Izlet z motorjem
Malo sem brskala po med.over.net, pa nisem našla pravega odgovora. Ne vem, če je kdo že načel to temo ali ne; našla sem samo eno temo, kako se motoristi baje usajajo na tiste, ki potujejo z avtom in vlačijo 3/4 hiše s sabo. To me sploh ne zanima.
Nameravam iti na izlet v dvoje z motorjem. Jedla bi zunaj, spala bi v kampu. Zdaj me pa zanima, kaj vzamete vi s sabo v takem primeru? Recimo za dva dni. Pa koliko litrške torbe imate na motorju? In kar je še najpomembnejše – koliko se lahko naloži na Yamaho 750?
Ne vem od kod ti to, da se usajamo nad tistimi, ki potujejo z avtom :). Večina motoristov nas je tudi avtomobilistov :). Če greva k tvojemu vprašanju.
Zelo odvisno je od tega, kam gresta. Če gresta v bližnje kraje, potem bodita kar se da pragmatična. Večino stvari, ki jih pozabiš doma, se da sproti kupit. Drguače je seveda na potovanjih v nekoloko bolj “divje” kraje, kjer moraš s sabo vlačit nekoliko več.
Z mojo dava glavni poudarek na motoristično opremo, torej:
-švic majice z dolgimi rokavi (kar tiste za tek, se hitro posušijo),
-podhlače,
-nogavice,
-termo podloge,
-dežjaka,
-sprej za verigo,
-komplet za popravilo gum (ga dobiš v motorističnih trgovinah),
-vrečke za smeti, kamor zlagaš zadeve, ki jih ne sme zmočit, umazane cunje, ipd.
Za takrat, ko nisva na motorju pa še:
-spodnje perilo (ne pretiravat, veliko se da na roke oprat), majice, nogavice,
-hlače, ki jim lahko odpneš nogavnice,
-windstopper ali softshell, ki je dovolj velik, da imaš lahko spodaj še pulover (da ni potrebno s sabo vlačit jakne),
-kopalke,
-kozmetiko (spet ni potrebe po pretiravanju, ker se da vse sproti kupit),
-lahke čevlje/natikače,
-potovalno brisačo ali dve,
-pitno vodo za sproti.
Pri zgornjem prilagodita oblačila glede na to, kam gresta, kakšno vreme pričakujeta in kaj mislita počet, kot ne bosta na motorju. Midva večino oblačil, ki jih vzameva s sabo kupiva v športnih trgovinah, ker rabiva lahke tkanine, ki se hitro sušijo.
Seveda bosta rabila še šotor, spalki, blazini, gorilnik,… Te stvari sem kupil v trgovinah, ki so specializirane za prodajo planincem, ker so lahke in vzdržljive. Povezneš skupaj, ali pa jih daš v rollbag in je to to.
Nazadnje sva tovorila 2x50l + 2x40l – za 2 tedna. Oba se voziva s svojim motorjem.
Forum je zaprt za komentiranje.