Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Zakaj ljudje hodijo kampirat v šotor?

Zakaj ljudje hodijo kampirat v šotor?

Vprašanje v naslovu … Jaz mislim da gre tukaj za ceno, ker je kampiranje najcenejše. Ne toliko za to, da bi jim bil šotor tak navdih. Meni je prikolica OK, če si lepo uredijo še baldahin, zna biti prijetno. Medtem ko šotor je obup. Vroče, neudobno, trdo, majhno… .OK, za neko študentsko varianto še mogoče sprejemljivo, ampak da gre pa družina z dojenčki v šotor, mi pa ni jasno. Ma, sem raje doma, kot da grem v tako neudobje.

najbrž, ker jim paše. cena pa ni razlike ali na parcelo postaviš prikolico ali šotor. sicer pa imaš šotor samo zvečer za spat.čez dan si ali na plaži ali pa lepo na ležalniku pred šotorom.

Ja, jaz šotorim, ker mi je to najceneje. Zdaj vroče ni. Neudobno pa majhno pa je, ampak saj celo leto fajn spim v mehki postelji, tako, da na dopustu ni problema malo spremembe.
Sem pa na ta način videla že precej sveta. Grem vsako leto na potep s šotorom.
Če bi spala v hotelu bi dala na noč recimo 40€ , v kampu pa dam 12€. Včasih se najde tudi kaka soba za 20€ in če je tam kamp 15€, potem najamem sobo. Če so pa sobe po 40, 50 in več € pa grem seveda v kamp. V kampu več kot 15€ še nisem plačala na noč.

Najprej glede udobja. Kampirali smo 8 let. Sicer z vecjimi otroci 10,11 let in ne dojencki. Bilo je super. Da o udobju ne govorim. Mi smo imeli pravi luxuz. Zdaj pa se o ceni. Ce ti mislis da je kampiranje poceni si se pa krepko, krepko zmotila. V povprecju nas je prislo kampiranje za 4 clansko druzino 60€/noc. Ponekod tudi vec ali manj. In veliko bolj nam je bilo vces kampirat kot pa dopustovat v apartmaju/hotelu.

Ja, šotor varianta je res cenejša, ker ne rabiš prikolice. Ampak meni sploh ni neudobno, šotor postaviš v senco, pa tudi vroče ni, prostora ne vem koliko ne rabiš, ker si cel dan itak zunaj, če ti lokacija ni všeč, v dobre pol ure (vsaj midva) pospraviš in greš dalje. Za potovanje ne potrebuješ nobenih rezervacij in načrtovanj, kje boš spal. Skratka, nama, pa sva že sredi petdesetih, je kampiranje super in sva na ta način prepotovala že velik del Evrope. Če pa ti tega ne razumeš, jah eni težko razumete, da ni ves svet naštiman po vašem muštru. In hvala bogu, da ni.

naj proba – čisti odklop od tehnologije. Narava,bližina ljudi,ki jih imaš rad,povezava,odklop.
To ni primerljivo s hotelom. Samo dež ni fajn,sploh če si z otroci,ker pol si v r..i 🙂

Kampiranje sploh ni poceni. Ta fama, da je to za revni sloj, se kampiranja drži že od pred 5o leti. Sedaj je kampiranje drago. Zakaj gredo eni raje v šotor, kot v prikolico, tudi meni ni jasno. Mi smo kampirali kakih 6 let, parkrat v šotoru, parkrat v prikolici. No, ne da se primerjat. Vsaj meni se tako zdi. Če je ša slučajno še kak naliv…((. No, kakor je komu bolj všeč.

Ja, to je tudi res, da prideš, ko prideš, ostaneš koliko želiš, pospraviš hitro. Nobenih rezervacij ni treba.

Ja, čisto enostavno, šotor je cenejši kot prikolica. S šotorom pridem tam okrog 10-13€. Več kot 15€ še nisem plačala, če imam srečo je pa tudi manj kot 10€ na noč.

