Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kampiranje v Italiji

Kampiranje v Italiji

Pozdravljeni,

za spremembo bi šli letos na kampiranje v Italijo ( Benečija, Tirolska, Furlanija-bližje pokrajine) v kamp prijazen otrokom, manjši ali srednji, cenovno dostopen,…

Izkušenj še nimamo, zato dobrodošli predlogi, mnenja in izkušnje.

Hvala in lp,
A

Za konkreten nasvet ti bo pomagal kdo drug.

Cenovno so kampi v Italiji med dražjimi. Če bi rada ugodno ceno, urejen kamp, primeren za otroke, bi jaz na tvojem mestu gledala Avstrijo in Nemčijo.

Ok. Pozabila povedati, da želimo na morje. Torej Tirolska odpade 🙂

Iz naših izkušenj pa so kampi, govorim za avtodome, zelo ugodni. Sploh v primerjavi z Belgijo, Švico, Nizozemsko,…

Lahko izpostavite katerega, poimensko? Verjamem pa, da je že sama Italija ( gledano v celoti, povprečje) cenejša od omenjenih…

Cene se med sabo zelo razlikujejo.

predlagam, da se enostavno vsedete v avto in malo pokrizarite naokoli.
Prednost kampiranja je v mobilnosti ( tudi ce imate sotor).

Nekaj dni tukaj, nekaj dni tam pa je dopust zanimiv.

spisek kampov pa je tukaj:

http://www.camping.it/english/

Tako da… samo neki minut sfranja… pa je podatek na dlani.

TečeZVolkovi

Nad italijanskim morjem boste zagotovo razočarani, severni del je zelo onesnažen, ena čudne podvodne rasltine vse prerasejo, nižje doli je pa dolgčas, mivka in množica.
Na drugi strani – ligurska obala je pa vetrovna in so pogosto valovi previsoki in rdeče zastave na plaži,
skratka morje je veliko slabše kot jadran, povsod imajo bazene, da lahko vsaj malo plavaš, ena živa žalost

Pred nekaj tedni smo šli z avtodomom do Gardskega jezera. Prespali smo v različnih kampih, a nikjer nismo plačali več kot 25€.

Ameba – kdaj imate namen iti? Če je izven glavne sezone so nekateri dobri kampi po 16€/dan (2 osebi, avto, šotor, el+voda+pes)

Midva sva do sedaj zmeraj vandrala po Italiji (vključno z Elbo, Sardinijo in Sicilijo) v juniju ali septembru, pa se ne spomnim, da bi zadnja leta kdaj plačala manj kot 20 evrov na dan (brez psa in elektrike).

@kamperka: Tudi v Italiji se najde krasno morje in plaže (Gargano, v prejšnjem stavku navedeni otoki, Kalabrija…). Samo Italija nudi še marsikaj več, na hrvaškem Jadranu je pa v glavnem samo morje.

Za Amebo: poglej na http://sl.camping.info/, zame najboljši iskalnik kampov. Če bi šli na morje, pol Tirolska ravno ni opcija.
Kampov je ob S jadranski obali precej, ampak kolikor vem, so vsi bolj veliki. Poglej recimo Lignano (vem za 2) in Bibione (se mi zdi, da so trije). Nisem sicer bivala v nobenem, sem si jih pa par ogledala, vse urejeno tipitopi. Zna bit pa poleti gneča, tako da vsaj v 2. polovici julija ali avgusta rezervacija ne bi bila odveč.
Če hodite na morje samo zaradi plaže in morja, potem tale konec res ni najbolj super izbira. Oziroma največ za par dni. Če se pa imate namen še malce potepat okoli, se da pa tu marsikaj počet in videt.

Zunaj sezone so cene v redu, v sezoni so pa visoke in neprimerljivo višje kot marsikje po Evropi.
Recimo za prvega maja se cene, ko imajo Italijani svoje praznike, čez noč zvišajo za več kot 50 procentov.

Glede morja so ti pa napisali.

Midva sva do sedaj zmeraj vandrala po Italiji (vključno z Elbo, Sardinijo in Sicilijo) v juniju ali septembru, pa se ne spomnim, da bi zadnja leta kdaj plačala manj kot 20 evrov na dan (brez psa in elektrike).

