Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Dopust na otoku Mljet.

Dopust na otoku Mljet.

Pozdravljeni,

letos bi rad z mojo partnerko preživel dopust cca 14 dni na otok Mljet.

Ali mi lahko pomagate najti kak dober apartma ali če morda poznate koga, ki bi oddal prikolico v kampu.

Kje so najlepše plaže, gostilne. Se da rentati kolo ali skuter?

Hvala za vse nasvete.

M.

… poznam glih toliko, da priporočam.

Za več info pa kdo drug.

Bi sla spet, pa ni financ.

Sam tolk pa lahko rečem, da mi je bilo ob jezerih lepo. Pa še na bike lahko skočiš, pa po okoliških kucljih nahodiš. Ni da ni.

Tam kjer je kamp, pa ne vem, res ne.

Kamp je na otoku samo eden, daleč od morja v hribu in ne vem, če je kakšna prikolica tam, samo šotori. Od tam do morja je daleč.
Plaž na Mljetu praktično ni, lepih pa sploh ne. Tudi morje in plaže so zelo umazane – z morja prinese veliko umazanije. Lahko se kopaš ob hotelu, kjer so naredili betonsko plažo.

Kolo se da rentati, pa tudi predelane bolhice (fiat 126) v Mali Brum.

http://www.stermasi.hr/

Na zgornjem linku imaš kontakt ene najboljše app v Saplunari na skrajnem jugu otoka. Tam je celo nekaj primernih plaž za kopanje.
Na Mljetu dobiš veliko dobrih svežih rib in travarico.

Midva sva zaprisežena kampista, ampak ker naju kamp (po informacijah na spletu) ni ravno navdušil, sem se pa po branju tega foruma navdušila nad Mljetom, sva rekla, greva pa pač enkrat v apartma. Sredi poletja sem po mailu poslala par povpraševanj za september, na približno polovico sploh ni bilo odgovora (se spodobi vsaj odgovorit, če imaš že zasedeno), kar so mi ponudili, je zgledalo pa vse precej ubogo in niti ne prav poceni za to, kar so ponujali. In sva raje napokala kamp opremo in šla odkrivat italijanski Gargano, ki je tudi nacionalni park. Je sicer malce dlje, ampak brez trajekta, pa zelo lepo. Hrvati so s svojo ponudbo še desetletja za Italijani…

dve leti nazaj sem bila na mljetu, v saplunari
mljet je bolj primeren za navtičen turizem, plaže niso ne vem kaj, razen mogoče ene v nacionalnem parku, na jezerih.
apartma v saplunari je bil drag ko pes, ampak srednja žalost, kar se urejenosti tiče. saplunara je peščeni del otoka, tam je tudi lunin zaliv, največja peščena plaža, samo je rahlo zanemarjena, če mene vprašaš.

komarji so zgodba zase, bognedaj iti kam brez repelentov

trgovin na otoku skorajda ni…

je pa enih par dobrih gostiln, to pa ja… 🙂

Midva z ženo sva bila tam tri leta nazaj, plaže res niso bogve kaj… Bila sva v Saplunari, soba (oz. apartma brez kuhinje) v penzionu, odlična domača hrana, vsak dan ribe, cena 35 € na osebo (polpenzion). Privatna plažica (pomolček), čisto morje, z Mljeta pa poceni katamaran v Dubrovnik na enodnevni izlet… Vožnja je pa dooooooooolga, to je edina ovira da ne bi šel spet…

Mljet ni primeren za poletni dopust, bolj spomladanskega ali jesenskega. Dobra plaža je samo v Saplanuri, pa še tam samo mivka. Hotel ima svojo plažo, ki pa je brez sence. Kamp je, če se prav spomnim samo eden, je pa otok precej hribovit.

Ne morem verjeti, da so komentarji tako krivični do Mljeta.

Kdor zdaj to bere – zgornji komentarji pridejo v poštev dopustnikom, ki imajo radi tiste najbolj klasične položne plaže in dostopnost do sladoleda in pijače na vsakem koraku. Tega res ni. Ostali pa berite dalje.

Ta otok je najmanj turističen, kolikor se še da biti. Klasičnih plaž res ni na pretek, tiste, ki pa so, imajo precej obiskovalcev. Izmed peščenih je najbolj znana plaža v Saplunari, meni osebno ni nič posebnega, sem videla že mnogo lepše. Menda je lepša plaža v Baci, vendar je še nisem preverila.

Je pa otok super za take, ki hočejo biti čim bolj na samem in imajo radi skale, če že ne pečine. Teh je mnogo, le da je treba malo raziskovati, da najdeš super prostor. Navdušeni plezalci sploh lahko pridete na svoj račun, v bistvu je ta otok ustvarjen za vas.

Z Mljeta ne smete iti brez obiska Odisejeve špilje. Tam ljudje vseh starosti skačejo z različnih višin, barva morja in barve v votlini so tako neverjetne, da ne moreš verjeti, da ti ni treba dati celotnega premoženja, da jih lahko vidiš na lastne oči. Res pa je, da je precej ljudi, to pač hočejo videti vsi. Dostop: pri marketu ob glavni cesti pod Babinim Poljem je tabla za peš pot.

