Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice kakšna prijavnina pri izletih prek agencije?

kakšna prijavnina pri izletih prek agencije?

Gledam predbožične ponudbe, recimo ogled Celovca, k kar je vključen avtobus in voden ogled za kao 9,30 €. Potem pa spodaj piše še prijavnina 10 evrov na osebo? In kaj to pomeni? Mi to prijavnino nazaj vrnejo ob dnevu odhoda al v kakšne namene gre to? Če ne, potem je izlet 19,30 evrov in je 9,30!!!

**19,30 evrov in ne 9,30!!!

prav ugotavljaš, plačaš oboje, ceno izleta + prijavnino in zaradi tega že dolgo ne hodim več z agencijami, ker nas imajo za osle.

To pa nista napisala, da gledata ponudbe prek tistih kuponkotov, ki seveda ne delajo zastonj.
Kak evro pa ja more dobit tudi agencija, ki vse organizira, avtobus pa tudi ne vozi zastonj.

Po moje je to direkt zavajanje. Potem naj takoj napisejo da je cena izleta 19, 30 pa bo zgledalo vsaj posteno, ker je res da nihce ne dela zastonj.

Sicer pa, do Celovca pelje bus, mogoce celo vlak pa gres z redno linijo. Ampak zna bit cena povratne karte tudi okol 19€. Preveri prej.

“Oujeee, veš kako je, če bi napisali končno ceno, bi od lete plačali kuponkutom provizijo, tako pa teh 10 eurov dejansko dobi agencija.
Sem bila parkrat na teh enodnevnih izletih, pa smo se pogovarjali o teh zadevah, in ti povem, da tem agencijam ni z rožicami postlano. jE pač tako, vsak se pač bori za vsakdanji kruh, preživet je treba tako al drugače.

No takole. V kolikor greste preko raznih kuponkotov je prijavnina na OSEBO, v kolikor greste direkt preko agencije je prijavnina na prijavo, kar pomeni, ce se vas gre prijavit 20, znasa prijavnina za vseh 20 (obicajno ) je 15 eur. No in ko jo razdelite ni tako drago, a ne?

Ni čisto tako. Tudi agencije večinoma zaračunavajo prijavnino na osebo, ne na prijavo. Z redkimi izjemami.

Občasno hodim na izlete 1-3 dni z manjšo agencijo, ki ima v programu poleg ogledov tudi zanimive kulturne dogodke. Cena je, kakršna je, nobene prijavnine ali dodatnih stroškov.
Z agencijami, ki množično vlačijo turiste na ene in iste destinacije in se prodajajo preko kuponov, ne hodim. Dvakrat sem bila po naključju na predbožičnem izletu z dvema večjima in bolj znanima agencijama. Enkrat se je vodič izgubil v Trstu, drugič sem jaz več vedela, kaj se dogaja v mestu poleg božičnega sejma kot vodič. Ker sem pogledala na internet, njemu se očitno ni zdelo pomembno. Neprofesionalno in nekvalitetno vodenje. Ampak najbrž so večini na teh izletih pomembni samo štanti pa lučke, drugo jih ne zanima.

Zastonj kosilo ne obstaja, se le nasmehnem, ko mi kdo razlaga, kako fajn ponudbe da imajo na kuponkićih.

Enih parkrat sem preverila za kako ponudbo, je bilo ugodneje, če si sam pobrskal, pa še vezan nisi na njihove pogoje.

Ni čisto tako. Tudi agencije večinoma zaračunavajo prijavnino na osebo, ne na prijavo. Z redkimi izjemami.
[/quote]
nisem hodila z agencijami in delala tam, tako da ne vem če se bi to tako spremenilo – ampak v časih, ko sem bila v službi v eni izmed ag. je bila prijavnina na prijavo – torej če je šla družina na dopust – je bila prijava na eno ime – ostali, ki so šli še zraven kot recimo temu “sopotniki” vpisani pod isto prijavo – in cena prijave za vse samo ena… ne za vsako osebo posebej.

nisem hodila z agencijami in delala tam, tako da ne vem če se bi to tako spremenilo – ampak v časih, ko sem bila v službi v eni izmed ag. je bila prijavnina na prijavo – torej če je šla družina na dopust – je bila prijava na eno ime – ostali, ki so šli še zraven kot recimo temu “sopotniki” vpisani pod isto prijavo – in cena prijave za vse samo ena… ne za vsako osebo posebej.
[/quote]

Za družino drži, kkao bodo pa ostali vpisani pšod isto prijavo ? Ni šans. Temu so včasih rekli manipulativni stroški.

te agencije so nateg, znano vsem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close