1.pozimi v tople kraje- imam več želja
Naj prvo povem, da ta dopust planiram za zimo 2019-2020. Z možem bova imela obletnico 25 let poroke. Še nikoli nisva bila nikjer na dopustu razen na Hrvaškem, pa še to vedno najcenejše ponudbe. Moj mož ne mara preveč dopusta, kjer bi bilo vse splanirano s strani kakšne agencije, ne mara, da bi moral jesti v kakšni restavraciji v dolgih hlačah na primer, vzunaj pa toplo- je bolj skavtski tip. Moja želja je, da greva pozimi (obdobje konec novembra do konec januarja) in da je tam toplo, vsaj 20 st. povprečna dnevna temperatura.Ni nujno, da je ob morju in za kopanje. Dežela mora biti dokaj varna. Da bi uskladila vse najine želje imam v mislih dopust, kjer bi sama vse splanirala. Torej letališče, potem kje bi spala, rentala avto, jedla..Glede nastanitve nisva občutljiva, lahko spim v avtu, v napol podrtem hotelu, pod drevesom. Sva bolj športna tipa, tako da je lahko tudi kakšen dopust, ki je fizično bolj aktiven. Prosim za nasvete kaj mi priporočate. Računajte, da dalj od Zadra še nikoli nisem bila, da pa sem izredno prilagodljiva in lahko jem tudi pohane vrabce, če se malo pošalim. Ne poznam dosti sveta, tudi geografija ni moja pozitivna točka .Je pa moja velika želja, da grem vsaj 1x v življenju v svet. Prosim za nasvete. Koliko me bo ta želja stala nisem še dosti računala, vsekakor pa več kot 3000 evrov ne bi rada odštela. Hvala za vse nasvete, bom pridno brala, vmes pa šparala…
Živjo, verjetno si mislila 3000 eur za oba, kajne…
No, morda bi rahlo presegla budget, ampak jaz bi ti predlagala kakšno Kubo – lastna režija, če bi se jezikovno – angleščina bo dovolj – dalo zmenit, je vse ok. Sicer je res eksotična dežela, ampak nepopisno lepa in jo je res vredno obiskat. Rezervirata karte, prek spleta najdeta hotele ali casas particulares oz. še kaj vmesnega, potem pa lahko potujeta po državi malo ali pa sta nastanjena v 1-2 hoteloma (Havana, Varadero ali pa še kak Trinidad zraven). Tudi na spletu v slovenščini imata že veliko opisanih izletov tja, pa veliko ljudi bi ti znalo pomagat. Je res sanjska dežela. 🙂
Drugače za malo nižji budget zelo priporočam Kanarske – kakšne Tenerife; tam se pa lahko res brez kakršne koli zmožnosti organizacije čist brez problema znajdeta; rentata avto, sta v hotelu in si ogledujeta otok. To je blo moje prvo potovanje mal bolj resno in smo se res znašli čist brez problema, vse evropsko, super hrana, hotelčki.
Kanarski niso slaba ideja, če pa sta pripravljena kam dlje, pa priporočam Tajsko. Glede na to, da sta športna in prilagodljiva, bi s 3000 evri za dobrih 14 dni pa tja do 3 tedne super skoz prišla. Priporočam Bangkok in sever Tajske, če bi šla za 14 dni, če pa za več, pa se lahko odpeljeta še na kak otok.
Sploh sever je prečudovit, dobra hrana, možnost treking, raftinga, ogledi riževih polj, vasic….
Tajci so izjemno prijazni, potovanje po državi varno, kar se notranjega transporta tiče so organizirani super. Pri teh premikih si lahko pomagaš z lokalnimi agencijami, ki ti organizirajo vse prevoze, lahko pa se vsega lotiš sam. Od doma si rezerviraš le prvo nastanitev, da po dolgem letu ne lutaš brez glave, vse ostale pa poiščeš, ko si že tam.
Za Tajsko bo marsikdo sicer rekel, da je bila pred leti veliko bolj pristna in manj komercalizirana, vendar ima še vedno svoj čar, sploh sever, otoki na jugu malo manj, pa vendar smo mi lani neskončno uživali. Res pa, da smo si popolnoma vse sami organizirali, jedli vse čas na ulici, se prepustili domačinom in pogosto šli preprosto za nosom. Potovali smo z nahrbtniki in sploh nič komplicirali. Trije smo v 16 dneh z avionskimi kartami vred zapravli 3800 evrov. Res pa da smo bili avgusta, ko je vse, tudi avionske karte, malo ceneje. Srečno vama želim.
Forum je zaprt za komentiranje.