dopust na Ugljanu
Lahko ti rečem samo to, da zame ni lepšega otoka od Ugljana. Super za kolesarjenje, rolanje, sprehajanje. Miren otok, a obenem se nade tudi zabava.
Plaže, od divjne do urejenih plaž za otroke.
Za kamp ti pa lahko rečem samo eno, poskusi kamp Mario v kraju Čeprlanda . Ne bo ti žal- Majhen urejen kamp ob morju, z zelo zanimivim in prijetnim kastnikom, precej slovencev(sploh Goričanov) in blizu je kraj Ugljan, ki ponuja( peš pot 500m do tja ob morju), trgovine, tržnico, mesnico, hotel, terase z muziko, sposojo pedalinov, …itd….
zame je tam raj prijaznosti, domačnosti,…meni je kraj prirasel k srcu in ne grem nikamor drugam več. Mi sicer hodimo v apartmaje v Čeprlando k našemu Goranu in tega ne zamenjamo za nič na svetu. Jaz ko se pripeljem do zadra in vidim trajekt , ki vozi na Ugljan sem že polovico spočita:))))
uff meni pa ravno prav. Mi smo šli vsak večer iz Čprlande na sprehod proti kraju Ugljan. Napoti je lokal RIVA, kjer je zabava za mlade. Za to zabavo smo mi že malo prestari. V kraju Ugljan smo šli v lokal JAZZINa, kjer je bila vsak večer živa glasba. Naročili kaj za pojest(pice, in ostalo) in plesali do dveh zjutraj:)
Zdaj ko imamo otroke pa do enajstih , polnoči:)
Meni je to dovolj. V bistvu največ kar je lahko. Ker kar je več. mi je že preveč.
Meni je tam tako lepo, da ti ne znam povedati. Počutim se tako srejeto in domače in preprosto. Življenje tam se upočasni in postane preprosto in to mi tako paše.
Kje si pa ti bila, da ni bilo nič zabave?
Tudi jaz imam lepe izkušnje z Ugljanom. Zelo miren in lep otok, veliko majhnih privat kampov. No, meni kamp Mario ni bil všeč, ker je malo preveč divji za majhne otroke, smo pa našli kar nekaj lepih kampov in se zasidrali v enega, ki je imel še nekaj prostora.
Iz Ugljana je most na Pašman, lahko pa greš tudi z vozičkom in peš na trajekt, ki te pripelje v Zadar. Iz trajekta je 5 minut (počasne hoje) do tržnice in od tam si lahko ogledaš veliko znamenitosti, ki so v bližini.
Tudi mi se letos s prijatelji spet vračamo na Ugljan in sicer v Batalažo, ki je precej miren kraj – a to nas ne moti, ker naše punce zaspijo ob 22. uri. Če si zaželimo zabave gremo v Preko ali mesto Ugljan ali v Kukljico.
Še link našega apartmaja http://www.apartmani-ena.com/
Ja ta apartma je zelo lep in kar je najvažneje je, da je fino fhladen in da ima zelo zelo prijazne lastnike:))
Do plaže je 100 , 150 m( sem bolj slaba za ocenjevat metre).
Tako kot je cela A hala v Btcju dolga: heh se mi zdi, da bo nekaj takega. V glavnem ni daleč. Otroke v vozičke in…
Je pa ena fina plaža v kraju Ugljan. Mivka in nizka voda. zraven gostilna s sladoledom in pice. Tja smo hodili s kolesom. Dobrih 10minut lepe kolesarske poti ob morju. ( Brez avtomobilov).
Tja se splača vzeti rolarje, kolesa, ker je malo prometa in se uživa 100 na uro. mi smo šli vsak večer s kolesom do ugljana, Mulin…
Malo obujam to temo dopust na Ugljanu. Letos bi tudi nasa 4 članska družina šla malo dopustovat na Ugljan. Ker imamo dva majhna otroka iščemo kraj s primernimi plažami. Sem vse mogoče že prebrskala po netu in se ne morem odločit kateri kraj na Ugljanu izbrati. Mogoče kak nasvet? Mogoče kak namig, priporočilo za apartma?
Poznam en super mini kamp.
Forum je zaprt za komentiranje.