Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Z možem sva vzela kopalna plašča iz hotela in zdaj sva dobila zahtevo, da jih vrneva

Z možem sva vzela kopalna plašča iz hotela in zdaj sva dobila zahtevo, da jih vrneva

Sva mislila, da lahko vzameš. Še nikoli ni bilo problemov.

Mar niso namenjeni za suvenir?

Kakopak, saj kopalni plasci so za domov!
Predlagam pritozbo zaradi vznemirjanja po nepotrebnem.

Kaj jih zbirata?

rofl ker se še zdaj smejim

Še nikoli nisem slišala za kaj takega!
Običajna praksa je, da ti kartico obremenijo za strošek kopalnega plašča.

… 🙁

Seveda jih lahko vzameš, saj tako ali tako romajo v smeti. V bistvu bi hotel moral še plačati vsakemu, ki sam poskrbi za te smeti in njim prihrani strošek odvoza in uničenja.

Saj kraja kop. plaščev ni edina zanimivost hotelskih gostov. Nasploh neupoštevanje predpisov. Da ne govorimo o tem, kako nepismeni so gosti. Potem je pa aja, oh, … nismo vedeli. Niso niti prebrali. Ponavadi sploh ne vejo, zakaj nekaj plačajo.

Hahaha…

Prvic slisim, da bi koga za kaj takega kontaktirali. Obicajno je, da ti samo zaracunajo. Potem pa ti njih kontaktiraj in moli boga, da so pripravljeni sprejeti to kar si spokal domov, lol.

Enkrat sem v sobi 3* hotela neke cunga lunga drzave opazil cel spisek stevilk, koliko bi me stalo, ce cesa zmanjka. Od kozarca na dalje.

Sprivatiziranje brisace ti ponavadi se oprostijo, ce gre za kolikor toliko spodoben hotel. Plasca ti pa ne oprostijo, lol. Ponekod celo pise koliko te bo stalo, ce ga zelis odnesti. Verjetno, ker ljudi s taksnimi idejami ne manjka.

Skratka, imas sreco, da so ti dali moznost vracila. 🙂

A res, kje pa deljo to? Kop. plašči gredo tako kot brisače v pranje in ponovno uporabo. Ja, ponekod jih tudi zapakirajo še enkrat, ko pridejo iz pranja. Nič ni novo. Tudi dezinficirani kozarci ne, pa če je sto plastičnih ovojev gor, kjer piše dezinficirano. V resnici so umiti s krpo, s katero se briše kompletno kopalnico in wc školjko (v več desetih sobah). Spolirajo se s suhimi brisačami prejšnjih gostov, potem se pa vrečka čeznje prevleče.

Vse, kar je v sobi od higiene lahko gost vzame s sabo domov: šampone, mila, losjone, aftershaving losjone, komplete za šivanje, tuš kape, gobice za poliranje čevljev, brisače, kopalne plašče, boljši hoteli imajo tudi zobne ščetke, glavnike, dežnike. Jaz to vedno vse poberem. Hodim veliko na službene poti, največkrat hotel 4 zvezdice. Ponavadi dobim sobo za dva, vzamem vse kar je, me prav malo briga, saj je plačano (ne plačam sicer jaz, ampak služba, ampak saj je vseeno).

Hahahahhaa…

Ponavadi je zraven na postelji, ali pa v omari, kjer jih najdeš, še papirnata kartica, na kateri piše – v domačem ali angleškem jeziku: spoštovani gost, veseli nas, da vam lahko ponudimo ugodje kopalnega plašča v času vašega bivanja rpi nas. Če bi ga želeli kupiti tudi za domov, se obrnite prosim na naše osebje.”

Verjetno je nekdo še to kartico “spizzzdil”:…

Vsaj v hotelih, kamor jaz hodim, jso gostje tako obveščeni pred namerno odtujitvijo tudi kopalnih plaščev.

Ponavadi, če plačaš s kartico, ti bre vprašanja celo zaračunajo – kar je tudi prav…. Nič ne spraćujejo. ker to, kar ti počneš, je kraja. Si ti kaj drugačna od ex. tajkunov? Majhna ribica, a vseeno zavestno kradeš….

Ne ni res, kopalnih plaščev in brisač nikakor ni za vzet domov…. Pa matr si ti ena kmetica, no. Nič ni plačano – s tistimi pari 100, 200 eur ti plačaš uporabnino, da za teboj operejo in pospravijo ne pa še kar inventarja.

A slike tudi s sten dol kradeš?

A brisače tudi vzamete? Pa posteljnino? Vzglavnike in odeje? Kozarce? OK, a sploh kaj pustite v sobi ali mislite, da vam za npr 140€/osebi pripada vse to? Fen pustite? TV?

