Biograd na moru
Oj, mi že dve leti zapored kampiramo v Biogradu na moru in nam je zelo všeč. Sicer je v špici sezone malo gneča, pa drugače je pa super, se nekaj dogaja, pa tudi plaža je mivka, drobni kamen, pač kaj želiš, pa tudi senčika je na plaži…
Kar se pa tiče namestitev pa ti žal ne znam pomagat, ker mi smo v prikolici…
lp
A.
Mi smo že drugo leto zapored bili v Biogradu. Lansko leto v hotelu Adria, letos pa v hotelu Ilirija.
Hotel Adria je precej oddaljen, hotel Ilirija pa je prav v središču in je čudovit. Do plaže je 50 do 100 metrov. Hotel je čist, osebje prijazno, hrana dobra. Mi smo bili zelo, zelo zadovoljni.
Res se stalno nekaj dogaja, tako da imaš res kaj videti.
Če te zanima še kaj kar vprašaj.
Jaz sem bla pred tednom dni. Plaža je lepa, imaš tisto s peskom, kjer ni preveč čista voda in tisto s kamenči na kateri je voda zelo čista. V glavni sezoni je sicer gužva, proti koncu avgusta pa baje ni več take gužve. Jaz sem bila v lepem aprtmaju pri eni gospe. Za apartma smo dali 60 eur na dan je pa za 5 oseb (mislim, da je konec avgusta še celo ceneje), do plaže pa je bilo 10 min hoje. Če vas še kaj zanima, vam rade volje povem.LP
Mi smo bili z leto in pol starim otrokom tam od 27.7 – 5.8. KATASTROFA!!! Ne priporočam! Iskali smo perfekten dopust za 10 dni, plačali smo več kot 1000 EUR za polpenzion.
Oglašujejo idilično vasico v senci borovega gozdička, ješ lahko zunaj na terasi, otrokom prijazno, 150 – 300 m od plaže, nove bungalove…
BUNGALOVI:
– bungalovi so na zunaj in na znotraj lepi, vasica je vizualno lepo urejena
– nas so “nasankali” takole: za 10 dnevni aranžma naj ne bi imeli prostega tipa sobe, ki bi nam pripadal glede nato, da imamo otroka. Vprašali so nas, če lahko dajo takšno, da otrok spi med nama na francoski postelji. Da nam bodo pa zato dali sobo blizu morja. Mi smo se strinjali, dobili pa smo bungalov praktično na cesti, ki pelje do najmanj 4-h kampov, nekaj hotelov in večine apartmajev v Biogradu. Res je bila najbližja morju (ki ni bilo 150 m od morja, temveč vsaj precej več in je bila zato, ker je bila “blizu morja – beri ob cesti) najbolj oddaljena od restavracije in najbolj na soncu.
– borov gozdiček je v resnici precej redko poraščen
– nekateri bungalovi so skoraj na idiličnih lokacijah (če odštejemo da je morje daaaaleč), toda tiste dobijo lastnikovi znanci in ostali ne vem iz kakšnih razlogov priviligirani gostje
– zelo smo se prepiralii in poslušali žaljivke, da smo naslednji dan menjali bungalov (dobili pa smo bungalov v katerem smo preostalih 9 dni vohali metan, ker je v kopalnici z kanalizacijo bilo očitno nekaj zelo narobe, tudi prvi apartma je smrdel, zato sklepam, da je z vso kanalizacijo v “novih” bungalovih nekaj narobe
– bungalovi so lepi, a imajo nefunkcionalno urejeno kopalnico. Moraš biti zelo suh, da lahko mimo kopalniških vrat zlezeš v tuš. Mi smo, ko smo hoteli tuširati otroka, morali sneti vrata s tečajev, pred tem pa popraviti pokvarjena vrata v tuš
– TV ima probleme z sprejemom programov (šumenje slike, pike, nejasna slika)
HRANA:
– v jedilnici nekatere posadijo ven na zrak, druge noter v smrdljivo restavracijo (in tako je do konca dopusta); ko je slabo vreme obrnejo sedežni razpored in rečejo, ja sedaj smo vas pa uspeli spraviti ven in gredo »priviligirani« na toplo, ostali gostje pa na veter in dež
– se mi je prva dva dni zdela okusna, potem pa ne več, ker na vseh jedeh uporabljajo obilne količine enake začimbe (nekaj zelenega in zelo močnega okusa)
– kuhajo insant juhe, kjer se niti ne potrudijo raztopiti jušnega praška;
– sladice dobijo tisti “zunaj” enkrat večje, kot tisti “noter”
– izbor večerje izmed treh menijev pomeni za vse enaka juha, sladica, solatni bife je vsak večer isti in je omejen na največ 4-5 različnih solat (paradižnik, zelena, zelje, šobska z navadnim sirom, ajvar); izbiraš lahko le med glavnimi jedmi, ki se po 7-ih dneh ponovijo;
-sladica je običajno miniaturen košček lubenice, miniaturna kepica
sladoleda ali 2×2 cm zavitek
– za otroka ti ne prinesejo posebej krožnika
