Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice najem prikolice v kampu – kaj se plača najemniku ian kaj kampu?

najem prikolice v kampu – kaj se plača najemniku ian kaj kampu?

Pozdravljeni,
razmišljamo,da bi šli na dopust v kamp. Za začetek ne bi imeli svoje prikolice ampak bi jo najeli za cca 14 dni. Na netu vidim da so cene nekje od 25-30 eur na dan za najem prikolice. Ali mi ve kdo povedati,kaj vse pa se mora še plačati kampu?
Hvala

vse ostalo. ceno parcele v kampu, turistično takso, ceno gostov v kampu, ceno avta v kampu, parking, sef, hladilnik… kar pač še hočeš imet.

Resno? Vse to še? Ali avto ne spada zraven cene parcele? Potem pride to tako drago,da je bolje če imamo pavšal….skoraj ista cena!?

10 letni pavšal je že eno majhno stanovanjce blizu morja, pa še tvoje je.

ja pogledat moraš cenik kampa

http://www.kampiranjehrvaskapag.com/slo/21/cijene-kampiranja/

če je prikolica že postavljena in zanjo lastnik plačuje pavšal, potem verjetno parcele ni treba še enkrat plačat. vse ostalo pa

Kaj še vse zraven plačaš, ti mora povedati lastnik. Tako na oko bi rekla, da bo končna cena vsaj še enkrat višja, če ne še več.
Najem tuje prikolice se meni niti ne zdi tako ugoden, in bi se za to odločila samo, če bi bila na res lepem kraju, blizu morja, dovolj prostora okrog parcele.

Tisti, ki imajo pavšale in oddajajo, so v najem na dan vštete tudi osebe (koliko je treba pač vprašat). Avto se ne doplačuje, sefe, hladilnike itd.. pa imajo največkrat že v prikoli, tako da ni treba doplačevati.
Plača se pa dodatno še turistična taksa, ki pa ni nek velik zalogaj.
In če že, bi sama najela od nekoga privat, ki oddaja in ne prikolice v lasti kampa. Lani je slednje naredila kolegica in je bila nad stanjem globoko razočarana, pa je drugače res nekomplicirana in neobčutljiva za bivanje.

Za 25 evrov na dan pač ni všteto vse to, kar si ti naštela. Jaz bi rekla, da je to samo uporaba prikolice in parcela, medtem ko se osebe nemara plačujejo posebej, plus turistična taksa. Odvisno je tudi od tega, kakšen način zaračunavanja ima kamp.
Mi smo najeli prikolo v kampu, kjer je lastnik nekaj malega plačal parcelo za vso sezono, ostalo pa vse strogo po dnevih bivanja in osebah. Tako se je odločil zaradi sorodstva, ki se je stalno vsiljevalo, da bi bivakirali pri njih seveda brezplačno. Njemu smo tako plačali uporabo prikolice, bivanje pa kampu.

vse ostalo. ceno parcele v kampu, turistično takso, ceno gostov v kampu, ceno avta v kampu, parking, sef, hladilnik… kar pač še hočeš imet.
[/quote]

Ti pa že 30 let nisi bila v kampu, sej ne bodo en mali iglujček najel ha-ha-haaaa

To je odvisno od kampa do kampa, in od tistega, ki daje v najem. Pri enih imaš praktično vse plačano z najemom, pri drugih ne….. Tako, da moraš vsakega posebej vprašati, kaj je v ceni najema in kaj ni.

tukaj opa en cenik, da boš vedla približno kake so cene, pa še te se razlikujejo od kampa do kampa.

Za 25 evrov na dan pač ni všteto vse to, kar si ti naštela. Jaz bi rekla, da je to samo uporaba prikolice in parcela, medtem ko se osebe nemara plačujejo posebej, plus turistična taksa. Odvisno je tudi od tega, kakšen način zaračunavanja ima kamp.
Mi smo najeli prikolo v kampu, kjer je lastnik nekaj malega plačal parcelo za vso sezono, ostalo pa vse strogo po dnevih bivanja in osebah. Tako se je odločil zaradi sorodstva, ki se je stalno vsiljevalo, da bi bivakirali pri njih seveda brezplačno. Njemu smo tako plačali uporabo prikolice, bivanje pa kampu.
[/quote]

Ja čeprav takih kampov je malo. Načeloma so te parcele na pavšalih. V pavšal so pa osebe že vključene. Je treba pa pač vprašati, kaj dobiš za to ceno.

