Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice deljenje stroškov za pavšal, je kdo, ki bi šel v to?

deljenje stroškov za pavšal, je kdo, ki bi šel v to?

Živjo,

smo družinica s trenutno enim otrokom, hudo mahnjena na morje. In nam je 14 dni poleti bistveno premalo dopusta. Zato smo razmišljali, da bi šli s kom v varianto deljenega pavšala. Vemo, da cene pavšalov rastejo, od pomladi do jeseni pa je tudi kar precej vikendov in tednov, ki jih nekateri ne morejo izkoristiti sami, in potem plačujejo poln pavšal, ne izkoristijo pa vsega. Sami sicer nimamo prikolice, zato razmišljamo o tem, da bi to delili z nekom, ki jo že ima, ampak bi mu bilo fajn deliti stroške v zameno za polovico uporabe. Je kdo tak?

Saj če ne najdemo nikogar, bomo verjetno kar kupili svojo prikolo 🙂 Ampak vseeno je zaenkrat za nas bolj ugodna ta varianta, če pa je še za koga, smo zelo zainteresirani.

Če boste že šli v to, morate nujno že na začetku sezone razdelit termine in se tega potem brezpogojno držat. Tudi če otrok zboli in se izkaže, da bi vam bolj pasalo it en teden kasneje. Če boste enkrat začeli tako balinat, je konec.

To absolutno, vsekakor – brez balinanja. Ampak ko se zmenimo, bo to držalo, seveda. Saj ne jemljemo tega pavšala tako, da bi lahko uleteli, kadar bi se nam zazdelo, ampak da imamo vsaj možnost recimo od aprila do oktobra iti vsak drug vikend, pa poleti morda dvakrat po 14 dni, ali pač po dogovoru. Morda celo tako, da mi manj dni koristimo, ker pač nismo lastniki prikole, tako bi se bilo najbolj fer zmenit.

Morda pusti mail, da kontaktiramo.
Mi imamo prikolo v Novigradu in razmišljamo v tej smeri.

Oho, Novigrad – eno naših najljubših mest za vikende 😀
evo mejl, seveda:
veronika.malograjska@gmail.com

Koliko ste pa stari?

mladi po duhu 🙂 ne, hec, otrok bo spomladi 3, midva pa v “srednjih letih” – ravno prav prilagodljiva za tiste 25+ in 45+ :))) nekje tu vmes sva, kako leto plusa. po letih nismo prav “mlada družina”, po duhu pa 🙂 Kar pomeni, da sva dovolj zrela in odgovorna, da se spoštljivo obnašava do tuje lastnine, da s sosedi še nikoli nisva imela nobenega problema itd. Od bivših najemodajalcev, ko sva bila še sama, sva slišala, da sva, kot da naju ni 🙂 Tudi otrok se zna že lepo obnašati in ne delati škode. Če zato sprašuješ 🙂

2000€ bi ti bilo preveč?

Odvisno, kje oz. kateri kamp 🙂 In kako je s senco na parceli, nam je to trenutno najbolj važno, no, malo pa tudi sanitarije – da so relativno blizu in čiste (to zadnje verjetno zadnja leta ni problem). Ampak če prav vem, se pavšali trenutno ne gibljejo okrog 4000, vsaj pri večini kampov ne?

Verjetno ne bo šlo zgolj za delitev pavšala na polovico, treba je upoštevat še obrabo prikolice. Se pa res pozanimaj o cenah, da te ne bo kdo preveč grdo nategnil.

Ja, seveda, saj pravim, po dogovoru, drugače je, če samo denarno prispevaš in če si zraven še lastnik prikole, tako da to vzamemo v poštev. Cene sem si pa pogledala in hm, ja – za 2000 se pa dobi že pavšal za eno samo familijo. Za 3500 so v Poreču Premium parcele 🙂 No je pa res, da je pogosto gužva in se pavšala ne dobi več.

Če le imate denar, ne hodite z nikomer v kompanijo . Pri denarju se vse konča. Če je prikolica vaša,lahko greste, kdajkoli hočete. Niste odvisni od nikogar, nihče va s ne bo podil ob določenih terminih… Kupite prikolico sami.

Če bi našli koga prijetnega, ki nima slabih namenov, ampak bi samo rad razdelil stroške, bi bila vseeno vesela. Saj če se lepo zmeniš, se ne podiš ob nobenih terminih. Če pa ne, pa verjetno ne bo drugega preostalo.

