Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Zame eden najbolj groznih dopustov! Še dobro, da smo doma!

Zame eden najbolj groznih dopustov! Še dobro, da smo doma!

Z družino smo se odpravili v sosednjo Avstrijo na par dnevno smučanje. Mož je namreč zelo velik ljubitelj snega in s tem tudi vseh zimskih športov predvsem pa smučanja. Ker sta najina otroka še majhna (mlajši sin bo star 3 leta, starejši pa jih ima 5) sem se odločila, da grem z njimi, ker drugače mož ne bi imel popolnoma nič od smučanja.
Res je, da smo imeli zelo lep hotel, hrana je bila okusna, osebje na vsakem koraku bolj prijaznih in ustrežljivih skoraj ne bi mogli dobiti. Tudi za otroke je tam zelo lepo poskrbljeno. Pa vendar sem komaj čakala, da bo vsega tega konec. Sama sem imela 1 uro več kot dovolj hoje po snegu. Na srečo smo imeli vsaj dobro vreme, ne znam si predstavljati kako bi bilo, če bi bile slabe razmere. Starejši sin je na snegu zelo užival (čeprav je komaj predzadnji dan zbral toliko poguma, da se je preizkusil v smučanju s tamkajšnjimi vaditelji). No ja, saj ne rečem se je veliko presankal, kepal, zgradil iglu, spoznal nove prijateljčke tako, da mu je bilo res lepo. Mlajšega sina pa nisem mogla nikakor spraviti na sneg (seveda je bil zraven a sodelovati ni hotel pri nobeni stvari, skoraj ves čas se je termaril, bil slabe volje ali celo jokal). Takoj, ko smo se vrnili v hotel ali restavracijo po skoraj celem dnevu pa je zaživel. Tu se prav vidi, da je čisto po meni. Z morja/vode ga ne morem spraviti po več ur.
Tako, da morja, sonca in lepega vremena ne zamenjam za nič na svetu.
Pa vi?

Bi na mojem mestu poskušali ‘navaditi’ mlajšega sina na sneg? Da bi ga nekako sprejel, da vidi, da obstajajo tudi zimski športi in ne le poletni?

Lp, Sandra

navadit poleti na morju.
Želim vam vse lepo 😉

Meni je oboje kul, tako poletje kot zima. Čeprav pa sama prav uživam, ko gremo v visokogorje pozimi, pa spanje v kakšni odmaknjeni koči,.. ni ga čez tega. Vsakemu je nekaj všeč.

Tudi jaz morja in sonca ne zamenjam.Vsi trije moji otroci hodijo poleti na veliko na morje , prav tako jaz.
Pozimi gremo pa plavat v toplice.

Tudi jaz morja in sonca ne zamenjam.Vsi trije moji otroci hodijo poleti na veliko na morje , prav tako jaz.
Pozimi gremo pa plavat v toplice.
[/quote]

v katere toplice in kdaj 🙂

Ne vem, nismo imeli težav. Od kar sta sshodili sta bili pozimi na snegu. Tudi smučata obe. Smo pa začeli že zelo zgodaj, pri treh letih, pa vse skozi igro. Je pa res, da smo vsi radi na snegu, da vsi radi smučamo, čeprav sem sama precej zmrznjena.
Če je bilo tebi odveč, se je tudi ta mali počutil slabo. Zakaj pa ne bi se še ti opogumila in začela smučati? Če vam finančno znese, je to enkraten način preživljanja skupnega časa pozimi. Tako pa ste bili vsak na svojem koncu cel dan. Škoda.

Zveni kot prijetnih nekaj dni – razen tvojega odpora, ki ga mali verjetno nezavedno pobira.

Glede malega – nič kaj posebej ga ne bi navajal na sneg, le s sabo bi ga imel vedno in raje sam poskušal uživati v snegu, smučanju, kepanju, grajenju snežakov, hoji, sankanju, vročem kozarcu kuhanega vina zvečer, ognju v kaminu, itd.
Ko bo začutil uživanje z vaše strani, bo tudi njega začelo zanimati in bo sam želel poskusiti.
Sicer pa vse samo skozi igro – npr. lovljenje na smučkah (npr. lovi mami, ki pred njim nerodno beži v čevljih ali na smučkah), mini dirke na sankah, skrivanje za kupi snega, zavzetje snežne trdnjave, itd.