Nasploh ni nikjer tako lepega morja, kot je na Mljetu (res pa je, da nisem videla vseh plaž tega sveta). To, da je umazano, sploh ne more biti res, res ne vem, kje ste se kopali. Mogoče pride kakšen dan, je pa nekaj ježev, te se pač najprej “spuca”. Jaz se kopam na strani otoka, ki je obrnjen proti odprtemu morju, kjer lahko vidiš čisto do dna, da o barvah morja sploh ne govorim.

Na otoku je znan nacionalni park z dvema slanima jezeroma, ki sta super za družine in za kakšen dan, ko je razburkano morje. Voda ni tako lepa kot samo morje, a je precej toplejša. Okoli njiju se da kolesariti, v velikem jezeru je tudi otoček Svete Marije, na katerem je benediktinski samostan iz 12. stol. z dvema restavracijama. Velik minus je, da imajo organizacijo slabo in (drago) vstopnino za park. Naj vam že zdaj olajšam zadeve. Ena ladjica vozi med otočkom in bližino ceste, ki vodi do parkirišča. Z otočka pa druga ladja do Malega jezera. Med Malim in Velikim jezerom je kanal z zelo močnim tokom, lahko se preizkusite, če ga zmorete preplavati v nasprotno smer.

Baje so trije kampi, jaz poznam dva, nobeden od njiju ni takoj ob plaži. Eden je v Babinem Polju, za avtodome je bolj primeren kot tisti v Ropi, slednjega pa priporočam za tiste s šotori. V njem je poseben prostor z več hladilniki, kjer si lahko hladite pijačo in hrano, za kampiste je na voljo par štedilnikov in posod, da si lahko kuhate sami (to je prišlo s prakso, ker so nekateri prihajali samo z ruzakom), restavracija z zelo toplim domačim vzdušjem, z odlično sveže pripravljeno morsko hrano (ravno zaradi tega se morate napovedati vnaprej) in manjša trgovinica z osnovnimi stvarmi, če vam slučajno kaj zmanjka (na otoku je več trgovin kot pred parimi leti, da se dobiti meso, niso pa to supermaketi, razumljivo, cene so normalne). Največji biser tega kampa je Marina, njegova lastnica, res super oseba, sploh se je ne da ubesediti, enostavno jo morate spoznati v živo. Še Francozi hodijo na otok samo z listkom, na katerem piše “Mljet, Marina”. Čez poletje ji že mnogo let pomaga Slovenec Tanko. Moram pa vseeno reči, da to ni tipičen kamp, ki bil bil urejen “tipi topi”, ampak je poudarek na topli domačnosti. Kot sem že omenila, morje ni blizu kampa. Do skalnate plaže morate iti po poti navdzdol.

Za ostale informacije pobrskajte še po kakšnih blogih ali si oglejte na yt (recimo Mljet s kanala Warnerja Nickersona). In še enkrat. Ta otok je ustvarjen za tiste, ki imate radi bolj pristen stik z naravo.

umreš od dolzga cajta, nič se ne dogaja! Ibiza je zakon!

Za tiste, ki obožujejo Makarsko, Mljet vsekakor ni prava destinacija.

V Saplunari so tri peščene plaže. Najlepša je Limuni in je malo težje dostopna, se pa splača, ker je zelo lepa.

https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1R1Dot9UohxkxIl_k46t0XpbHKbQ&hl=en&ll=42.69274297140765%2C17.749121203765867&z=16

Na Mljetu smo lani preživeli slaba dva tedna in nam ni bilo dolgčas, je pa res, da to ni žurerski otok. Trgovine so, ni pa trgovskih centrov. Zvečer pač ne moreš nekam v mesto. Je pa zelo mirno, veliko je Slovencev, Francozov in Nizozemcev. Višjegrajcev ni veliko.

Je pa res, da na najbolj popularni plaži v Saplunari, to je tale
http://www.villa-mirosa.com/wp-content/uploads/2015/12/mirosa-mljet-beach-2-Copy.jpg
znajo zgolj zaračunavati za ležalnik in senčnik, smeti pa se jim ne da pobirati.

Za miren dopust, odklop, pohodništvo je Mljet s svojim nacionalnim parkom in jezeri ter čudovitimi peščenimi plažami idealen otok.

Za Mljet sva seveda že prej slišala, ampak d aje nacionalni park in mir, sva izvedela šele lani in sva gledala za september – vse zasedeno. Letos podobno, vsaj na najine datume.
Res pa je, da sva lani iskala dva tedna pred dopustom, letos sva začela že mesec in pol prej, pa je prav tako vse zasedeno.

Si želiva na Mljet ravno zaradi miru in narave.

Splača se rezervirati že januarja. Mesec in pol prej je prepozno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close