

Smo štiri študentke in moramo malce stisnit denarnico, da nam ne bo preveč izpuhtelo iz nje…tako, da vsaka informacija bo dobrodošla.

Pravijo, da je Budimpešta lepa, tako, da bomo denarce namenile za vstopnine, prevoz po Donavi (ogled mostov), itd… in zdaj, ko bomo že tam, si jo bomo pošteno ogledale.
Bo pa treba v zameno pri hrani malo prišparat…

Vse te stvari vam pove Google. Od cene prenočitev, do cen v restvavracijah….

A res niste sposobne poiskati niti Tripadvisorja?

Ne se sekirat. Ker ste mlade, ste, upam, tudi atraktivne – Budimpesta je pa prestolnica Stag partyjev in kurbarije.

Najdite trop tipov, pa se malo dopecavajte, evo, obrok in zabava na dlani!

(Gugl crknu, ane?)

Mi smo večkrat jedli na centralni tržnici.Zgoraj imajo dobro in poceni hrano.Spodaj piceni smuti in narezano sadje.Drugace pa je polno fast food hrane ala Mc Donald,Kfc,see fod,azijski štanti.V picerijah so cene kot pri nas.Gostilne poceni in dražje.To najbolje ugotoviš na meniju,ki ga imajo zunaj je pa res,da tiste v strogem centru in ob vodi so dražje.Se splača malo hodit.Najboljše ješ in poceni tam kjer vidiš veliko domačinov.To je z moje strani.Bili smo že 3x in vedno mi je bilo všeč.Pa dobro se imejte.

Ko mi potujemo po prestolnicah in velikih mestih, imamo običajno tako natrpan urnik, da nam na kraj pameti ne pride, da bi čas zgubljali s sedenjem v restavracijah (gurmanski turizem bomo vzganjali, ko bomo stari). Cene so v foodcourtih praktično povsod sprejemljive, skoraj za vsak žep, če je treba pa še bolj pritisnit na denarnico, pa je priročno tudi kruh, gavrilovič, glaž kislih kumarc in park.

Točno.

Midva sva kot študenta veliko potovala pa Z evropskih državah. Jedla tisto, kar sva kupila v trgovinah. Kruh, sir, sveža zelenjava in sadje.

Točno.

Midva sva kot študenta veliko potovala pa Z evropskih državah. Jedla tisto, kar sva kupila v trgovinah. Kruh, sir, sveža zelenjava in sadje.
[/quote]

Kakor kdo ☺.Mi pa nikol ker to lahko tud doma.Pa pocen oštarije so v Budimpešti smo poiskat jih moraš kar pa ni problem.

Kakor kdo ☺.Mi pa nikol ker to lahko tud doma.Pa pocen oštarije so v Budimpešti smo poiskat jih moraš kar pa ni problem.
[/quote]
+
Super za vas 🙂 Mi pravzaprav tudi jedli ne bi, ker to lahko počnemo doma. Pravzaprav, če dobro premislim, mnogokrat tudi ne jemo, ko doma bi.

Hrana v Budimpešti (in pijača) je najdražja v strogem centru in na grajskem hribu, najcenejša pa na tržnicah.

Itak.

Budimpešta je super! Noro lepa, veliko zgodovine in razgibana scena za mlade. V primerjavi z Ljubljano in drugimi mesti je cenejša, tudi kar se hrane tiče – No, odvisno kam se vsedeš – ta drage stvari itak že na daleč opaziš. Imajo super streetfood, burgerje in pice in veliko mednarodne kuhinje. V glavne, ne se preveč sekirat za vsak forint, raje uživajte na polno 🙂

Meni je pa škoda kjerkoli v tujini jest McDonalds in podobne fastfood zadeve. To (večinoma) najdem tudi v Ljubljani. Saj ne, da bi zganjala “gurmanski turizem” kot nekdo komentira. Ampak jaz rada neke nove kraje spoznavam tudi preko hrane in ne samo dirkam kot nora od znamenitosti do znamenitosti. Večinoma povsod po večjih evropskih mestih se da dobro domačo hrano najti po tržnicah, po kakšnih lokalnih gostilnicah izven začrtanih turističnih poti, v Italiji recimo je odlična, sveže pripravljena in poceni hrana v kantinah, kamor domačini zahajajo na malice in kosila … Kadar potujeva s šotorom, pa dostikrat nabaviva lokalne dobrote na tržnicah in sama kuhava.
Instant fast food hrane na potovanjih še bolj ne maram kot doma.

Budimpešta je super, mi je všeč, da še ni tako obljudena in turistična in zato tudi ni draga… Grem ponovno na nekaj dnevni izlet poleti in komaj čakam 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close