Pa jaz? Jaz uživam na snegu in v takšnih dopustih. Pa tudi ob vodi in na soncu.

v katere toplice in kdaj 🙂
[/quote]

Laško, Podčetrtek, Snovik, par let nazaj sem bila v Topolšici.Večkrat grem pa za kakšno uro in pol plavat v Cirius, v Kamnik.Ozračje je precej toplo, voda pa tudi.Vendar je prost bazen samo ob ponedeljkih od 12.30 -14h in ob sobotah od 12h do 13 h, pa ob jutranjih urah, mislim da.

Te popolnoma razumem ker tudi jaz nisem ne zimski se manj zimsko športni tip cloveka
Mož in otroka smučajo in imajo radi gore zimo sneg koče šport vse kar jaz ne maram :))
Imajo pa radi tudi poletje in razne poletne športe
Poletje imam rada športov pa ne
Ko sta bila majhna sem šla bolj prisilno na smučanje – nisem smučala samo tam sem bila beri varuška 🙂 zato da je imel kot praviš mož nekaj od tega. Sva se dogovorila tako, da ko bojo otroci dovolj veliki da ne rabim jaz zraven svetiti je zima sneg smucanje in otroka na smučeh njegov problem. Zdaj hodijo sami. Jaz na tvojem mestu ne bi silila mlajšega če mu ni. Je pa še majhen in je možno da bo čez dve leti pa čisto navdušen nad snegom. Stvari naj se zgodijo spontano če se ne pa tudi nič zato saj nismo vsi za vse
Nima se pa smisla siliti v nič kar ni nujno ne sebe ne otrok.

Odpor do snega je posledica tega, kar otroci slišijo od staršev. A tudi sicer otroke držite bolj notri in se zato tam boljše počutijo? Naši zunaj uživajo tudi v snegu in dežju. Letošnja zima je prav klavrna, sicer bi bili na snegu vsak dan. Pa pri petih letih sta oba že tako samostojno smučala, da sta šla sama na vlečnico in smo lahko po položnih progah smučali skupaj. Bolj je problem, ko je treba iti domov.
Na morju zato ne uživata nič manj. Edino toplice in bazeni nasploh meni ne dišijo (klor in ostale krasote v bazenih), pa zato ne hodimo tja, če ni treba.

Naša pri štirih ni hotla na smuči stopit, pri petih je pa vpila bom sama. Zdej pa dej… Z vodo je bilo enako, pri dveh letih ni šla niti blizu bazena ali morja, pri petih je tiščala glavo v vodo kot račka.

________ Flectere si nequeo superos, Acheronta movebo.

Imam enako stara otroka in imata rada tako vodo kot sneg. Oboje moramo mi prekinit. Imava pa midva rada vse letne case. Meni se ni problem po snegu valjat smucala pa nisem ze 15 let. Mal sem ti fovs hotela, kok vas je to prislo? Mi smo na slo strani v app in zaradi diete ki jo ima moj, vse kuham sama tako da s tamalmu sva en cas na snegu potem kuhava po cca 4 urah prideta moj in hcerka na kosilo, pocitek/spanje prosta igra hrana nocna smuka za njiju midva greva ven za dobro uro vecerja in spanje za vse. Iz tvojega zapisa ne razberem nic groznega, kot ti pravis oz. drugega kot to da tebi ni do snega. In to se prenasa na otroka. A se tamal vedno tako obnasa ko vidi sneg? Mojedva sta blazena ko vidita snezinke…bojo pa zime ocitno vedno redkeje….

Bodi prijazna in naredi možu uslugo in veselje. Otroci se naj učijo smučati v smučarskih organiziranih tečajih v času počitnic, ti doma štrikaj, dec pa naj gre za teden dni na smučanje, na dopust, kjer se ne boš usajala zaradi snega in kjer ne bodo otroci znaveličani poslušanja tvojga jamranja najedali še atija.