Midva z možem imava lepo stanovanje na morju in nama tak način ustreza. Imava tudi čoln in se voziva okoli, tako da se nikoli ne kopamo na istem mestu. Kot študentka pa sem včasih šla v šotor, ker za drug način dopustovanja nisem imela. In mi je bila živa groza, vroče za znoret, trdo, zjutraj sem se zbudila vsa polomljena (imela sem majhen šotor). Zato se čudim, da je nekaterim ljudem tak način všeč. Kar se pa tiče prikolic, to je pa druga pesem. Tisto zna biti res luštno.

Pa si kdaj pomislila, da nimamo vsi hiš na morju, da nimamo vsi čolnov in da nismo vsi tako zaplankani, da bi dopost preživljali vedno na isti lokaciji in to ves dopust?

Sem samska z otroki in prikolice ne bi upala sama vozit, to kot prvo. Kot drugo, je nimam kje parkirat. Kot tretje, stane precej več od šotora. Četrtič, ker se selimo na nekaj dni, baldahina seveda ne bi vzpostavljali v nobenem primeru.

Imamo velik šotor. Seveda se po udobju ne da primerjat s prikolico, po drugi strani pa ne hodimo klasično kampirat na hrvaško morje, ampak po Evropi, v zanimive kraje, tako da smo čez dan na ogledih in je čisto vseeno, ali se zvečer vračamo v prikolico ali šotor. Vremenska neurja so pa dejansko problem in tega me je seveda vedno malo strah, zaenkrat smo jo vedno dobro odnesli.

V Z Evropi je kampiranje precej cenejše od prenočevanja v sobah. Največja prednost pa je to, da večinoma ne rabiš rezervirat, ampak samo greš in se ustaviš, kjer hočeš. Se razgledaš, če ti kamp ni všeč, greš naprej.

Pa si kdaj pomislila, da nimamo vsi hiš na morju, da nimamo vsi čolnov in da nismo vsi tako zaplankani, da bi dopost preživljali vedno na isti lokaciji in to ves dopust?
[/quote]
No, zaplankana pa res nisem, glede na to, da sem večino celin že obiskala? Se ti ne zdi da te majčkeno daje zavist 🙂 Ja, nekateri radi kupimo nepremičnino in tako varno investiramo denar.

Jaz veliko šotorim in naj povem,da ni zaradi cene.Men je všeč ker ne rabim nič.Se čisto sprostim.Nekdo je napisal,da ni udobno.Ne vem zakaj?Imam napihljivo blazino na kateri super spim in nikoli ni bilo problemov.Men je šotor kul in ga ne zamenjam sploh ker hidim na različne kraje in zbuditi se v naravi je super.

[/quote]
No, zaplankana pa res nisem, glede na to, da sem večino celin že obiskala? Se ti ne zdi da te majčkeno daje zavist 🙂 Ja, nekateri radi kupimo nepremičnino in tako varno investiramo denar.
[/quote]

Takoj ko se kdo ne strinja z nekom ga daje zavist.Hahaha
Dej ne …..

[/quote]
[/quote]

Ob tako neumnih vprašanjih kot jih postavljaš, bi težko človek rekel, da si ravno brihtna.
Vsak, kolikor toliko razgledan človek ve, da nimamo vsi polne riti denarja. In vsak kolikor toliko razgledan človek ve, da nimamo vsi toliko denarja, da bi kupili hišo ob morju in čoln. Ti je to razumljivo ali ti mogoče ni?
In vsak kolikor toliko razgledan človek ve, da ni vsem za biti na morju za dva tedna in se tam pražiti. Nekateri radi potujemo okrog po svetu. Tako, da ne vem ali bi prikolico sabo vlačila ali kaj bi ti rada ali ti pa mogoče tudi ni jasno, da, če greš kampirat daš recimo 12€ na noč, če greš v hotel pa 40€ ali pa več. In zdaj računaj, če imaš budget jurja za dopust. Koliko dni si privoščiš, če greš v kamp in koliko v hotelu. Pa ne pozabi na letalske karte in podobno.
Bo zdaj šlo v tvojo betico ali še kar ne?
Verjamem pa, da zaplankani raje doma čepijo kot pa gredo na dopust s šotorom, ker nimajo za hotel. To pa verjamem. Potem pa na monu odpirajo butaste teme.

