Kako zdržite 7,14 dni na morju
Smo bili sedaj 3 dni dol, pa ga imam čist poln kufer. Nameravamo še Julija it ponovno, predvsem zaradi otrok, drugače ne bi šla nikol se cvret več na morje.
Nevem a zato ker sem že stara, ampak vsako leto je bolj neznosno vroče na morju. To moraš bit že mal ubrisan da se sončiš na tej vročini. Zame je postalo to pravo mučenje
[attachment=0]lopar.JPG[/attachment]
Se leto dni nazaj me nic v zvezi s toploto 30+ ni motilo … letos pa, kot bi se obrnilo za 180 stopinj.
Ze sprehod po mocnem soncu me moti, cvretje in svaljkanje po plazi pa je nocna mora 🙁
Pa nisem toliko stara, 30+, ampak priznam, tezko mi je. Zato bom vecinoma v senci in odmislila dogajanje okoli sebe. Tam ca. 25 stopinj je top. In pri otroku tudi vidim, da tezko prenasa vrocino.
Bomo vsi trije na hladnem.
Cim prijetnejse poletje vam zelim.
kakšna pa je razlika med soncem na celini in soncem na morju?
mi se imamo super tko doma, kot na morju, smo včasih tudi 3 tedne dol, hribolazimo, kolesarimo, se kopamo, hodimo okrog ipd., zjutraj in zvečer, ko je manj vroče, v hudi vročini pa v senčki dreves, v viseči mreži, doma pa na terasi v senci, res ne vem kaj vas je en sam jamr.
Lani smo bili 5 tednov,ampak ne v kosu,1 teden prvomajski,3 tedne junij,julij in 1 teden septembra,pa se nabere.vikendov ne štejem. Se tudi ne praži na Soncu nihče,plavat,malo polezat in nato v senco,malo kuhamo,malo se družimo,pa mine. Hodimo zaradi zdravja,moz ima avtoimuno bolezen in mu morska klima odgovarja,sin imel bronhiolitis in ga imamo čim več na morju.meni pa pase,lezim v mreži,berem,ce mi je vroce skočim v vodo,smo pa v kampu blizu morja. Če bi bila v kakem apartmaji.dalec od morja No way,sem raje doma.
Kot otroka in najstnico sta me starša nenehno vlačila povsod od Afrike do Skandinavije in Avstralije. Nekoliko sem potovala še sama tam po 17. letu. Kot študentka in mlada zaposlena sem se 8x selila. Sedaj si želim biti samo doma, ob bazenu, v senci, sem čisti zapečkar. Sproščam se s knjigo, vrtičkanjem, DIY projekti,…
Če moram kam po 2-4 dneh ponorim, tesno mi je pri srcu, gre mi na jok. Zato so naši dopusti pogosti, a dolgi max4 dni nekje v radiusu 500-700km. Na morju ponavadi preležim pod borovci (ne nujno na plaži) s knjigo, časopisjem, križankami,… Kopam se nikoli, niti v domačem bazenu. Ampak neskončno uživam v pogledu na vodo.
Točno tako.
Najbolj pa mi gredo na jetra komentarji, ko nekdo napiše, kako “uživa” v nekih hribih in opisuje “hribolazenje”, “vožnjo s kolesom”, “odkrivanje novih poti” pri 30 stopinjah Celzija.
Ja, to mora biti pa res užitek in predvsem se (kao) bolje prenaša, kot dopust ob morju…..?
LOL
[/quote]
Ce je na morju 30 stopinj, bo v hribih na 1000 m dobrih 20 stopinj, ker se z nadmorsko visino niz temperatura. V slabem vremenu so razlike v temperaturi se vecje.
Forum je zaprt za komentiranje.