Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Morje septembra – Zadar in okolica

Morje septembra – Zadar in okolica

Na morje gremo sredi septembra, lokacija okolica Zadra.

Kakšno je vreme v tem času? Pa temperatura morja?

Septembra je v Zadru zelo lepo, ni pretirane gužve, mi imamo tam hišo in smo zelo zadovoljni pa hodimo tudi še oktobra in je dovolj toplo. Morje tudi ok.

Mi smo bili pred dvema letoma na Ugljanu (nasproti zadra) in je bilo super! Vreme sončno, toplo, absolutno primerno za kopanje, morje toplo, nobene gužve. Res mega.
Naslednje leto, ko bom na porodniški bomo definitivno ponovili.

Z možem bi šla v Zadar konec avgusta, začetek septembra. Hotel, polpenzion. Bistveno je, da si ogledamo mesto, kolesarimo, hodimo (tudi kopanje). Kaj priporočate? Hotel naj bi ne bil predrag (35-40€) in ne predaleč iz Zadra.
Hvala in prijazen pozdrav

September je nepredvidljiv, lahko je dež ravno tisti teden, ko si na morju, pa je potem en teden pozneje spet krasno vreme in morje.
Č imaš hišo, ni problem, pogledaš vremensko napoved in se prilagodiš. Če si pa vezan na rezevacije, je malo rizično. Včasih je bilo super, ker se je septembra vse sprostilo, lani je bil pa september čisto zabasan in vidim, da je letos tudi že marsikaj pobrano in zasedeno.

Midva hodiva malo bolj južno od Splita. Cene so iste kot v Kvarnerju in Severni Dalmaciji, morda celo malo nižje, pote je sicer daljša, a je vsaj vreme manj nepredvidljivo, oziroma če je nevihta in slabo, je to en dan, naslednji dan pa spet sonce.

Če je vreme stabilno, je tud Zadar in okolica ok.

Kadar pa je vreme nestabilno, pa je tisti del zadra znan po zelo močni burji oziroma vetru.
Tako, da se tud ob sončnem vremenu ne morš kopat. Boljš je it kam drgam, da ti morebitna burja ne skazi dopusta, najbolše je it na otok v Dalmaciji.

Ja, septembrsko vreme zna bit tudi v Dalmaciji malce odvisno od sreče. Pred nekaj leti sem bila v 2. polovici septembra 1 teden v Bolu na Braču. Cel teden po malen dež, hladno za dolge hlače in dolge rokave, šele zadnji dan je bilo sonce, voda za kopat pa mrzzzla … Prej in potem je bilo sončno in zelo toplo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close