Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice V čem je čar potovanj po evropi?

V čem je čar potovanj po evropi?

Zadnjih nekaj let sem prepotoval nekaj evrope službeno in me zanima zakaj bi človek želel potovati v neko drugo državo v EU. Povsod je namreč zelo podobno. Verjetno 50 let nazaj je bilo drugače ampak dandanes se mi zdi pa čist glupo. Če bi imeli še skupen jezik sploh ne bi opazil da sem v drugi državi.

Potem praktično nisi bila nikjer.. Pojdi v Kopenhagen, Prago, ter Amsterdam in potem poročaj..

Ostani doma. Škoda časa in denarja.

------------------------------------------------------------------------------------------------------- [i]Do what you can't.[/i]

Zadnje case nisi razpolozen :).

Vsi ljudje ne vidijo čara v enakih stvareh. Pač tebi potovanja niso. Saj meni tudi ne preveč 😉

Stori tako in potem poročaj. Pa še v Pariz in Rim skoči. Če ti je vse to isto/enako, ti ni pomoči- Usedi se za peč in tam ostani.

Za take kot si ti, je samo domači bajer in življenje za domačim plotom. Če nič lepega ne vidiš v drugih državah, mestih, kulturi, naravnih znamenitostih… potem ti še bog ne more pomagat. Drži se svoje mlake in boš srečen.

Jst mislim, da je vsako potovanje zanimivo, samo, keš moreš imet, edino, če ti je vseeno, da spiš pod milim nebom, neki melega poješ, obiskuješ znamenitosti mest v živo in preprosto uživaš v opazovanju in poslušanju tega kar se dogaja tam kamor prideš.
Men so bila potovanja z vlakom vedno zakon…., samo zdej kakor vidim, vlaki večinoma prazni vozjo. Kriza energije bi spet to oživela in zbližala ljudi med sabo.

če potuješ službeno, domnevam da so tvoja potovanja bolj ali manj podobna – priletiš na letališče, s taksijem ali drugim javnim prevozom do posl parterja, opraviš sestanek (ali več), prespiš v hotelu in s prvo možno povezavo nazaj. Hrana v mcdonalsu oz. drugi verigi hitre prehrane. Ne poskusiš lokalne hrane, lokalnih znamenitost ne pogledaš, ne doživiš utripa mesta….
Naslednjič vzemi vsaj dan dopusta in podaljšaj svoje bivanje v tujem mestu. Prosi lokalce, da so tvoji vodiči ali pa raziskuj v lastni režiji. Poskusi lokalne specialitete, pojdi v mestni park, obišči muzej, vsedi se v lokal na glavni promenadi in opazuj ljudi…pogovarjaj se z domačini in marsikaj novega boš izvedel.

Za začetek pa prespi pri domačinih (airbnb) in uporabljaj javni prevoz. Velik bolje spoznaš mesto. Pomaga tudi, če ješ to, kar jedo domačini ne pa v mednarodnih verigah s hitro prehrano ali fancy hotelčkih.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close