zanzibar
Ne vem kako planiraš priti do Zanzibarja.
Če nameravaš iti z ladjo od Dar Es Salaama… kupiš karto pri DAR-Stone Town(Zanzibar), povratna je 11/04 stala 65$.Tja potuješ cca. 2 uri.
Najboljše plaže na Zanzibarju – tam, kjer se čez dan lahko najdlje časa kopaš so na SZ strani otoka, npr. Kendwa. (Na vzhodni strani so lepše, ampak, ko je oseka se ne moreš kopati.)
Če te še kaj konkretno zanima pa vprašaj.
Lp.V
Ojla Vesnia,
a si ti že bla tam???
Jah, če sem čist iskrena na vprašanje kako mislim priti tja nimam pojma. Za enkrat je vse skupaj le ideja. Saj veš – Zanzibar zgleda čudovit in bi rada šla tja. Tudi moje frendice so navdušene in bi se mi pridružile. Mi lahko kaj več svetuješ – katera pot bi bila najboljša, kdaj je najbolje iti, malo sem mislila v Kenijo pa od tam naprej al kaj???
Prosim te za čimveč podatkov!!!
Že v naprej hvala!!!!
lp
Ojla!
Ce mislite startat iz Nairobija: je potem varianta 1, da se peljes od Nairobija do DAR z busom
in od tam z ladjico (speed boat) na Zanzibar (Stone Town).
Se prej greste lahko na nekajdnevni safari v Masai Maro (tja je nabolje iti novembra,
ker je takrat tam najvec zivali).
Ne vem za koliko casa planirate in koliko $$ imate na voljo, zato je zelo tezko konkretno svetovati…
LP. V.
Se nam zdi ta destinacija kar zahtevna – no, zahteva kar nekaj priprav, zato smo si jo omislile za nasl. leto – kdaj, ne vemo še, ker ne vemo v katerem terminu je najbolje iti. Najraje bi izbrale najcenejšo varianto, kar se zadeva prevoza do tja, same letalske karte itd. Ne vem ali je ceneje vzeti aranžma pri kakšni agenciji ali potovati sam, sploh ker nobena v Afriki še ni bila – če ne štejem Tunizije…Ne vem tudi kako je z rezervacijami prenočišč po internetu (za Zanzibar) al je boljši dogovor na licu mesta. res pa bi bilo zanimivo najprej mal v kenijo, pa pol tja – če ne bo prej kakšna od nas bankrotirala. Koliko pa misliš da bi nas to vse skupaj stalo. Sem gledala na internetu, da se na Zanzibarju da najti dosti poceni prenočišča. Sori, ampak DAR je kratica za? Kaj veš koliko stane ta bus in ladijca? Aja, planiramo pa za 2-3 tedne, odvisno od financ in seveda od stroškov!
lp
zivijo
Hvala za info..kako je pa kaj z varnostjo tam, kaksni so ljudje…midva bi sla z avionom direkt do zanzibara..seveda z večkratnim prestopanjem 🙂
kaj pa na splošno…kaj priporočas, kako je s potapljanjem, kaj vse se splača videt..bila bi ene 14-20 dni. z nahrbtniki seveda.
kako je s prevozom…ali imas kaksne slike?
hvala
Zivjo Aleš!
Ti odgovarjam kar tukajle, da bodo te informacije se za druge, ki jih zanima potovanje na Zanzibar.
Na Zanzibarju smo bili proti koncu meseca novembra. Prve tri dni je bil vsak dan kratek naliv, potem pa nič-samo sonce in vročina in se nam je že kar tožilo po dežju ;).
Hepatitis A? Če potuješ z nahrbtnikom je priporočljivo. Malarija? Mi smo jemali antimalarike. Za Zanzibar je obvezno tudi cepljenje proti rumeni mrzlici-je pa res, da tega sicer nihce ni kontroliral.
Mi smo bili na SZ strani otoka, v naselju Kendwa, ki je malo pred vasico NUNGWI.
