Potovanje po Italiji
Pozdravljeni,
za majske počitnice ( natančneje od 26.4. popoldne ), se bomo odpravili na pot po Italiji.
Prosil bi vas za nasvete ter priporočanja, kaj videti, kaj početi, kje jesti, kaj in kje ne početi itd.
Zraven sem priložil ob vsakem kraju, kjer se nameravamo ustaviti tudi nekaj stvari, ki bi si jih mogoče ogledali. Lahko mi zraven dopišite tudi če se splača še kaj pogledati in mogoče cene, ter ali se splača prej rezervirati itd.
Dopust imamo 1 teden, tako da bomo malo hitreje vse videli.
Naše destinacije oz. pot je sledeča:
– RIM
1. KOLOSEJ
2. PANTHEON
3. TREVI FONTANA
4. RIMLJANSKI FORUM / PALATINE HILL
5. SIKSTINSKA KAPELA IN VATIKANSKI MUZEJ – VATIKAN
6. BAZILIKA SVETEGA PETRA IN TRG SVETEGA PETRA
7. TRASTEVERE
8. ŽIDOVSKI GETO
9. PIAZZA NAVONA
10. APPIAN WAY
11. SPANISH STAIRS
– NEAPELJ
1. GALERIJA BORBONICA
2. CHIOSTRO DI SANTA CHIARA
3. TOLEDO METRO STOP
4. PIAZZA BELLINI
5. BAZILIKA DI SAN FRANCESCO DI PAOLA
6. KATAKOMBE DI SAN GENNARO
7. CASTEL NUOVO
8. PALLAZO REALE
– CAPRI
. VILLA SAN MICHELE
– POMPEII
1. APOLOV TEMPELJ
2. HIŠA VETTI
3. POMPEI FORUM
4. HIŠA FAUN
5. POMPEI TERMALNA KOPALIŠČA
6. POMPEI SPEKTAKULA
7. PLASTER CASTS
– SORRENTO
1. VESUVIUS
2. HERCULANEUM
3. AMALFI
4. ISCHIA
5. LIMONCELLO
– POSITANO
– PESCARA
Najlepša hvala za pomoč,
No tole je tako od oka čez 2.000 km, če res mislite v enem tednu vse obdelat, se boste samo vozili od kraja do kraja in dirkali od znamenitosti do znamenitosti. Dvomim, da ima človek kaj od takega potovanja, razen da se lahko pohvali, kje vse je bil.
Mi že kakih 20 let potujemo po Italiji in smo vse te kraje bolj v miru in “na easy” obdelali.
Rim 1 teden, imaš ogromno za videt, če ti zmanjka, se lahko zapelješ še malo po okolici.
Neapelj, Sorrento, Capri in okolica – 10-dnevni dopust v mesecu juniju, poleg potepanja in ogledov še nekoliko kopanja.
Ampak mi si za Italijo vzamemo čas, ne hitimo, se usedemo tu pa tam na kakšno odlično kavico, poiščemo kaj dobrega za pojest, po mestih ne dirkamo od ene točke do druge ampak se sprehajamo in uživamo …
Če res mislite obdelat vse navedeno v 1 tednu, priporočam, da si za čim več ogledov nabavite vstopnice že doma, preko interneta, kjer se da seveda, sicer boste marsikje čakali v vrstah. Nujno za Vatikanske muzeje, ker tam lahko v vrsti stojiš ure in ure. Mi smo vstopnice samo rezervirali, je bilo pa treba navest želeno uro vstopa, vstopnice pa potem preko vrste kupili na licu mesta. Je bila pa notri taka gneča, da mi je bilo žal, da smo sploh šli, ker si ničesar ne moreš v miru ogledat.
Forum je zaprt za komentiranje.