Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Danes-pot ob žici

Danes-pot ob žici

Lepo, da so popestrili pot s podajanjem rok. Ob dvanajsti uri smo sklenili krog okrog Ljubljane.
Ta pot me še vedno privlači. Je raziskovalna, sprehajalna in ogledovalna. Vedno najdeš kaj zanimivega. Če drugega ne, je vreme vsakokrat drugačno.
Deseti, a najbrž ne zadnjič.

Meni je bilo danes super.
Kaj pa drugim. Koliko vas je bilo ?

Me prav zanima, če je kdo prehodil pot vseh 61 krat. Takrat me še na svetu ni bilo.

Danes sem jo prvič prehodila in prav ponosna sem nase. Zadnje km sicer na hlape, a je šlo. Pot je prelepa in veliko pozitivne energije med pohodniki. Tudi z vremenom smo imeli srečo. Zagotovo še grem. Sem pa ob 6.00 štartala pri AMZS in šla v smeri Golovca. Zadnji km sem razvila mantro AMZS, AMZS, in hodila po taktu.

Pot je res nižinska,vendar ni lahka. Je pa obilo lepot, ki si jih lahko ogledaš. Kulturni spomeniki, parki, Jezerce, Ljubljanica.
Vreme čudovito, ne pretoplo. Lepo je bilo.

Se mi dozdeva, da je nihče ni prehodil vseh enainšestdeset krat.
Nisem videvala veliko starih ljudi.
Bilo pa je veliko mladih družin s takimi otroki okrog desetega leta.
Ti bodo šli tudi takrat, ko bo stoti pohod.

Pa res najbrž ni nikogar, ki bi prehodil to po vseh 61 x.
Začelo se je 1956. leta.
Potem pa … vem, da so jo nekateri prehodili 50x. Nekaj jih poznam tudi, ki so jo prehodili še več kot 50X.
Vseh 61 x pa res ne vem.

Nekoliko utrudljivo, vendar lepo. Od štiridesettisoč pohodnikov jih je menda deset prehodilo pot vsako leto. Tako mi je rekel en pohodnik.

Meni pa je tole bedasto in me žive ne pripravite, da bi šla. Veliko hodim, ampak da bi se šla eno od 40000 ovc, pa, hvala lepa, ne.

Ja, midva sva tudi šla. Čudovito. Predvsem zaradi vseh ljudi, zaradi atmosfere, druženja. Tisto s podajanjem rok je bilo pa itak še posebej dobro. Pa vedno mi je všeč, koliko ljudi obleče posebne majice. Se mi zdi, da je bilo letos še posebno veliko rdečih zvezd.

Heineken je pač najboljši!

Mi smo pa morali v osnovni šoli obvezno na ta pohod, pa v gimnaziji tudi, zato sem dobila odpor do tega. Že takrat smo komaj čakali, da jo kidnemo stran. Ne vem ali je v šolah to še obvezno, ampak ne hodim.

Janševiki “ovčarite” na drugih krajih!

PST spada med najboljše zadeve Ljubljane.
Urejene potke, čudoviti drevoredi (občasno jih napadejo škodljivci SDS, ki mladim sadikam lupijo lubje), svež zrak, narava.

Tudi preko leta je na teh potkah ogromno rekreativcev, družin, otrok.

PST zmaga.

Jaz sem tudi sla. Lepo je bilo, ogromno ljudi, dobra energija. Grem vsako leto, ce sem le doma.

Za pohod ne vem, se je pa Anton (Zvone) Majcen do lanskega udeležil vseh 60 tekov:

https://val202.rtvslo.si/2016/05/anton-majcen-zvone/

https://www.dnevnik.si/1042735227

Med drugo svetovno vojno je z žico Ljubljano obdal okupator, včeraj pa so jo z živo verigo okupirali levičarji?

Določeni deli PSTja niso ravno najbolje označeni in hitro se ti lahko zgodi, da malce zalutaš. Je precej boljši filing, ko je veliko ljudi pa vidiš kam gredo in s kje prihajajo da se lažje orientiraš.

Anton Majcen se mi zdi, da je bil tudi letos udeleženec. Mislim, da sem ga videla in prepoznala.
Torej že enainšestdesetkrat.
Če kdo ve, kdaj je rojen, naj napiše. Če pa to sam prebere, mu čestitam.

Letos ni prehodil poti nihče, ki bi jo prehodil 61x. Tudi Anton Majcen se pohoda ni udeležil. On je rojen 1936 leta in ima torej enainosemdeset let.
On jo je prehodil prvič 1956. in potem šestdesetkrat.
Za druge pa ne vem. On je torej eden in edini.

No, Majcen Anton je bil tudi včeraj na pohodu, sem ga srečala na pst-ju, blizu koseškega bajerja. Smo z njim in njegovo ženo tudi malo poklepetali.
Sta šla pa z ženo na čisto kratek pohod / sprehod, saj ona zelo težko hodi.

Rojen pa je 16.5.1936

Še to:
Majcen Anton ni 60x prehodil pot, ampak jo je 60x pretekel (zadnja leta seveda za kratko razdaljo)!
Letos je kot rečeno prvič “samo” hodil.

Vsekakor pravi športnik celo življenje 🙂

Žico so odstranili tik pred obiskom tita v Ljubljani 27. maja 1945.

Ali kdo ve, oziroma zanima me, če imajo evidenco, če je kdo prehodil pot 61x.

bo dobil status borca? 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close