Potovanje v London, nujno prosim za nasvete
Spostovani, prvic z druzino potujemo z letalom v London. Letimo z easyJetom iz Benetk na Gatwick, North terminal. Zanima me, kako izbrati ponudnika za pot iz letalisca do Londona. Kaj se je pri vas obneslo? Da ni bilo predrago. Ste karte za ta prevoz kupili preko spleta? Zanima me se, ali imas lahko v torbici na letalu pinceto, ali ne. Kako ste zapakirali vodo? V kaksno embalazo? Hvala.
Z letališča Gatwick vozi v središče Londona vlak. Najugodnejša varianta.
Pinceto pusti doma. Vode pač nikakor ne smeš nesti na letalo. Oziroma lahko, v decilitrski steklenički, v vrečki za tekočine:)
Verjemi, BOŠ preživela brez vode v roki. Svojo imaš lahko na letališču, do varnostne kontrole. Kasneje pa jo kupiš, če se ti zdi, da lahko umreš brez nje.
Pinceta je lahko v ročni.
Tweezers – pinceta
https://www.gov.uk/hand-luggage-restrictions/personal-items
Sem tudi že imela v ročni in ni bilo problemov.
Ja, ampak se cjazis kot cigan skoraj dve uri, ce je malo prometa.
Zakaj rinete v draga mesta, ce nimate za vlak in burek? Saj ni rptreba Gatwick Express, tudi Soith Eastern pripelje za manj denarja.
Bus je pa res bolj za Romunske kurbice in Poljske delavce.
[/quote]
Hvala za nasvet4e ki bodo tudi drugim v pomoč.
Ti pa toplo svetujem, da se izogibaš takim bedastim izjavam glede uporabnikov avtobusnih storitev.
Veš, življenje ni prizanesljivo in danes teče pes, jutri lisica. Tako da malo brzdaj jezik.
Konec koncev pojma nimaš s kakšnim razlogom človek potuje. Se mu mudi ali si raje počasi še skozi okno avtobusa nabira vtise o mestu katerega bi rad pristno doživel.
Hvala za nasvet4e ki bodo tudi drugim v pomoč.
Ti pa toplo svetujem, da se izogibaš takim bedastim izjavam glede uporabnikov avtobusnih storitev.
Veš, življenje ni prizanesljivo in danes teče pes, jutri lisica. Tako da malo brzdaj jezik.
Konec koncev pojma nimaš s kakšnim razlogom človek potuje. Se mu mudi ali si raje počasi še skozi okno avtobusa nabira vtise o mestu katerega bi rad pristno doživel.
[/quote]
Kaj to pomeni, danes teče pes jutri lisica??’ 🙂
Res je najboljše z vlakom. Čeprav so karte rezervirane vnaprej preko neta lahko cenejše, se je nam že zgodilo, da smo prišli v London in so zaradi stavke ravno zaprli dve progi ekspres vlaka … Če bi imeli karte bi jih lahko vrgli stran, ker smo morali nabaviti karte za drugo progo. Kupiš na mestu, pa je.
Seveda lahko imaš na letalo pinceto, kake bedarije ti tu pišejo, le pijačo kupi po letališki kontroli.
Vlak je dobra opcija, pa tudi z busom prideš.
lepo se imejte!
Tisti, ki pišete, da pincete ne sme imet in ostale bedarije, pa očitno še niste bili na letalu.
Na prekooceanskih letih lahko imaš tudi svojo pijačo za otroka, samo popit moraš malo pred kontrolo in to je to.
Vem, da ni tole stvar debate v tej temi, ampak a ni zanimiva današnja obsedenost z vodo? Folk jo vlači vsepovsod, kot da smo dvoživke in brez ne zdržimo niti ure, dveh. Mene totalno nervira to ubadanje z raznimi flaškami na vseh sestankih. Saj ne laufamo eno uro ampak sedimo. Zakaj za vraga rabiš pol litra vode za uro sedenja?
Kot so že napisali, pinceta, pilica, škarjice z rezilom do 6 cm… je dovoljeno v ročni prtljagi. Z nizkocenovniki letim večkrat letno in je bilo vedno vse ok.
Cena vode po kontroli in na avionu je enaka, tako da ti svetujem, da si je ne kupiš preventivno, ampak šele, ko boš res žejna. Jaz težko zdržim let brez vode, ker je zrak na avionu ful suh in kašljam kot neumna. Smo pač različni.
Glede transferja iz letališča – sigurno je najcenejši bus, ki ga rezervirate preko spleta. Traja dlje kot vlak, vendar je (vsaj meni) zanimivo opazovati skozi okno (kljub 30 + obiskov Londona). Iz busa vidiš veliko več kot iz vlaka, saj potuje bolj po osrčju Londona.
Vlak je dražji, hitrejši in veliko bolj udoben. Poleg tega lahko gor kupiš sokove, prigrizke… in potuješ udobno. Jaz si na vlaku vedno privoščim kavo, ki mi kot strastni kofetarici polepša vožnjo 🙂 .
In ni res, da je bus za revne delavce, prostitutke… Vedno je poln turistov – mladih, starih, družin, parov… Poleg tega nekaterim bolj paše bus, ker jih pripelje bližje svoji destinaciji in se jim ni potrebno že takoj z vso prtljago gužvat na metroju, oz. 3 x prestopat.
Forum je zaprt za komentiranje.