Korzika 2018
Pozdravljeni,
letošnje poletje imava s punco namen iti na Korziko in imam kar nekaj vprašanj.
Vesel bom vsakega nasveta 🙂
Torej vprašanja:
1. Najprej me zanima kdaj se splača iti na Korziko, da ni prevelike gužve, ampak da je še vedno dovolj lepo vreme za kopanje in pohode v hribe?
2. Se bolj splača z letalom (glede na to da sem videl karte že za 60€) in tam rentati avto ali s
svojim avtom?
3. Če se gre z osebnim avtom, koliko približno pridejo cestnine v Italiji (v eno smer), kje rezervirati trajekt (Livorno) in kakšne so približne cene trajekta?
4. So cene na Korziki res tako zasoljene? (glede na to da sva še študenta, mogoče kakšen nasvet kaj je tam najdražje oz. česa se izogibati).
5. Šla bi kamping varianta, kakšne so kaj cene oz. obstaja kakšna stran, kjer se to lahko pogleda?
Najlepša hvala za pomoč!
Če bi rada kampirala, letalo pravzaprav odpade, ker kamp opremo vlačit na letalo kar precej stane.
Gneča na Korziki se začne po mojih izkušnjah izpred let v prvi polovici julija in traja verjetno do konca avgusta. September zna bit verjetno čisto fajn, edino dnevi so kratki, glede tega je najbrž boljši junij.
Italijanske cestnine najdeš na spletu (autostrade.it).
Cene trajektov so od-do, nemogoče je povedat približno ceno, ker je le-ta odvisna od tega, kdaj rezerviraš pa za kateri termin, pri kateri ladijski družbi … Je pa čisto vse na internetu, seveda si je treba pa vzet čas in vse preklikat (mobylines.com, corsica-ferries, aferry.com, directferries.co.uk itd. itd.) V glavnem, prej ko karte nabaviš, cenejše so.
Tudi kampi so vsi na spletu (campingfrance.com, camping.info in še in še).
Glede cen na splošno se ne spomnim nič posebnega, midva sva tudi kampirala in veliko kuhala sama, skratka ni bil kak hud strošek.
Torej, za priprave na take počitnice si je treba vzet kar nekaj časa, navedla sem ti kup spletnih strani, kjer dobiš čisto vse potrebne informacije in si lahko tudi vnaprej narediš okvirno kalkulacijo. Se pa splača potrudit, ker je Korzika zelo lepa in raznolika.
Fajn je it za kakih 10 – 14 dni, da lahko čim več obdelaš, ko si že tam. Meni je bila veliko bolj všeč zahodna obala, vzhodna je za moj okus preveč mivkasta.
Imam še eno vprašanje glede kampiranja. Ste jih predhodno rezervirali na spletu ali ste se sproti odločali kje boste kampirali in katere kampe priporočate?
Šla bova za cca 14dni in imava namen prepotovati celo Korziko oz. kar se da veliko (od Bastie pa v smeri urinega kazalca, ter seveda malo v notranjost) in sva nekako računala da bi se vsake 3 dni recimo selila v drug kamp (bo to izvedljivo)?
Forum je zaprt za komentiranje.