Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Pravkar z Balatona

Pravkar z Balatona

Ojla! Včeraj sem se vrnila z Madžarske, z Blatnega jezera. Če koga kaj zanima v zvezi s tem, me lahko vprašate. Naj povem, da sem bila zelo zadovoljna s kampom, ponudbo, odnosom Madzarov do turistov…

Mene zelo zanima, ker za drugo leto načrtujemo dopustovanje prav ob Blatnem jezeru. In sicer me zanima vse okrog kampiranja: kateri kamp ste izbrali, koliko je stalo, ali ste predhodno rezervirali prostor, kateri del jezera se najbolj splača obiskati… skratka, zanima me vse 🙂

Ojla! Bili smo v kampu Napfeny, cena pa je bila do 5. avgusta 1600 sit, po tem datumu pa 1400 sit/osebo/noč (velja za odrasle, s šotorom in avtom). Podroben cenik in slike kampa lahko najdeš na http://www.balatontourist.hu, realne cene pa ne odstopajo bistveno od teh na internetu. Prostora ni bilo potrebno vnaprej rezervirati, ker kamp ni bil polno zaseden. Ogledali smo si še nekaj drugih kampov in prav vsi so bili zelo lepo urejeni. Zelo čisti wc-ji, tuši (zmeraj topla voda!) in lepo urejena plaža (trava, betonske plošče).
V mestu je bilo precej trgovin, menjalnica, restavracij, diskoteka. Možno je kupiti dovolilnico za ribolov, si izposoditi kolesa (zelo priporočam kolesarske izlete okoli jezera, cena najema kolesa je 2200 sit/dan), čolne, lahko igraš odbojko na mivki ali pingpong. Organizirajo tudi izlet v Budimpešto (6000 sit). Priporočili so nam tudi ogled Tihanyja (polotok), kjer so neke znamenitosti, ampak žal nam je zmanjkalo časa. V Hevitzu, cca. 10 km SZ od jezera, je termalno zdravilišče s temp. vode 33 st.C, vstopnina pa je 900 sit/dan.
Nekaj cen v marketu izven kampa: 1,5 l vode = 70 sit, žemlja = 20 sit, kg piščančjih prsi = 1200 sit, kg piščančjih peruti = 400 sit, 1l mleka = 200 sit, kg lubenice = 70 sit, 1l sladoleda Carte d’Or = 600 sit.
Razglednica = od 35 sit dalje, znamka za SLO = od 95 sit dalje.
Vstopnina za plažo, ki je kje izven kampa: 340 sit/dan (v kampu seveda ni doplačila).
Kepica sladoleda = 70 sit.
Pizza = od 650 sit dalje.
Sicer pa so Madžari izredno prijazen narod, ki se na vso moč trudijo pomagati. Žal le redki govorijo angleško, zato je vsaj minimalno znanje nemščine kar obvezno.

Najlepša hvala za informacije.

Zivijo!

Jaz tudi nameravam naslednji teden obiskati Balaton…a mogoce ves, kje in ce se da nastanit tudi v apartmajih..(po moznosti okolica Keszthely-ja)?…ali pa ima kdo kak uporaben link za te informacije
lep dan vsem..;))

Tudi mi smo najprej malo iskali sobe in apartmaje, ko smo prišli gor. Povsod po mestecih in ob cesti je polno napisov “Zimmer und Appartments frei”, ampak ko smo vprašali, je bilo vse zasedeno. Pač glavna sezona. In mislim, da je nekako tako vsaj do konca avgusta. Smo pa vprašali za ceno, pride najem od 30 eurov dalje na dan za sobo (za 2 osebi) in od 50 dalje za apartma (tudi za 2 osebi). Če se ne motim, se da na http://www.balatontourist.hu tudi rezervirati tovrstne nastanitve. Aja, pa en hostel smo tudi videli (blizu kampa Napfeny), ki je član Hostelling International – malo preveri tudi v tej smeri, ker izgleda zelo lepo urejen. Mislim, da se da pri Collegiumu v LJ rezervirati hostle po celem svetu.

Haj!

Pravkar sem prišel iz Heviza,zraven Kesethlya,kjer sem bil v novem apartmaju v samem centru Heviza,pa sem dal 25 eurov/dan.Lastnik tega apartmaja je ful faca,res se potrudi,da ti je tam lepo.
Seveda lahko spis tudi ceneje tam od 13 eurov/dan.
V glavnem meni je bilo zelo všeč,predvsem je to dopust za sprostitev in počitek.
Če rabiš kaksno informacijo,sem ti na voljo.

lp

Tukaj sem bil:http://www.evip.hu/ko-la/en/kolaen.htm

ZdraoJa.Mene zanima kaj vec(cene,kamp,plaza,voda,….)Hvala

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close