Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Dolenjske toplice ali katere toplice za zdravljenje priporočate

Dolenjske toplice ali katere toplice za zdravljenje priporočate

Je bil kdo na rehabilitaciji po poškodbi hrbtenice? Imam zlom torakalne hrbtenice.

Meni je osebna zdravnica na komisijo poslala predlog za dolenjske toplice, pa ne vem, nekateri jih pohvalijo, drugi so bolj za laško ali pa strunjan. Katere bi bile po vaših izkušnjah najbolj primerne?

Prosila bi za vaše izkušnje pri rehabilitaciji hrbtenice, koliko časa od poškodbe oz operacije ste šli v zdravilišče (celjenje, bolečine…) izkušnje glede (dolenjskih) toplic: kateri hotel, fizioterapije, nastanitve…hrana,

Najlepša hvala

Bila v Dolenjski enkrat,Super.bila tudi drugje,pa mi ni bilo ok glede terapij.

Bbbbbbb, hvala da si pohvalila terapijo v Dolenjskih, terapija je bistvo rehabilitacije. Hvala

Jaz sem bila v Laškem.Terapije so bile dobre, sem bila zelo zadovoljna, hrana pa naravnost odlična!
Tri dni sem žrla, ne jedla.Potem sem zavestno ustavila konje in jedla bolj riž, pa ribe, solato.Imajo tudi sladice za diabetike, zelo dobre.
Edina stvar, ki me je v Laškem motila je bilo okolje.Na eni strani hrib, vmes toplice in cesta, pa spet na drugo stran hribovje.Je pa res, da sem bila tam v pustem januarju.

Imela sem operacijo hrbtenice,hernia,v zdravilišče sem šla 6 tednov po operaciji.sla sem v Strunjan konec februarja,predlagane so mi bile dolenjske,ker ljubim morje,sem šla raje v Strunjan. Terapije ok,voda v bazenu morska,predvsem mi je bilo pomembno,da je bilo sonce,ker sem veliko hodila.
Mislim,da so terapije bolj ali manj enake v zdraviliščih,zelo pohvalijo tudi Zreče za hrbtenico. Dolenjske bolj za kolena,kolke.

Hvala za mnenja. ZZZS mi je odobril Dolenjske toplice, pa tudi iz toplic so mi že poslali datum.

Spreminjala verjetno ne bom.

Lp

A je kdo spreminjal?

Do jutri bom premislila za Strunjan. Kdo ve kakšen je postopek? Je kdo to naredil? Če seveda ni prepozno.

Iz Dolenjskih so mi poslali za hotel Vital. vaše izkušnje od tam?

Zdaj ko imas datum po moje ne moreš več spreminjati. Mene je Osebni zdravnik vprašal kam bi šla in sem rekla za Strunjan,sem se že prej pozanimala in odločila,ceprav mi je kirurg ptedlagal Dolenjske.
Kaj pa imaš s hrbtenico
Uživaj v terapijah,to je odklop,vzames si čas zase. Razmišljam,da bi nekam šla dan placnisko za 1 teden,rabim spet malo remonta.

Sej mene je tudi osebna zdravnica vprašala kam bi šla, ampak sploh nisem bila pripravljena. K njej sem prišla direkt iz kontrole na polikliniki, kjer mi je nadomestni travmatolog rekel, da mi toplice ne pripadajo, ker nisem bila operirana.

Moj travmatolog je bil nujno odsoten, mi je pa na prvi kontroli povedal, da mi sledi zdraviliško zdravljenje zaradi stabilizacije hrbtenice, povrnitve v čimbolj normalno funkioniranje, da se naučim zaživet kot pred poškodbo… zanima me kakšna terapija ti pripada v zdravilišču in si jo deležen ali je bl tko tko, ker eni niso najbolj zadovoljni drugi pa pohvalijo in so imeli dobro izkušnjo.

Imam kompresijski zlom dveh vretenc prsne hrbtenice ter po dveh mesecih v močnih bolečinah (iz hudih sem že ven), vsak delam vaje za krepitev hrbtenice leže, hodim na sprehode – nordijska hoja, pa ceč kot 200 metrov brez vsaj 5ih pavz še vedno ne gre, tablete jem prvič (če odštejem kakšnih 10 lekadolov in antibiotike ob gripi, angini ipd), sem že probala brez pa ni šans… sedet ne smem, stojim težko dlje časa, bo že kmalu bolje…

Pa ti?

v zdravilišču boš imela pregled pri zdravniku, ki ti predpiše terapije, na zdravstvo mislim, da ti pripada max 5 terapij. To je telovadba-individualna, masaža (15 min), biserna kopel, nordijska hoja, pač take zadeve sem jaz dobila za hrbtenico (operacija hernie). Meni je bilo ok, šla sem še na vaje v bazen, popoldne pa veliko hodila-zato sem izbrala Strunjan, da sem lahko bila veliko zunaj.
Saj v Dolenjskih so tudi sprehajalne poti, čeprav glede na to, da še ne zmoreš veliko hodit je potem vseeno (zaradi okolja) kje si.
Uf, tole maš pa kr oreng poškodbe, padec? Prometna?
Želim ti čimboljše okrevanje in uživaj.

Padec.

Kako pa si ti po operaciji? Koliko časa je od operacije, praviš da potrebuješ remont…

Hvala za lepe želje. Bom uživala.

1 leto je od operacije, zdravilišče mi je zelo pomagalo, po 3 mesecih sem bila ok,obcasno me boli, to je zaradi preveč dela v službi,sedenje,premalo gibanja in zanemarila sem telovadbo. Potrebovala bi dopust da se resetiram in osredotočim spet nase in naredim kaj zase….

Laško so TOP za te zadeve. En kolega iz Španije je imel operacijo kolena…so mu tam rekli, da je ok, naj počiva 2,3 mesesce (brez kakršne koli fizioterapije!!!) in je skoz težje hodil. Ker je bil ravno pri nas na obisku, smo potem malo iskali po toplicah, kam bi šel na fizio. Izbrali smo Laško, kjer so ga porihtali (seveda je to plačal), ampak od takrat nima nobenih težav več.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close