Glej: http://zanzibar.net/zanzibar/image_gallery/maps
V naselju Kendwa je vec razlicnih bungalovskih naseljih (Ammon bungalows, Sunset bungalows…). Mi smo bili v bungalovih Sunset Bungalows. Tukaj sta dve varianti-hiše v bližini plaže ali hiške malo višje, na pobočju. Priporočam tiste hiške ob obali, ki so lesene, ful lepo urejene, so pa res malo dražje, ampak se splača…
Glej: http://www.tanzania-adventure.com/sunset-bungalows.htm
Tu je v ceno nocitve bil vkljucen tudi zajtrk v restavraciji na plaži, ki pa je bil vsako jutro popolnoma enak (zmešana jajcka ali omleta, sadje, kava/caj, toast). V restavraciji so vsak dan imeli tudi različne menije kosil in večerij. Vedno pa je bila na meniju kakšna sveza morska dobrota!
Mi smo se parkrat zmenili z domačini, da smo od njih odkupili svežo ribo in jo potem dali spečt v restavraciji.
Sadje-mango, ananas, ….to je noro poceni in nadvse okusno! Kupiš na plaži od kakšnega domačina, na tržnici, ob poti… ni problema.
V naselju je internet, pa dva potapljaška centra, vec restavracij na prostem (ki so sicer v sklopu bungalovskih kompleksov), trgovinca (no, bolj kiosk)… do Nungwija gres lahko pes ob obali (seveda, ko je oseka) -cca. 30 minut.
2 potopa sta stala 95$. Potapljanje je bilo na koralnem grebenu v blizini otoka Mnembwa. Fantasticno!!!! Snorkljanje je stalo 30$. Cena je vkljucevala poleg celotne opreme za potapljanje/snorkljanje tudi vodo, ananas in sendvice.
Da pa smo sli na ta konec otoka je botrovalo, da se tukaj da kopati čez ves dan, saj na vzhodni strani, kjer so plaze se lepse (ceprav so ze tukaj, na SZ, noro noro lepe), se vecino dneva ne mores kopati, saj je oseka dolga kilometre.
Moram rečt, da smo se tukaj počutili izredno varne, še posebej napram kakšnemu Dar es Saalamu. Ljudje so izredno prijazni. Seveda pa cas ni njihov vladar.
Ker je narodnost prebivalcev otoka pretežno muslimanska je nadvse pomembna kultura oblačenja!
Mi smo si en dan sami organizirali izlet z lokalnim busom do Stone Towna. Voziti se z njihovimi buski je zelo zabavano! Ce je prostora za 15 ljudi, nas je bilo na momente 1-2 x vec.
Potem smo sli z ladjico do Prison Island, kjer so orjaške želve in na snorkljanje v bližino tega otoka.
Priporočam nočno tržnico morske hrane v Stone Townu, kjer se svežih morskih dobrot naješ za zelo malo denarja. Paziti se je treba kakšnih mestnih “vodičev”. Najbolje se jih je že v štartu odkrižati (seveda na prijazen način).
V Stone Townu se tudi splača nakupiti spominkom, saj je tam ena dolga ulica samih slik, spominkov, nakita, … Obvezno pri nakupu je pogajanje in pogajanje!
Priporočam še Spice Tour.
Aja delfini so na jugo-vzhodni strani. Mi nismo šli, so nam pa povedali, da ni nujno, da jih vidiš (in plavaš z njimi).
• Viza za Tanzanijo je bila 50$. Dobili smo jo na vhodu v državo. Zanzibar je država v državi, kar pomeni, da imaš še posebno vstopno in izstopno kontrolo.
• Nočitev v bungalovih Sunset je bila 20$ na osebo (vključen tudi zajtrk)
• Na Prison Island je vstopnina 4000 TSH.
Slike imam ogromno. Če te resno zanima se lahko zmenimo za kakšen ogled.
Prevoz po otoku? Naše variante so bile:
• Taksi
• Mini bus (mi smo plačali 3000 TSH od Stone Towna do Kendwe)
• lokalni bus
Pa se zelo dobra spletna stran o Zanzibarju:
http://zanzibar.net/index.php
Če te zanima še kaj pa vprašaj…
Lp. V.