Čist odvisno … Kontaktiraš ponudnika in vprašaš.
Mi smo dali 70 eur/dan. Vse skupaj, nobenih doplačil.
Zdaj imamo pa končno svojo 🙂

Ja čeprav takih kampov je malo. Načeloma so te parcele na pavšalih. V pavšal so pa osebe že vključene. Je treba pa pač vprašati, kaj dobiš za to ceno.
[/quote]
ni nujno, v bistu je to redko. Na pavšalu imaš določeno št. oseb, ampak gre za osebe, napisane v pogodbi.

Najbolje je, da avtorica vprašaš lastnika kako je s tem, boš dobila najbolj točen odgovor.

__________________________________________________ °°° Stay Hungry, Stay Foolish °°° [url]https://www.youtube.com/watch?v=JJ9IX4zgyLs [/url] ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

[/quote]

Pavšal načeloma velja samo za točno določene osebe, napisane v pogodbi. Redko kje je tako, da štiri osebe pomeni katere koli štiri osebe na tem svetu. Včasih je bilo tako, ja, tudi nekega nadzora ni bilo, zdaj je pa veliko strožje.

Pavšal načeloma velja samo za točno določene osebe, napisane v pogodbi. Redko kje je tako, da štiri osebe pomeni katere koli štiri osebe na tem svetu. Včasih je bilo tako, ja, tudi nekega nadzora ni bilo, zdaj je pa veliko strožje.
[/quote]

O to pa je možno ja. Nikoli tako podrobno vprašala sosedov, ki oddajajo. Načeloma pravi, da zaračuna 70€ in so vključene 4 osebe. Je pa res, da do lanskega leta ni bilo sploh nič strogo. Lani pa so delali kontrole.

O to pa je možno ja. Nikoli tako podrobno vprašala sosedov, ki oddajajo. Načeloma pravi, da zaračuna 70€ in so vključene 4 osebe. Je pa res, da do lanskega leta ni bilo sploh nič strogo. Lani pa so delali kontrole.
[/quote]
ne gre samo zato, da delajo kontrole. ko ti prideš tja, se moraš prijavit, pustit osebne in tam se vidi kdo si. Če nisi na pogodbi za pavšal, potem palčaš polno ceno za obdobje ko si tam, odvisno od kampa.
sicer je 70€ na dan cena, ki sigurno vključuje tudi osebe na parceli.

__________________________________________________ °°° Stay Hungry, Stay Foolish °°° [url]https://www.youtube.com/watch?v=JJ9IX4zgyLs [/url] ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

Saj res da pavšal ni poceni ampak za 30-40 jurjev pa tudi ne dobiš stanovanja na morju. No lahko da samo kakšno je pa stanje kaj vse moraš potem še vložit.

Bom povedal za Ugljan
https://campingcoto.wordpress.com/

Doplača se samo še turistična taksa, približno 1eur.

Lp Coto

Ko smo še mi hodili pred dolgimi leti v prikolico, smo tudi videli samo začetno ceno 30€, ko pa smo skupaj zračunali koliko smo plačali še TT, ponekod čiščenje sanitarijev, posodo smo pomivali 20-30 m. vstran od prikolice itd. Nato smo se odločili za najem app. čisto zraven plaže, z najemom od 45e – 50€ z TT pa vidiš, da se udobje v prikolici ter vse ostalo ne da primerjat z app. Zato sedaj hodimo samo še v app., imam od morja max 3 min. peški, plačam 50€ z TT, klimo, parkplacom , kaminom itd.
Vsak naj prekalkulira po svoje, sem pa opazil, da tudi TT ni povsod ista. Jaz sem nap. tukaj.
http://www.bolha.com/turizem/apartmaji-sobe/oddamo-app-na-otoku-pasman-prva-vrsta-od-morja-ter-mivke-1333069411.html

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close