potovanje po poroki s starim potnim listom
Zivjo!
Imam ze rezervirano karto za potovanje, vendar je karta narejena se s starim priimkom (po poroki sem namrec k svojemu dodala se fantov priimek). Kolikor berem v uradnem listu, ti po enem mesecu stari potni list naj ne bi vec veljal. Ampak kaj to tocno pomeni? Ce grem jaz v Benetkah na letalo in mi v sistemu preveri stevilko potnega lista – ali on dejansko preveri v nasem sistemu in vidi, da so ga preklicali (ali ga po 30ih dneh res preklicejo)?
Ce je tukaj kak obmejni policist/z Brnika, ki tocno ve kako to poteka? Vem, da lahko klicem na letalsko druzbo in zamenjam ime na karti, vendar me najprej zanima easy way 🙂
Hvala!
Še nisem slišala, da bi potni list nehal veljat pred iztekom datuma veljavnosti.
Vsekakor bi bilo pa bolj pametno, da zadeve preveriš na uradnih inštancah, recimo na upravni enoti, ki izdaja potne liste.
Obmejni policisti na Brniku po moje ne vedo kaj dosti o spremembi priimka in o tozadevni zakonodaji, pogledajo v potni list, če je veljaven in to je več ali manj vse.
Ne zastopim, zakaj bi potni list po poroki prenehal veljati? Tudi če nekdo s poroko spremeni priimek? Dokler ne spremeniš uradnih dokumentov (osebna, potni list), še vedno veljajo stari, s starim priimkom.
Mi je pa res hecno, da je nekoga strah, da ga morda zaradi spremenjenega priimka ne bodo spustili čez mejo, pa sprašuje o tem na nekem anonimnem forumu namesto na uradnih inštancah. Jaz vsekakor ne bi tvegala (če bi že bila v dvomih), da se mi zaradi komentarja na nekem forumu pofrnaži potovanje na drug konec sveta.
Forum je zaprt za komentiranje.