Še nikoli se nisem zbudil polomljen.Ali si ti spala v šotoru na tleh brez blazin???

[/quote]

Ob tako neumnih vprašanjih kot jih postavljaš, bi težko človek rekel, da si ravno brihtna.
Vsak, kolikor toliko razgledan človek ve, da nimamo vsi polne riti denarja. In vsak kolikor toliko razgledan človek ve, da nimamo vsi toliko denarja, da bi kupili hišo ob morju in čoln. Ti je to razumljivo ali ti mogoče ni?
In vsak kolikor toliko razgledan človek ve, da ni vsem za biti na morju za dva tedna in se tam pražiti. Nekateri radi potujemo okrog po svetu. Tako, da ne vem ali bi prikolico sabo vlačila ali kaj bi ti rada ali ti pa mogoče tudi ni jasno, da, če greš kampirat daš recimo 12€ na noč, če greš v hotel pa 40€ ali pa več. In zdaj računaj, če imaš budget jurja za dopust. Koliko dni si privoščiš, če greš v kamp in koliko v hotelu. Pa ne pozabi na letalske karte in podobno.
Verjamem pa, da zaplankani raje doma čepijo kot pa gredo na dopust s šotorom, ker nimajo za hotel. To pa verjamem. Potem pa na monu odpirajo butaste teme.
[/quote]

Podpis

Ne vem mi sicer sm v prikolici. Ampak meni je šotor tudi super je bolj fleksibilen, hitreje spakiraš in greš drugam. Mi ga uporabljamo za kake podaljšane vikende. Prikolica imaš običajno več stvari za postavljat.
Seveda pa je v prikolico večja komuditeta ampak za par dni je šotor prav super zadeva. tisti ki grejo v šotor za dva tedna pa imajo običajno tudi vse tako opedejano da nič ne zaostaja za prikolico.
Mi je pa eno in drugo dosti bolje kot kakšen apartma. Ok če greš raziskovat kakšno mesto za poletje pa dopust pa mi je kamp zakon, ne vem zdi se mi da lažje diham ko sem bolj v naravi.

[/quote]

[/quote]
Auččč, nekoga pa zelo boli, a ne. Svašta, kakšna kultura je na tem monu, ko nekateri začnejo bruhati ves gnevv na ljudi, ki imajo bajte pa čolne, jahte itd… Vsak živi po svoje in po svojih zmogljivostih 40 letnica, upam da bo tvoja betica to lahko absorbirala – napisala sem v tvojem slogu.
Pa da povem še svoje mnenje – meni se tudi ne dopadejo šotori, ker je svinjsko vroče notri. Pa sem nekajkrat poskusila kampirati s šotorom, šla sem z vso dobro voljo, da bom uživala, v stiku z naravvo. Po 2 dneh smo šli v sobo, ker nas je dobil vihar. Zjutraj e moreš dlje pospati, ker je ob 9.00 neznosno vroče. Prebudila sem se vsa premočena od vročine in to ob 9.00 zjutraj. S tem da koliko ene krame moraš s seboj vlačiti, pa to postavljati, ne vem, meni je to mimo. Predvsem pa me je motilo, ker imam popuščanje mehurja in preden sem zjutraj prišla do WC-ja, mi je že ušlo. Ni prijetno, ko tečeš čez kamp, potem ti pa še uide. Pa posodo nositi čez pol kampa. Meni pač ni to prijetno. Ješ v večini zunaj, pa te pa tam useka po denarnici (kolikor si prihranil pri ceni kampa, plačaš v restavracijah). V apartmaju lahko kaj skuhaš, v malem šotoru je to bolj težko.