– do takrat, ko sem se razburila jaz, niso imeli otroškega stola (ki jih imajo v vseh drugih hotelih z dvema zvezdicama); njihov odgovor je bil, da kakšna mati sem, da mislim, da je otroški stol prijazen do otrok (vprašala sem jih, kako da se oglašujejo kot družinam prijazna nastanitev, če niti enega stola za otroke nimajo); no drugi dan je lastnih celo prinesel 2 otroška stola
– vsak večer na listku obkrožiš kaj boš naslednji dan jedel; nam so od 10x le enkrat prinesli kar smo izbrali; ko smo povedali, da niso prinesli prav, so krožnik z napačno hrano vsaj še 10-15 minut pustili na mizi in se izgovarjali, zmrdovali in ga šele potem zamenjali
– zajtrk precej slabša izbira kot v hotelu Helios na Lošinju z 2*
– na posodah s kavo, mlekom, vodo za čaj, ne piše nič, da se ja zmotiš in ti ni slučajno udobno
– solatni bar odprt le za nekaj cm, da ja ne prideš do preveč solate; se moraš precej namučit, da je nekaj žlic naložiš na svoj krožnik
– natakar, ki streže hrano, pride šele, ko že poješ večerjo in se potem zmrduje, ko mu poveš, da sedaj pa ne boš naročil pijače
HIGIENA
– otroški stol (pladenj) smo si, razen enkrat, morali vedo očistiti sami. Kar je ostalo na integriranem pladnju od zjutraj, nas je počakalo pri večerji. Vmes so se na njem pasle muhe.
– 2. soba ob našem prihodu ni bila očiščena (v umivalniku je bila črn rob maščobe, pod posteljo tona prahu, na ploščicah v kopalnici drek (ali pa kaj drugega podobne barve)
– tudi pometejo ne vsak dan, kaj šele pomijejo
– obupen smrad po metanu iz kanalizacije, tudi pri zaprtih kopalniških vratih (jaz sem 8. dan pri zajtrku padla v nezavest, možno tudi od tega, ker sem celo noč vonjala metan)
– bungalove čistijo iste osebe, ki strežejo hrano ali delajo v recepciji
AVTO in PARKING
– avto moraš imeti parkiran kar precej vstran od bungalovom; med parkiranjem te pa še lastnik ozmerja, zakaj misliš da moraš vedno parkirat v senci (imeli smo bolno hči, ki smo jo vozili k zdravniku)
– ko greš iz in na parking (rampa) moraš skoraj prosit da ti rampo odprejo in čakat, da se te osebje iz jedilnice usmili
ODNOS ZAPOSLENIH
– nikakršen, nevljuden, arogantski; celo hči lastnice si dela norce iz gostov (moji hčeri je precejkrat rekla npr. “zdaj te bo pa mami privezala v stol, da bo imela mir, ipd. – moja hči pa je, le če ima sama svojo žlico v roki, pri meni na krilu ne je, iz navadnega stola ne doseže)
– apartma, ki so ga na začetku dali nam kot “najbližji morju” (in še sosednji) je bil še naslednje dni prazen, ker ga nihče noče – je praktično na cesti!
– na koncu ob odjavi smo morali plačati še za uprabo hladilnika cca 200 kun (hladilnik je ob prihodu prižgan in seveda namesto na mizo (drugje ni prostora) hrano zložiš vanj (tudi tisto, ki je ne želiš hladiti – otroške frutke, kekse, bobi palčke, sadje…) in potem moraš plačati!!! Tega svet še ni videl. Drugje za hladilnik plačaš, če iz njega kaj vzameš. V temu ni bilo ničesar njihovega.
NOBENE ANIMACIJE, GLASBE
– kar je drugje standard
POVZETEK
Nisem razvajena »turistka«, temveč kar precej izkušena. Bila sem že marsikje po Evropi in svetu, tudi v manj razvitih državah kot sta Mehika in Kuba. Bila sem na Hrvaškem v hotelih od 1-4 zvezdic. Nikjer skupen vtis ni bila tako slab in ljudje tako zoprni in nevljudni kot tu. Ljudje garamo celo leto in ko pride čas dopustov pričakujemo najmanjj pozitiven odnos latnikov. Vem, da za malo denarja praviloma dobiš manj, za več več, toda tako malo nam ni nudil še nihče! Tudi na Kubi v hotelu z dvema zvezdicama (brez napitnine) zaposleni delajo kot mravlje, SE TRUDIJO GOSTE RAZVESESELJEVAT in ne grenit dopusta! Tudi na Lošinju v Hotelu Helios z 2* je 100% boljša in večja izbira hrane, plačaš pa enkrat manj. Ne razumem lastnikov, ki imajo vse, pa iz tega naredijo »drek«. Priporočam vam, da svojim gostom ne svetujete te nastanitve. Tudi precej ostalih gostov ni bilo zadovoljnih z »idilično vasico«!
Začel se je novi novi web site z zasebno namestitvijo v Biogradu na Morju. Lahko se obrnete neposredno na lastnika in uredite najboljšo ceno brez provizije.
Forum je zaprt za komentiranje.