Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Umag – katera pot je optimalna?

Umag – katera pot je optimalna?

Jutri se odpravljam v Umag, pa me zanima, katera pot bi bila še najmanj prometna. OK, vem, avtocesta proti Kopru, ampak na katerem odcepu ven, da ne čakam predolgo na meji? En sončen hvala. 🙂

Mimo lucije, do secovelj. Najhitreje.

Pri Kopru zavij tam pri križišču proti Rijeki in potem skozi Učki tunel in naprej. Je kar solidno označeno. Tako, da srečno pot pa lepo se imejte.

Najprej bo šel do Rijeke potem do Umaga?

Iz Rijeke nato zavije do Pule in potem gor prot Umagu
Vmes pogleda še Rovinj, Limski kanal, Vrsar, Poreč in …hop so že v Umagu:)

Super road trip…nikjer nič ne čakaš.

Odvisno. Če greš samo za vikend, mimo Lucije, običajno ni preveč gužve. Ampak se moraš že do tja prebit skozi počasi premikajoče kače plehovja. Meni osebno je to muka, poleg tega rada izbiram poti, po katerih še kaj vidim. Če greš za dalj časa, si privošči dopust malo drugače, naj bo pot fotoreportaža čudovitih mimobežnih krajev. Ne dopustujem pri Hrvatih, ampak Istro jim pa zavidam, sploh notranjost nje, pa se rada peljem na mototuro skoz. Grem na Sočergo, Buzet, potem je taka lepa cesta, kjer se da odlično zategnit čez ovinke, običajno se zapeljem čez Grožnjan, stopim v cerkev Sv.Vida bo dušni mir, čez Buje in na obalo. Ali pa v Buzetu smer Pzin, vključim Limski kanal, kjer zastane dih pogled s pečin in krog ob obali nazaj proti Sloveniji, do Novigrada in na Buje, če pa ni gužve na cesti, pa še pobožat naš Savudrijski svetilnik in na Sečovlje pa mimo solin nazaj domov. Nekaj kilometrov več, ampak božanskih:-)

Na dragonjo in potem v Umag po hrvaški strani….

LJ-KP avtocesta. V KP zaviješ proti Šmarju in greš na prehod Sečovlje. Tukaj gre precej hitreje, kot na Dragonji. Srečno.

Ce se base ze pred koprom za bertoke dol in po stari cesti. Drugace pa se izognes veckiometrskem zastoju na dragonjo, da ne gres v smarju dil po cesti, ampak v smarje in po vrhu hriba, mimo padne do dragonje. Prides ven na semaforju, kjer se odlocis za secovlje in evo ti ga na. Meja. Upaš da na tistem hribu ni kakih policajev. Se zmer se lahko izgovoris da si namenjen tja v eno ostarijo. Drugi primer. Ce pa gres iz smarij direktno na dragonjo in je dolga kolona, bejzi cez korte na portorozko stran in potem tam cez na secovlje.
Vse to so ceste ki niso namenjene divjanju ampak prisparajo pa cas cakanja v koloni.
Aja, se na koncu kp lahko zavijes desno in bos prisla ven zgoraj v smarjah pred pumpo.

Najbolj se splača na Dragonjo, tam so vedno odprti trije pasovi v obe smeri,Sečovlje ima samo en pas(mejo).

Iz izkušenj vem, da gre na Sečovlju precej hitreje, kot na Dragonji. Eden od plusov je, da te morajo spustit noter, ko pripelješ z njihove leve. Tisti, ki prihajajo iz Portoroža. Osebno sem na Sečovlju čakala največ 20 min (za vstop v HR). Na Dragonji sem bila le 2x. Enkrat 1 uro, drugič 2 uri.

Definitivno na Socergo, pa cez Buzet. Vedno hodimo tukaj in nikoli ne cakamo.

Iz izkušenj vem, da gre na Sečovlju precej hitreje, kot na Dragonji. Eden od plusov je, da te morajo spustit noter, ko pripelješ z njihove leve. Tisti, ki prihajajo iz Portoroža. Osebno sem na Sečovlju čakala največ 20 min (za vstop v HR). Na Dragonji sem bila le 2x. Enkrat 1 uro, drugič 2 uri.
[/quote]

Zakaj bi te moral kdo kam spuščat, če prihajaš z neprednostne?
Temu se reče vrivanje.
Zavij desno in via do konca kolone pa v vrsto kot vsi ostali.

[/quote]

Dajmo mal slovnico ponovit.
Sečovlje
Na Sečovljah, ne na Sečovlju!

Zdaj pa še malo prometne predpise ponovi, pa bo.

je greti čez na Sečovljama !!!

Prek Postojne Rijeke itd.

Greš mimo Grosupljega in naravnost proti Zagrebu.
Tam nekje je tabla za Pulo in od Pule naprej oziroma nazaj proti Umagu.
Samo ste zgleda že tam.

Aja obstaja možnost še čez Sežano it tja do Trsta in potem proti Hrvaškem Umagu .

[/quote]

Sečovlje

[/quote]

Tisto Sečovlje….

Sečovlje

[/quote]

Tisto Sečovlje….
[/quote]

TistO Sečovlje? Resno?
Daj malo slovnico obnovi, pa semle not vnesi Sečovlje:
https://besana.amebis.si/pregibanje/

Ali pa si malo preberi o vasi:
http://www.piran.si/index.php?page=static&item=89
Začne se:
“Čeprav SO Sečovlje zraslE”.

Tam gremo včasih, ko je res kriza. Res je, da na meji ni čakanja, a tista vožnja čez Buzet?!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close