Ti nisi resna oz. si navadna tatica.
Brisač in kopalnih plaščev se NE jemlje.

Se zdaj mi je zal da nisem odnesla domov cudoviiiito mehke molilne preproge fantasticnih barv.
No, pa saj tudi nobene biblije in korana se nisem prinesla.

niso nepismeni – namenoma se delajo bebce – da lahko inventar kradejo. A so torej kaj drugačni od tistih, ki kradejo drugače?

Isto je na bazenih, ko je treba it skozi naprimer mali razkužilni bazenček za noge -preskakujejo, sploh damice, ker je voda mrzla, po treh nohtkih gredo čez…. Pa nikoli pod tuš, predno gredo v bazen…. Packi….Zato jaz že 7 let ne hodim več v slovenske bazene. Zaradi drugih nagraužnih gostov.

Ja kolk plaščev pa vidva rabita doma??? Sem delala kot sobarica v hotelu pa tega še nisem doživela.

A jogi je tudi suvenir potem – pa povšter, prevleka tudi? Pa tiste obešanke, ki jih na vrata obesiš: “prosim ne moti”, tudi ? :-))))) A to pa pustiš, ker te ne zanima za domov?

Če ti zloženeni kopalni plašč servirajo na postelji, to še ne pomeni, da si ga lahko stlačiš v torbo za domov, ampak je znak gostoljubnosti, da ti ga sploh ponudijo na uporabo, ko si tam. Saj res ne več, a ste nekateri res tako fliknjeni, ali se samo delate, da ste.

niso nepismeni – namenoma se delajo bebce – da lahko inventar kradejo. A so torej kaj drugačni od tistih, ki kradejo drugače?

Isto je na bazenih, ko je treba it skozi naprimer mali razkužilni bazenček za noge -preskakujejo, sploh damice, ker je voda mrzla, po treh nohtkih gredo čez…. Pa nikoli pod tuš, predno gredo v bazen…. Packi….Zato jaz že 7 let ne hodim več v slovenske bazene. Zaradi drugih nagraužnih gostov.
[/quote]

A ti si šele po tem nehala uporabljati bazevne (in savne)? Želiš vedeti, kako se jih čisti? Predvidevam, da z jutrišnjim dnem upade konkreten procent slovenskih gostov na kopališčih.

Pred dnevi sem zasledil, da je nekdo poskusal v osebni prtljagi na letalo “presvercati” sobni telefon iz Holiday Inn-a. Prav sliko sem videl. Tudi take imas. Hahaha…

A ti si šele po tem nehala uporabljati bazevne (in savne)? Želiš vedeti, kako se jih čisti? Predvidevam, da z jutrišnjim dnem upade konkreten procent slovenskih gostov na kopališčih.
[/quote]

o, ne – sem jih nehala uporabljat po cca treh obiskih na treh različnih lokacijah….

Vem, kako se jih čisti – klor se not našopa, malce več in bolj pogosto -kar je idelano za vnetje in izsušitev vseh sluznic, kak izpuščaj tudi fašeš, pa koža se nenormalno izsuši in še 5 dni ne moreš vonja po kloru ven sprat….

Ne ni res, kopalnih plaščev in brisač nikakor ni za vzet domov…. Pa matr si ti ena kmetica, no. Nič ni plačano – s tistimi pari 100, 200 eur ti plačaš uporabnino, da za teboj operejo in pospravijo ne pa še kar inventarja.

A slike tudi s sten dol kradeš?
[/quote]
Pa ni ona slovenka! cefureta taprava seljakusa je.

o, ne – sem jih nehala uporabljat po cca treh obiskih na treh različnih lokacijah….

Vem, kako se jih čisti – klor se not našopa, malce več in bolj pogosto -kar je idelano za vnetje in izsušitev vseh sluznic, kak izpuščaj tudi fašeš, pa koža se nenormalno izsuši in še 5 dni ne moreš vonja po kloru ven sprat….
[/quote]

Sedi pet. Za plus pet, bo pa treba vedet še kaj več 😉 Ljudje kradejo kot srake. V nekaterih hotelih, pa celo pokradejo pijačo (sobarica nima časa skakat za vsakim gostom, ki se v nekem trenutku odloči plačat in zapustit hotel). Hotelirji pa jih tudi ne kličejo ves čas, da naj gredo sobo pregledat. V zelo redkih hotelih gre hotelir v sobo preveriti, večinoma pa ne. Potem mora pa sobarica s tisto svojo mizerno plačo pokriti stroške gosta, ki je pokradel. V tujini so to rešili tako, da so začeli zaračunavat konkretne zneske za sobo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close