Hudo mi je za tiste, ki imajo vse pa tega ne vidijo. Da nisi v vașem dopustu našla nič lepega, pozitivnega in da se ti je zdel grozen, nakazuje samo na to, da si človek, ki ne zna uživati, spoznavati nove stvari ter se prilagajati.
Lahko bi uživali v spremembi okolja, v v tem da je družina skupaj, v prelepi zimski idili, v hotelskih storitvah , v tem da uživa tako mož kot sin……mlajši je bil itsk s tabo in če si bila ti negativka in mi nisi znala lepo prikazati sneg itak da se je cmeru tebi se je pa zdelo še fajn k lahko zdaj možu rečeš da nisi samo ti tista, ki ne maraš smučanje in zimo.
Ej pusti moža za en teden smučat s prijatelji. Pa se bo rešil tebe oz tvojega negativizna ter malih sončkov.

Polna rit je to, nič drugega in vse narobe potem, ko svoje, ne ve kam bi se dala in kaj bi sploh rada, podzavestno še na otroka prenaša. Taka ne bo dolgo, ko bo ločena, ker je dedc nasilnež, pra-sec in kdo ve kaj vse, to je že kar nacionalna disciplina bab , ki niso za popolnoma nič, z ničemer zadovoljne, ne vedo kaj bi rade in so popolnoma neprilagodljive.

Polna rit je to, nič drugega in vse narobe potem, ko svoje, ne ve kam bi se dala in kaj bi sploh rada, podzavestno še na otroka prenaša. Taka ne bo dolgo, ko bo ločena, ker je dedc nasilnež, pra-sec in kdo ve kaj vse, to je že kar nacionalna disciplina bab , ki niso za popolnoma nič, z ničemer zadovoljne, ne vedo kaj bi rade in so popolnoma neprilagodljive.
[/quote]

Saj ni treba v vsaki temi svojega življenja opisovat.

Sodelavkina punčka ni hotela niti na sneg stopiti, oba z možem pa zavzeta smučarja. Počasi sta jo privadila in sedaj smuča in uživa z njima. Letos bo stara pet.

Čez leto, dve lahko gresta mož in starejši sin sama smučat. Če se mljaši ne bo navadil, vzljubil zimskih radosti (tvoj karakter), ga ne sili.
Kako je poleti? Mož in starejši uživata na morju, ali jima je tako grozno, kot tebi na snegu?

Jaz pa te popolnoma razumem. Nismo vsi za vse! Jaz občudujem ljudi, ki hodijo smučat in na dolge dopuste. Jaz se vsega naveličam. Tudi na morju. Čeprav rada plavam, komaj čakam, da pridemo domov. Jaz uživam pri delu. Jaz uživam, da se opravi neko delo, pri pohajanju pa se ne morem sprostiti in uživati. Poleg tega vsega še, kamor gremo zelo slabo oz. skoraj nič ne spim.
Naslednjič naj gre mož sam smučat, ti pa ostani doma. Zakaj se bi nekaj silila?

Jaz pa te ne razumem. Tudi jaz ne smučam, pa imam najlepše spomine na čas, ko so bili otroci manjši in smo še hodili skupaj na te smučarske dopuste. Mož je smučal, jaz pa sem počasi vse tri naučila toliko, da so se mu kmalu pridružili. Smo se igrali, štamfali, jaz sem bila vlečnica, seveda je bil občasno tudi mož z mano, v glavnem smo uživali. Ko so pa že vsi smučali, sem neizmerno uživala v dolgih sprehodih in pohodih, pa kavica, kakšno kuhano vino, potem pa v apartma skuhat hitro kosilo za lačne smučarje. Ja, lepo nam je bilo…Ti se pa nauči uživati življenje !

Mi smo, dokler so bili otroci ful mali, vedno hodili na zimske počitnice nekam, kjer je bil tudi bazen. Super nam je bil recimo bad kleinkircheim v AU, ker ima tik pod smučiščem terme. In nekaj časa smo se z otroki igrali na snegu, potem pa šli na kosilo in se kopat v bazene. Z možem sva pa smučala izmenično, vsak ene 3 urce, al pa vsak eno dopoldne… Pač se prilagodiš. Meni je bilo vedno lepo v tistih zimskih idilah, pa res zahteva malo več volje, da mulce stokrat preoblečeš v vse tiste plasti in bunde in kaše in šale… Ampak zdaj pa imajo veselje na snegu in meni je to lepo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close