Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Smučanje….kaj je ceneje

Smučanje….kaj je ceneje

Gledam mal karte za smučanje v Sloveniji in za 4-člansko familijo pridejo karte za en dan kar precej, tam okol 100€ približno.
Vem, da jih veliko hodi smučat v Avstrijo in Italijo seveda za več dni skupaj.

Zdaj me pa zanima a je dejansko ceneje, če vzameš v Ita/Aut apartma ali hotel s polpenzionom in imajo v ponudbo že vključene karte za smučanje. Ok pride te več, ker je še bivanje zraven in hrana, ampak po drugi strani se moraš pa pri nas na smučišče vsak dan vozit (nam najbližje je oddaljeno 40 min), pa karte, bencin, hrana…

Kam v Italijo in Avstrijo greste, da niso ravno neka ful velika in znana smučišča, ker to je zihr zasoljeno. Sprašujem za manjša smučišča.

zakaj misliš, da bi bilo ceneje?
itak so karte približno isto drage, ali celo dražje, point je, da se tam lahko dejansko nasmučaš, pri nas pa se na tisti žalosti od slovenskih smučišč bolj malo…

Recimo v Bad Kleinkirchheimu imas v marcu akcije, kjer je v ceno apartmaja ze vkljucena karta in dejansko lahko najdes apartmaje, kjer te karta+apartma pride ceneje kot pa samo karta. Ali pa od januarja do marca ob nakupu tedenske karte za odraslega stane otroska karta samo 1€.
Najveckrat gremo na pardnevno smucanje sem, zato poznam https://www.badkleinkirchheim.com/en-EN/enjoy-winter/skiing-snowboarding/packages-highlights-winter
Prav tako tudi drugje glej druzinske karte.

Tako poceni kot se smuča v Sloveniji, se ne smuča nikjer drugje, še v Romuniji in Bolgariji ne. Naša najboljša smučišča so povsem primerljiva z evropskimi, tudi z dodatno ponudbo se že kar trudijo, naprave daleč, da bi bile slabe, oziroma se jih nekako kar obnavlja in dograjuje. Nismo sicer Garmiš, ampak tudi cene imamo 20 eur cenejše pri dnevni karti na Krvavcu. Za plitkejši žep so po vsej Sloveniji luštna družinska manjša smučišča in tistim, ki se zdi smučanje v Avstriji ceneje kot pri nas, ja mogoče res tri proge ob hotelu z dvema linijama sider ne stane toliko kot Krvavec, ampak vam ga garantiram, da za 6 eur, kolikor vas pride dnevna karta na čisto luštni Senožeti preko kuponov, ne boste smučali nikjer v Evropi. Vse resne proge in skipassi tako v Avstriji, Nemčiji in Italiji pa jih ne boste dobili za 30 eur, še če so v hudi akciji ne. Edino, da boste nekem zabačenem selu v jodlariji še vedno rekli smučanje v Avstriji, pri nas pač tega ne morete lih dat na fb, če greste v Kandrše. Pri tem, da komu ni za plačat apartmaja, se v Sloveniji ma iz vsakega konca lahko peljete na dnevno smuko, in da se ne pogovarjamo, da imamo kar nekaj smučišč s pogledom na mesto v dolini, o čemer lahko nekaj sto kilometrov globoko v Alpah bolj ali manj samo sanjate. Ne pišem ravno na pamet, bila sem po Tirolu, po Koroški, v Nemčiji, na Švedskem,….na jugu in na severu, na boljših in slabših smučiščih, pa v taki gužvi kot je npr lahko na Osojšici, na tako slabo pripravljenih progah kot so lahko v Franciji, tako slabi dodatni ponudbi kot v Italiji, tako dragi dodatni ponudbi kot je v Nemčiji, pri tako poceni kartah in hkrati tako zanič urgenci kot so v Bosni, pri nas nisem še nikoli smučala. Da se ne menim, da me doma zjutraj ob šestih prime, da grem smučat namesto na šiht, pa sem ob osmih na Krvavcu! Mejdun, če res mislite, da je kje boljše za manjši denar, ala vam vera!

Dražje ali ceneje…odvisno kaj v to šteješ. Meni je važno, da veš da si takrat na smučanju, se ne voziš in uživaš tam kjer si. To za en dan se vozit na smučanje v Sloveniji je meni mučno. Hodimo največ v Bad Kleinkirchheim, ogromno prog zato s etudi nasmučamo. Karte kupimo preko petrol točk v Skipassu. Srečno!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close