Kam naj gremo na morje?
Jaz sem itak izgubila upanje, da bom v naslednjih 5-7ih letih lahko sla na morje, tako da ti lahko izdam “mojo” samotno plazo. Na Peljescu v Orebicu je zelo poceni hotel direktno ob plazi. Ce se od hotela naravnost peljes proti koncu polotoka bos na levi videla vec manjsih samotnih plaz. Te plaze niso vzdrzevane in boste morali prvi dan pobrati jezke v plitvini, ce hocete bosi v vodo. Drugace pa je 20m od hotela lepa dolga vzdrzevana plaza, vendar ne vem kako je s psi. V centru je tudi pescena. Na tistih samotnih plazah sva se z mojim in kasneje z otroki soncila, kopala in potapljala 7 let. Redko sva koga srecala. Voda je cista kot biser. Za otroka sploh zanimivo, ker ze zelo blizu obale pri potapljanju najdes izredno lepe skoljke, morske zvezde… Ribe lahko lovis na laks privezan na roko, nobene trave v vodi, samo mivka in soder. Senco ti delajo cez cel dan borovci, na drugo stran ceste je gozd kar je zame zelo pomembno, ker ne morem lulat v vodo. 😀 V glavnem cisti raj.
Hvala ti, vendar to je za malega predolga vožnja.
Kamp ne pride v poštev, ker rabi mali sterilne preveze za kožo.
Ne, agencije tega ne tržijo, smo iskali.
[/quote]
Poišči si privat apartma. Par tisočjih je na Jadranu. Kombiniraš potem z možnostjo obiska zdravnika (po potrebi).Blizu kakega večjega kraja.
Praviš, da imate majhnega otroka. Torej najbrž še ni v šoli in je vseeno, kdaj greste. Ker želite mir, pojdite izven sezone, torej nikakor v obdobju med 15. julijem in 15. avgustom.
Kam? Najbrž govoriš o Hrvaški. Poleg znanih otokov poglej tiste manj znane, npr. Susak, Silba, ipd. Pač kjer je dokaj blizu, a da ni ravno turistična varianta. Seveda če imate plan iti z letalom, poglej lete iz Zagreba za Dalmacijo ali pa tudi Grčijo, kjer se spet najdejo manjši, ne toliko turistični otoki, ali pa vsaj kraji na večjih otokih, kjer izven glavne sezone ni največje gužve. Če želite biti blizu Slovenije, potem pride v poštev pač Istra.
Torej tvoje želje so:
nastanitev ob morju, apartma (kampi odpadejo), čimbolj samotna plaža s senco, pes na plaži in vse to v sezoni?
Težka bo. Taki apartmaji in hiše vzdolž jadranske obale sicer obstajajo, ampak z gotovostjo lahko trdim, da so že zdavnaj zasedeni, kljub ceni, ki znaša par 100€ na dan.
Že 10 let hodimo na Mali Lošinj. Sence kolikor hočeš. Ker je morje povsod dostopno se dobijo tudi bolj osamljene plaže, da gre lahko tudi pes.
Imam pa predlog, kamor smo hodili nekaj let, vendar smo sedaj izbrali, apartma v mestu Mali Lošinj.
Prej smo hodili v Kandijo, Naselje pred Malim Lošinjem cca. 10 kom pred mestom, je nakaj apartmajev, plaža takoj zraven, tudi v sezoni skoraj ni ljudi, je pa cca. 2 kom makadama od glavne ceste, Na linku je spletna stran.
https://zlatnitrag.hr/hr/page/artatore-kandija
Upam, da sem pomagala.
Če ne bi imeli kužka, bi vam predlagala Mladinsko zdravilišče Debeli rtič, hotel Arija, malo cenejši je Bor. Imajo vse potrebno za kožne bolezni otrok, tudi otrok s takšnimi težavami tam ni nič posebnega za videt, medicinsko osebje je pri roki, verjetno pa bi vam pripadala tudi kakšna subvencija bivanja, če bi šli v lastni režiji. Sence je dovolj, gužve ni pretirane, otrok tudi ne bi bil izoliran od drugih otrok. Če bi hoteli pa vseeno biti sami, je od hotela po cesti proti Miljam nekdanji policijski avtokamp. Levo od pomola, pod apartmaji MNZ je pod klifi večino dneva senca, plaža je prodnata ali kamnita, prvi pas v vodo je malce za preko kamnov, naprej mivka. Voda je v zalivu običajno dve, tri stopinji toplejša kot drugje, v času, kar smo mi hodili, je bil rekord 30 stopinj, torej terme v katerih lahko otrok kaluži brez da se prehladi.
V vsakem primeru pa se morda potočite kak vikend v posezoni na kratek oddih in pogledat kako se vam zdi, ker za letošnje dopustovanje ste prav gotovo prepozni. Opozorila bi vas pa še na eno stvar, če ne veste, kar verjetno ne, ker tega ne pove niti živi bog, z otrokom s tako hudimi kožnimi boleznimi vam pripada kar nekaj ugodnosti in olajšav, med drugim bi morali imeti znatno olajšavo pri dohodnini. Vztrajajte pri pediatru, da vas seznani s vsemi pravicami ki jih ima vaš otrok ali vi zaradi otrokove bolezni, povežite se v društva, različna, bodite proaktivni in se ne pustite odpravit. Če še nimate urejenega dodatka, se obrnite na CSD z vlogo http://www.mddsz.gov.si/fileadmin/mddsz.gov.si/pageuploads/dokumenti__pdf/30102009_N-1.pdf
Na MADŽARSKO, ali pa v AVSTRIJO jebo te glupo, babje.
[/quote]
In zakaj je treba žalit avtorico, kaj ti je naredila. Ženska sprašuje, kjer najti najboljšo varianto, in ti jo napadaš in žališ . Smrad gnili, da te ni sram.
Avtorica, obrni se na kak drug forum, recimo kjer so debate o kožnih boleznih, tam boš prej našla uporaben nasvet, bi pa vsekakor razmislila o nekaterih predlogih tukaj gor, ki so bili koristni. Mislim, da bi za tvoj primer najbolj prišel v poštev apartma, kjer je več komoditete in lažje rihtaš otroka, pri enih tudi kužki niso problem. Jaz ne bi šla na otoke, ker tam ni zdravstvene oskrbe blizu. Tako da kar pogumno, saj se bo kaj našlo.Tudi na FB imaš skupine Apartmaji direkt, in še nekaj podobnih, kjer je veliko ponudb. In sigurno se bo kaj našlo.
Hvala, bom pregledala.
[/quote]
Ne da bi delala reklamo, prijateljica ima tam hišo, ki jo oddaja, zato kraj dobro poznam.
Če te slučajno zanima, lahko pustiš mail, ga bom posredovala prijateljici pa vam bo mogoče ustrezalo.
Vem, da so že imeli v hiši družino s kužkom in jih to ne moti. Kako je glede zasedenosti ne vem, vem pa da so določeni termini še prosti.
Forum je zaprt za komentiranje.