Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice kako najhitreje do Luksemburga?

kako najhitreje do Luksemburga?

Pozdravljeni,

službeno moram za par dni odpotovati v Luksemburg. Zanima me, ali je kdo, ki je to počel že večkrat in mi lahko pove, kako najhitreje do tja. Najbrž z letalom, seveda, ampak ali je kakšna elegantna varianta, da se ne postopa celi den po letališčih in brez prestopov? Nekaj sem gledala na spletu, pa se mi vse zdi tzako zapleteno…

Za pomoč se najlepše zahvaljujem.
Pomladni pozdrav!

Ob 9:12 pelje EC112 do Münchna (oz. Frankfurta). Ob 16:28 pelje iz Münchna ICE592 do Mannheim. Tam prestopite na Regionalni vlak RE4141 do Saarbrücken. Iz Saarbrücken imate pogoste avtobusne zveze, tako da ste v ca. 3/4 ure na cilju. Cena vozovnice variira, z nekaj srece pa se vrti v rangu med 40 in 80 evrov v eno smer.

P.S.: iz Ljubljane v München se da priti tudi tako, da se clovek ob okoli 7:15 odpravi v Villach. Tam ima cez 10 minut zvezo za München na istem peronu, brez iskanja. Samo izstop in vstop.

P.P.S.: Odkar na letalih komplicirajo s temi varnostnimi ukrepi, je postal vlak veliko bolj udoben nacin potovanja. Vsaj po mojih merilih.

Kar v avto se vsedi in odpelji. Boš najhitrej tam.

Kolega živi tam -in gre najraje kar z avtom. Pravi da je najhitreje in najbolj udobno.
8.5 do 9.5 ur vožnje. Nobenega čakanja na letališčih ali železnici, nobenega prestopanja, ipd.

Je pa odvisno kdaj greš – datum in vreme. Da ne naletiš na migracije celih narodov za praznike ali pa zastoje zaradi vremena.

Po mojem, če greš sam, je vlak precej boljša izbira kot avto.
Bolj spočit prideš na cilj in domov, vmes lahko še kaj narediš ali preprosto lenariš. Praviloma ni zastojev, nesreče so redke.

V avtu moraš biti celo pot zbran in buden, je pa res, da si bolj prilagodljiv glede postankov, sprememb poti.

LJ-BRUSELJ avijon nato vlak do LUX……..simpelj in najhitreje

… je z letalom, en prestop – prek Dunaja ali Zuricha si v Luksemburgu lahko tudi v 4-5 urah.
Povratne karte so nekje od 280€ navzgor, poglej na Opodo.com.

Bon voyage! 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close