Verjemi, da se ti lastna prilolica najbolj splača. Lahko greš vsak vikend od aprila do oktobra, za vse praznike, poleti si lahko ogromno na morju. Če imaš kake babice, gredo lahko takrat, ko vas ni tam in vzamejo otročka s seboj, ali pa kake tete, sestre, itd. in je otroček ves čas na morju, kar je zelo dobro za krepitev zdravja in je pozimi manj ali nič bolan. Z vsemi temi si lahko tudi malo deliš pavšal, pa gre. Jaz ne bi šla nikoli v tujo prikolico, za noben denar.

To imaš pa tudi prav, bom še malo premislila.

Mi imamo sedaj že tretje leto takšno varianto. Vsa leta smo bili sami, pa neprestano žlahta in prijatelji v naši prikolici in vedno zastonj. Enim se ni zdelo sploh, da bi kaj dali, spet drugi so mislili, da ker je naše je tudi njihovo…in smo bili samo slabe volje, pavšal in vsi stroški obnove pa na naju. Pred tremi leti sva temu naredila konec in nama je žal, da nisva že prej. Prav na tem forumu sva dala objavo in dobila prijetno familijo s katero si delimo pavšal. Zaenkrat je res vse v redu glede terminov. In vse kaže, da bo še kar trajalo tako. Zato ne bodite vsi tako črnogledi, verjemite, da velikokrat, z nekom, ki ga ne poznaš v takih situacijah bolje funkcioniraš.

Vidiš, tako nekako sem si tudi jaz predstavljala ja, dve prijetni familiji, tudi zato, da tistemu, ki ima prikolo, ni treba pokrivati stroškov z oddajanjem/posojanjem vsem živim, ampak samo enemu. No saj bomo videli, kako bo, nekaj ponudb je že prišlo na mejl, hvala vsem, se bomo pogovorili 🙂 Če ima še kdo kakšno, dobrodošel na mejl.

Tudi jaz nisem tako črnogleda in menim, da se da najeti pol povšala. Samo naša izkušnja:
Mi smo imeli prikolico 10 let in smo neizmirno uživali v kempu. Vendar pa so časi taki kot so in nam je to ratal prevelik strošek (cca 3000 EUR) in žal tudi nismo mogli več časovno to izkoristiti. Zato smo prikolico prodali in si nabavili kamp opremo. In zdaj koliko časa bomo na morju tok bomo tudi plačali. In gremo lahko kadar čmo in kamor čmo.
Kampi so meni zakon in otrokom se dogaja nam pa tudi.

Summertime v kolikor še nikogar niste najdli, mi imamo prikolico v campu in iščemo družino z majhnim otrokom za delitev pavšala. Kontaktiraj na sined392@gmail.com

Tudi mi iščemo urejeno družino za delitev pavšala v kampu Mareda, Novigrad. Info izključno na
nacinmisljenja@gmail.com (nisem preveč redna obiskovalka MON).

prikolico imamo na Krku, pišite na danajanovak1@gmail.com

Zdravo, tudi mi smo (za) letos začeli razmišljati (že lani po koncu sezone) o podobni zadevi. Pred tem smo imeli urejeno podobno, a se je kriza povečala in smo ostali sami;
Res je lepo, če lahko za 2-2,5 ure prideš na obalo. Mi jo imamo na otoku in trajekt. Je to že neka ovira in podaljša pot ter utruja.
Da se najdeta dva(dve družini) , ki imata neko enak pogled je lepo, da pa ni vse tako črno vidim v kampu. Res nekateri to delijo družinsko, nekateri povsem neznano.
Tud meni se dopade na morju; mi osgovarja klima in okolica.

LP

Če se dve družini razmeta in se dogovorita ne vidim problema zakaj ne bi imeli skupaj prikolice.

Drugače je pa recimo v kampu Glavotok (Krk), celoletni pavšal za dva odrasla+otrok cca 1500 eur in če še dobiš dovolj dobro prikolico za 1500 eur je to čista zmaga in ne potrebuješ nikogar, da bi šel skupaj v pavšal….

Lep dan

Barb
http://www.camp-oprema.si/

Po odprtju tega sporočila sem dobila precej sporočil na objavljeni mejl, ker pa še prihajajo, mejla pa ne gledam več tako pogosto, sporočam, da smo se za pavšal že dogovorili z eno od družin. Hvala vsem za ponudbe in želim lepe počitnice!

V katerih kampih pa je sploh še možno, da je na pavšal več kot 4 ali 5 oseb? Ker smo mi tudi hoteli it v to varianto (sicer sorodniško 2 ali 3 družine), pa kolikor sem gledala je povsod omejen pavšal na 4 osebe in to poimensko.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close