@kamperka: Tudi v Italiji se najde krasno morje in plaže (Gargano, v prejšnjem stavku navedeni otoki, Kalabrija…). Samo Italija nudi še marsikaj več, na hrvaškem Jadranu je pa v glavnem samo morje.

Za Amebo: poglej na http://sl.camping.info/, zame najboljši iskalnik kampov. Če bi šli na morje, pol Tirolska ravno ni opcija.
Kampov je ob S jadranski obali precej, ampak kolikor vem, so vsi bolj veliki. Poglej recimo Lignano (vem za 2) in Bibione (se mi zdi, da so trije). Nisem sicer bivala v nobenem, sem si jih pa par ogledala, vse urejeno tipitopi. Zna bit pa poleti gneča, tako da vsaj v 2. polovici julija ali avgusta rezervacija ne bi bila odveč.
Če hodite na morje samo zaradi plaže in morja, potem tale konec res ni najbolj super izbira. Oziroma največ za par dni. Če se pa imate namen še malce potepat okoli, se da pa tu marsikaj počet in videt.[/quote]

Po vsej Italiji je 80 kampov, ki imajo za iznajdljive goste ceno 16€ (2 osebi!) .Nekateri imajo še v glavni sezoni tako ceno. Pa niso to neki levi kampi. So veliki, urejeni, prijazni otrokom, nekateri tudi s 4 zvezdicami. Je pa tako, če nisi iznajdljiv imaš ceno za bogataše, če pa veš kaj moraš storiti, je pa le 16€. In tudi po Hrvaški imaš take kampe, pa po celi EU. Ker pa vas ne zanima, ne bom več pisala o tem.

Če hodite na morje samo zaradi plaže in morja, potem tale konec res ni najbolj super izbira. Oziroma največ za par dni. Če se pa imate namen še malce potepat okoli, se da pa tu marsikaj počet in videt.[/quote]

Po vsej Italiji je 80 kampov, ki imajo za iznajdljive goste ceno 16€ (2 osebi!) .Nekateri imajo še v glavni sezoni tako ceno. Pa niso to neki levi kampi. So veliki, urejeni, prijazni otrokom, nekateri tudi s 4 zvezdicami. Je pa tako, če nisi iznajdljiv imaš ceno za bogataše, če pa veš kaj moraš storiti, je pa le 16€. In tudi po Hrvaški imaš take kampe, pa po celi EU. Ker pa vas ne zanima, ne bom več pisala o tem.[/quote]

Saj ni noben rekel, da ga ne zanima… Očitno spadam med tiste manj iznajdljive (ne bogataše), ker mi ne uspe v Italiji junija in septembra (ali celo poleti) najti kampa za 16 evrov. Bi bila pa zelo hvaležna za nasvet, tudi za drugod po Evropi (Avstrija, Nemčija, Švica, Češka, Poljska… pravzaprav me edino Hrvaška ne zanima). Hvala.

Po vsej Italiji je 80 kampov, ki imajo za iznajdljive goste ceno 16€ (2 osebi!) .Nekateri imajo še v glavni sezoni tako ceno. Pa niso to neki levi kampi. So veliki, urejeni, prijazni otrokom, nekateri tudi s 4 zvezdicami. Je pa tako, če nisi iznajdljiv imaš ceno za bogataše, če pa veš kaj moraš storiti, je pa le 16€. In tudi po Hrvaški imaš take kampe, pa po celi EU. Ker pa vas ne zanima, ne bom več pisala o tem.[/quote]

Saj ni noben rekel, da ga ne zanima… Očitno spadam med tiste manj iznajdljive (ne bogataše), ker mi ne uspe v Italiji junija in septembra (ali celo poleti) najti kampa za 16 evrov. Bi bila pa zelo hvaležna za nasvet, tudi za drugod po Evropi (Avstrija, Nemčija, Švica, Češka, Poljska… pravzaprav me edino Hrvaška ne zanima). Hvala.[/quote]

Evo, najprej kritika o neiznajdljivosti, ko vprašaš za nasvet, pa mrk…

Rešitev uganke v ceni je kartica ACSI. Vtipkajte in si preberite. Super stvar!

Oslarija na kvadrat! Cel trzaski zaliv je izjemno cisto morje, docela urejene plaze z vsem kar rabis zastonj, tudi parkirati se da v 80 procentih zastonj. Napram hrvaski tudi vse vecinoma ceneje in predvsem na nivoju. Cez Sistiano in Devin ga ni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close