[/quote]
Auččč, nekoga pa zelo boli, a ne. Svašta, kakšna kultura je na tem monu, ko nekateri začnejo bruhati ves gnevv na ljudi, ki imajo bajte pa čolne, jahte itd… Vsak živi po svoje in po svojih zmogljivostih 40 letnica, upam da bo tvoja betica to lahko absorbirala – napisala sem v tvojem slogu.
Pa da povem še svoje mnenje – meni se tudi ne dopadejo šotori, ker je svinjsko vroče notri. Pa sem nekajkrat poskusila kampirati s šotorom, šla sem z vso dobro voljo, da bom uživala, v stiku z naravvo. Po 2 dneh smo šli v sobo, ker nas je dobil vihar. Zjutraj e moreš dlje pospati, ker je ob 9.00 neznosno vroče. Prebudila sem se vsa premočena od vročine in to ob 9.00 zjutraj. S tem da koliko ene krame moraš s seboj vlačiti, pa to postavljati, ne vem, meni je to mimo. Predvsem pa me je motilo, ker imam popuščanje mehurja in preden sem zjutraj prišla do WC-ja, mi je že ušlo. Ni prijetno, ko tečeš čez kamp, potem ti pa še uide. Pa posodo nositi čez pol kampa. Meni pač ni to prijetno. Ješ v večini zunaj, pa te pa tam useka po denarnici (kolikor si prihranil pri ceni kampa, plačaš v restavracijah). V apartmaju lahko kaj skuhaš, v malem šotoru je to bolj težko.
[/quote]

Jao, kake imate eni.
In kdo te sili v šotor? Tvoj problem, če ti ni.
Jaz sem jasno napisala, da grem v šotor, ker mi je to dosti ceneje kot hotel. Je še kaj nerazumljivega ali res ne moreš dojeti, da pač eni nimamo toliko keša? Glej, če grem v šotor dam na noč 12€. To je 120€ za 10 dni. Če grem v hotel je to recimo 40€ x 10 dni, je 400€. Ti je sedaj kaj bolj jasno ali še vedno ne zastopiš?
Res ste eni tako za luno, da človek verjeti ne more.

[/quote]
[/quote]

Hodim kampirat in se niti malo ne strinjam s teboj.Nikoli ne nosimo toliko krame kot pišeš saj je ne potrebujemo.Večinoma smo na plaži,na sprehodu,izletu…
Da si v aparmaju lahko skuhaš?Jaz sem v šotoru in skuham kosilo.Imam turustično jeklenko na kateri skuham kot bi na štedilniku.Da je vroče v šotoru.Ja in?Smo na morju.Če imaš popuščanje mehurja si rezerviraš parcelo ob wc-ju 🙂 .Čisto preveč komplicirate.

Me zanima, v katerem kampu plačaš 12 eur na noč???????? Kampi so se v zadnji letih podražili v nedogled, poglej raziskavo ekipe avtokampi.si, cene kampov se sučejo od 30 € do 80 ali še malo čez za dva odrasla in dva otroka. De ne govorim o psih, za njih je največkrat treba plačati več kot za otroka, cene od 4-9 eur na dan.

Nas sta starša vlekla sabo kampirat vsako leto na dopust. Gneča v šotoru, čez dan je vroče, ponoči je blo mraz, totalno neudobno…. Smo hodili kampirat samo zaradi nizke cene. Takrat je bila razlika v ceni med kampiranjem v kampu ter najemom apartmaja ogromna. Sva šla midva 1x kampirat na en festival pa me je vse minilo. Mene šotor ne vidi več. Sem raje doma.

Marsikje po Italiji sem plačala po 9€ na noč.
Po Skandinaviji po 10-13€. Na Siciliji, Kreti, Korziki… 8-15€. Večinoma do 12€.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close