Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Bioterme Mala nedelja-vaše izkušnje

Bioterme Mala nedelja-vaše izkušnje

Zanima me čimveč informacij za nekajdnevni dopust v Biotermah Mala nedelja.

Sobe, bazeni, hrana, čistoča?

Hotel je prelep, vse je v lesu, sobe prostorne in svetle, ne vem, če sem bila kdaj v katerem, ki bi bil lepši. Bazeni so bili bolj majhni in ne posebej zanimivi, savne niso delovale vse, so pa bile delujoče res lepe in čiste. Razočaranje pa je bila hrana, premalo raznovrstno, zelenjava iz zmrzovalnika, sicer okucna, ampak ne ravno bio ali domača ali kaj, solatni bife bolj osnoven. Poleg tega me je zmotilo, da je hotel sredi ničesar, tudi na sprehod greš težko, ker moraš po cesti, kjer se vozijo avtomibili, ki se jim moraš ves čas izogibat. Je bila pa cena ugodna za tako nobel hotel.

Hotel lep in čist, bazeni bolj osnovni, če iščete še kaj za otroke je, brezveze, v resnici nimaš kam na lep sprehod. Bolj za dva, ki se striskata cel dan v sobit, potem se gresta pa skopat. Hrana za silo. Previsoka cena za to, kar nudijo.

Nam pa je bilo zelo všeč. Še posebej zato, ker je “sredi ničesar” kot je predhodnica napisala. Sobe super, osebje super, hrana super, bazeni super, skratka, če si družinski tip in ti ni za glasno in hrupno zabavo, je odličen kraj za sprostitev.

Bili so z otroki ( 10-13). Najmanj so bili zadovoljni s hrano. Baje ni slaba, a precej enolična in res nič posebnega. Sobe, kopanje, čistoča- vse v najlepšem redu.

Hrana pod nivojem. Pa nisem izbirčna pri hrani.

Mi se znova in znova vracamo v Bioterme. Imamo majhnega otroka in nam je tam idealno. Izbira hrane je manjsa, je pa vse zelo, zelo okusno. Za otroka ti pripravijo tudi izven uradnih ur odprte restavracije. Nas malcek je ponavadi v casu kosila zelenjavno kasico in vedno so mi jo pripravili, po mojem receptu, kadar koli, brez problema, brez doplacila. Sobe lepe ciste, osebje prijazno, en bazen ima zelo toplo vodo, kar nam je bilo vsec zaradi malcka. Imajo pa tusi otroski bazen. Za nas je bil edini, edini minus, da se toplice nahajajo tako rekoc sredi nicesar in ce hoces kam ven, moras npr. v Ljutomer.

Smo hodili nekaj časa v letu, dveh po odprtju, potem pa zaradi pešanja kapacitet in kvalitete hrane ne več.

Nikar v te terme pozimi – premajhne vodne kapacitete, sploh v času kakšnih počitnic. JIm manjkata vsaj dve vodni površini pozimi, pa kakšna tudi za poleti. Močno, celo preveč klorirano, vsaj v času naših obiskovanj je bilo toliko, da nismo bili edini, ki smo dobili vnetje očesne sluznice in razsušeno kožo. Koža mi je še dva dni po zaključkuobiska kljub umivanju smrdela po kloru. Ljudje-gostje, dnevni obiskovalci so packi, se ne izplahujejo ne nog ne telesa, predno grejo noter vsi prešvajclani ali iz savn ali iz fitnesa, bademajstri seveda modro tihi, ker se mupteriji nočejo zamerit, navodil in pravil na listih, tablah pa nihče ne bere, gledajo seveda namerno stran….Meša se vse, od pleničarjev do inkontinenčarjev v enem bazenu. To bi morali ločit – otrok s plenicami nima kaj delat v velikem plavalnem bazenu, pa čeprav se tiši odraslega. Ker takrat je ob robovih, ko so jih dajali gor čičat, res smrdelo po urinu.

Prehrana – zajtrki še raznoliki, in kar v redu večerje pa bolj tako tako, pa prelito z enotaistimi kockastimi nepotrebnimi omakami po različnem mesovju – vse en in isti okus. Pa tudi veleiko “predelane hrane v raznih mesnih štrudah in podobno….Nagomilano v tistih toplotnih loncih v vodni kopeli, tako da hrustljave stvari niso sploh več hrstljave ampak razmočeno gumaste, namesto da bi bilo sveže, hrustljavo in bi sproti dopolnjevali. Ker tisto po eni uri stanja na vročem je sami še za upokojence s slabim zobovjem.

Morda so kaj zamenjali osebje v kuhinji, pa normative malo spremenili, da je sedaj kaj drugače, kot berem svojo predhodnico.

Ima pa ta hotel za moje standarde in izkušnje s slovensoimi termami in v primerjavi s tistimi v tujini, najlepše sobe, ker so nekatere takih nepravilnih oblik, material večinoma nelakiran les, tudi hodniki v nadstropjih so čudoviti, pa na terasah pravi leseni stoli in mize, ne neka cenena plastika, kot po drugih slovenskih termah srednjega cenovnega razreda. Samo kultura in obnašanje nekaterih gostov tako na bazenih kot po sobah ( dretje, vpitje, ropotanje; topotanje), ne sodi v tak lep hotel, dostikrat, žal.

mene je motilo naprimer v poletnih mesecih to, da je naval lokalnih ali enodnevnih kopalcev prevelik, vodne kapacitete ne požirajo, bi morali nekako zagotovit vodne kapactete samo za hotelske goste, določene vodne kapacitete pa za enodnevne kopalce ( mladina, enodnevni, ki se pridejo odmočit).

Mene okolica ne moti. Res je hotel bolj “na sredi ničesar”, ampak vseeno greš lahko na sprehod. Tudi sobe so lepe in udobne. Bazenov bi lahko imeli kaj več. Preveč gostov za tako malo bazenov.

Posebno poglavje je hrana: ni dovolj raznolika, niti okusna. Nekaj srednjega. Ampak danes nekaj srednjega gostu ni več dovolj. Redno hodimo v terme in ponekod imajo taka kosila oz. večerje, da bi si še angelci vse prste obliznili. Današnji gost ni več tisti gost iz 70-ih ali 80-ih let in zahteva več. Bioterme naj se zgledujejo po termah Olimje, Ptuj ali po Termah 3000 v Prekmurju!

Bili oktobra (za 3 dni) pa letos januarja za en dan (ker so imeli vse zasedeno – drugače bi šli zopet za 3 dni). Nam je všeč. Je pa res, da ima vsak svoja merila in pričakovanja. Mi bomo definitivno še šli. Pri hrani nismo izbirčni, ravno to mi je tudi všeč, da je hotel na samem, zelo topla voda – nam je tudi všeč, klorirano tudi pomeni da skrbijo za dezinfekcijo, so vsi zelo prijazni,…

podpovpečna plača delavcem na tri obroke in to vi podpirate, da hodite tja namakat svoje debele riti?

Se strinjam. Zjutraj pri zajtrkih je bil isti natakar kot je bil pri večerji, in potem naslednji dan spet stregel pri zajtrkih. Pravičnost kje???

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close