Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Odsvetujem polnjenje lačnega želodca v gostišču Ermenc v Ljubnem ob Savinji

Odsvetujem polnjenje lačnega želodca v gostišču Ermenc v Ljubnem ob Savinji

Žalitev za vse gostilne in dobre kuharje, ki se dejansko trudijo servirati dostojno hrano. Definitivno odsvetujem polnjenje lačnega želodca v gostišču Ermenc v Ljubnem ob Savinji. Z možem sva se v nedeljo, 23.7.2017, sestradana vračala s planinsko kolesarske ture, željna okusnega obroka. V tej regiji ponudnikov hrane ne poznava in sva se odločila za to gostišče, ker je bilo pač tam parkiranih veliko avtov. Klasično naivno!
Želodca sta že pošteno krulila in uspela sva dobiti mizo. Juhej! In ta prvotni otroško razigrani “juhej” je hitro začel kopneti, ko sva se z rokami dobesedno zalepila na površino mize, saj je bila vsa mastna in lepljiva. Najini glavi sta razumno narekovali “pojdi vstran”, a najino zelo lačno počutje naju je zavilo v okove in obtežilo noge. Pred nama je bil skop meni na 2 straneh, poudarjena je bila ponudba nedeljskega kosila. A gostje so na krožnikih imeli jedi, ki niso bila navedena na tem seznamu. Raztresena natakarica je ves čas plesala okrog mize kvartopirskih mladeničev in se jim dobrikala. Po 10 min sva bila nagovorjena. Kljub temu, da nisva želela “nedeljskega kosila”, jedilnega lista nisva dobila. Naročila sva tisto, kar sva videla drugim na krožnikih – ocvrte lignje, ocvrti krompirček in mešano solato. Sem bila celo zadovoljna, saj obožujem morsko hrano. In sva čakala, in čakala… Po 30 min sva dočakala globoko razočaranje. Lignji trdi in popolnoma suhi, sem imela občutek, da žvečim usnje. Solata postana in mehka, spremenila je že barvo, bljak. Ocvrti krompirček je bil sicer iz vrečke, a je bil edini užiten (sicer pa, tudi moja osnovnošolska otroka znata sama pripraviti takšnega). Večina postrežene hrane je ostala nedotaknjena, pa vendar je nedojemljiva natakarica imela obraz vprašati, če je bilo dobro in, če sva sita! Halo! Ostale “usnjene” lignje sem zavila in z njimi doma dokumentirala slabo izkušnjo preostalim članom družine. Kaj takega si je namreč težko predstavljati.
Sva planinca in tabornika, skromnost nama ni tuja, sva razumevajoči bitji, ne komplicirava, nikjer nisva zahtevna gosta, sva človekoljuba in prijatelja živali ter narave. Ta zaključek najinega luštnega vikenda pa žal ni drugo kot eno samo razočaranje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close