Najdi forum

Prihodnji vikend se odpravljam na izlet v Mostar, Neum. Zanima me, ce je ze kdo bil, ali si lahko obetam kaksne ugodne nakupe (cunje, obutev-za odrasle in otroke). Ce ja, kje, trgovine, trznice? Malo bi rada vedela, da vem koliko denarja naj vzamem s seboj.

Kaksne so pa kaj cene hrane, ce gres ven jest?
Hvala za kakrsnokoli uporabno inf.

Lani zgodaj jeseni sva šla z možem v Sarajevo, potem v Mostar, pa po dolini Neretve do Neuma, na morje. Zelo lep izlet je bil. Vreme je bilo super. No, mandarin še ni bilo;).
Zadnjič sem bila tam dol malo pred osamosvojitvijo.
Aja, za trgovine ne vem. Sva šla na izlet, oz. na dopust. Kupovala sva le, kar sva po poti nujno rabila:pijačo, prigrizke. Vse sva dobila brez problemov.

V Neumu pejt obvezno na prstace, npr v restavracijo Bonaca Tripadvisor 4,5 *

Ja to je že skoraj obvezno, tako kot čevapčiči v Sarajevu….Mostarju…

Za cunje in čevlje ne vem. Sem bila na izletu, potem še 3 dni v Neumu in me te stvari niso zanimale. Hrana v restavracijah je malo cenejša, kot pri nas. Seveda je odvisno od lokacije, restvaracije. Se da jest tudi precej ceneje.

Mene nakupi na izletih ne zanimajo.

Sem pa ob cesti na tem izletu kupila sadje in zelenjavo. Nekaj je ostalo tudi za domov. Kvaliteta je neprecenljiva.
V Neumu pa si res lahko privoščiš morsko hrano cenovno zelo ugodno.

Si prav oddahneš po kakšnih HR oderuških cenah.

V Mostar pa res ne greš v šoping no. Oglej si raje muzej in se nad videnim malo zamisli.

Na izletih , dopustih me šoping nič ne zanima;). Še doma, le kadar je res treba.
Oglej si Mostar (muzej), privošči si tam njihovo tipično hrano, v Neumu ribe, školjke,

Za Neum je škoda časa, niti videti ni kaj. V Mostarju ali tam kje pa se zanimajte za trgovino FIS, to so večje blagovnice po vsej Bosni, tudi kje ob poti jo znate videti. Kupi se lahko marsikaj dobrega, cenovno ugodnega, denarja pa ne menjajte vnaprej, saj ima vsaka blagovnica menjalnico in ko vidite koliko ste zapravili toliko zamenjate. Splača se, če veš kaj iščeš.

Neum je zanimivo mestece, seveda je kaj videti. Ne pa ogromno. Ima lepe plaže, sprehajalne poti. Ni škoda časa za Neum;)). Ja , pa še dobre retavracije.

Neum je tak čisto prijeten kraj. Naš izlet po dolini reke Neretve se je končal v Neumu. Od tu smo si potem šli ogledat delto reke.

Neum je lepo mestece in odlično izhodišče za obisk drugih turističnih lokacij v BIH in na Hrvaškem. Edino hoteli so nekoliko slabši, tako da je tu treba biti previden.

Problematično slabši??

Problematično slabši??
[/quote]

Mah, če greš tja poleti, moraš preveriti, ali imajo klimatizirane sobe. Ker se dobesedno lahko “skuhaš” ponoči zaradi vročine in težko zaspiš.

Na tvoji poti od Mostarja proti Metkoviču predlagam, da si ogledaš še Počitelj, staro počivališče turških karavan, obnovljeno s pomočjo Unesca, če se prav spomnim.. Pa od Neuma ni daleč do Stona na začetku Pelješca s čudovitim obzidjem, ki je pred vdori varovalo dubrovniško republiko. še iz tistih časov so tudi soline in zanimiva je postrežba v vili Koruna. Za nakupe pa pojma nimam.

Kako pa poteka to obiranje mandarin? Mal gledam te programe, pa vidim da je to en sam žur. Po vecerji v hotelu ziva muska, na samem obiranju mandarin tud ziva muska.
Tisti ki ste bili malo opisite kako izgleda tak izlet. Ko berem programe zgleda ful dobro.
Odocam se za stiri dnevni program pri Relaxu? Kdo bil ali gre z Relaxom?

V Neumu se zagotovo dobi svežo ribo, ker ima tam prijatelj drugo največjo ribogojnico na Jadranu. Cene ribe v gostilni ne bi smele biti visoke. Kg ribe namreč prodajo naprej za 2€.V Stonu gojijo ostrige. Tam je dobra restavracija Kapetanova kuča, čeprav je lastnik Ante zdaj že pokojni.
Oblačila so prej prihajala po morski poti iz Barija in se preprodajala v butikih. Verjetno ni danes nič drugače.
Hotel Neum je popolnoma obnovljen in je danes v privat rokah.

Če greš na Kitajsko pa obvezno probaj pando, v Sibiriji snežnega leoparda, pa tudi beli nosorog je okusen.
Idioti!

Od letos naprej so tudi v Bosni prepovedani prstaci!!!

Bila v hotelu Jadran, ob magistrali. Preurejen fensi kot jih je malo v Slo s fantasticno hitrim internetom po vseh sobah in z bazenom na vrh. Hrana odlicna. Za tako ceno ga ni niti v slo niti na hr!
Cudovito izhodisce za povsod tam doli vse do otokov in dubrovnika.
Seveda pojdi na izlet v te krasne kraje.

Ravnokar sem bila na obiranju mandarin. Šla sem z Rozman avtobus. Izlet je bil res TOP. Bivali smo v vodicah, kjer je bila pijača všteta v pol penzion in kupili zelo poceni mandarine + tiste, ki smo jih obrali sami. Glasba je bila v hotelu in pri obiranju mandarin. Res super izlet s super vodičko. Priporočam!

Meni je blo super.

Meni je blo super.
[/quote]
Lahko malo opises?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close