Zivjo Alkor in Frenky!
Za slike ni problem. Jst sm iz LJ.
Napišita mi svoja emaila na vesnia@travel.over.net,
pa se bomo zmenili za ogled.
V.
Pozdravljeni,
vidim da so samo stare objave. Pišem tistim, ki želijo potovati na Zanizibar. Bila sem leta 2015 v juliju. S fantom sva letela z Emirati iz Benetk do Dubaja, nato do Daar es Saalama (540€/osebo) v katerem sva bila 2dni, tam sva se zmenila za safari. Odšla na safari v mikumi z dobrim vodičom in osebni šoforjem. 2 dni/ 1noč je stalo 280€/osebo. Zeloooooo nama je bilo všeč. Nato sva se vrnila v Daar in naslednji dan odšla na Zanibar z trajektom. Priporočam, da se za vožnjo do trajekta dogovrorite že v naprej oz. vse vožnje po otoku, saj so vožnje kar se da drage po Zanzibarju. Na otoku sva odšla v glavno mesto v STONE TOWN. Tam sva si sama ogledala mesto, ki se po najinem mnenju ni zdel tako turistični kot sva pričakovala, še vesno se znajdeš v ulici oz. tržnici z samimi domačini. Odšla sva na izlet plavanje z delfini na jug- Kizimkazi.. luštno je bilo, vendar je težko plavati z njimi… moj je imel srečo je to doživel. Nato sva odšla na sever na Nungwi beach .. prva izkušnja – a je to res to? jaaa AFRICA(ceste v “centru” kot bi bili pri nas v kakšnih hribih), ampak potem tam kjer sva bivala 12 dni je bilo sanjsko plaža nebeška čisto kristalno morje. Odšla sva se še potapljati na pembo – res lepe ribe. Zelo lepo doživetje… Zelo pa sva bila presenečena nad masaii bili so res prijazni, veliko sva se pogovarjala z njimi… od tega potovanja sva veliko izkušenj si nabrala. Priporočam podoben potem, tistim ki so malo bolj izkušeni.
Živjo.
Da imam naslov, medva sva večino sodelovala s to agencijo, ki naju je tudi povezala z agencijo na Zanzibarju. Priporočam, da veliko cenkaš(se jim smejiš zraven), saj znajo te hitro okrog prnest. Npr. midva na safariju nisva vidla leva, zato so nama dal karto za trajekt boljšo za ceno cenjše.
Lahko ti dam tudi kontakt, saj imam tega fanta, na fbju.
Agencija je pa Horton Safaris (na fb). Šef je mr. Frank.
Lp
Mnogo informacij o najinem potovanju na Zanzibar najdete na moji spletni strani https://andrejasworld.com/category/drzave/afrika/zanzibar-2015/. Bilo je res super in priporočam. Je pa zelo turističen, tako da se lahko vsak poda v te konce brez kakršnihkoli težav.
Kar se tiče urejenosti, je za Stone Town zelo lep Mtoni Marine Beach hotel – sploh če najameš bungalov. Hotel je sicer ob plaži, ampak tako kot so že napisali predhodniki, je zelo močno plimovanje, tako da se v morju tu ne moreš kopati (imajo pa bazen oziroma predvidevam da je, jaz sem bila pred par leti tam in je bil ravno v gradnji ampak pri afriškem tempu bo verjetno sedaj ravo zaključni fazi 😉 Imajo pa zelo dobro hrano, sploh če si ljubiteljica svežega sadja, te vsak dan rpičajako gore svežega ananasa in papaje..Za uživanje na plaži pa priporočam katerikoli resort na območju Kendwe, kjer je plimovanje skorajda neopazno in je plaža ves dan super. da ne omenjam, da izgleda kot iz pravljice..bel pesek, palme, kristalno turkizno morje..ahh, bi šla kar nazaj…obvezno pa ne izpusti večernega street food-a, za par dolarjev dobiš najboljše in največje škampe ever! Vrhunsko..
Forum je zaprt za komentiranje.