Lefkas- Nidri ali Karpatos – Pigadia
Zivjo.
S fantom se odpravlJava septembra na dopust v Grcijo. Dobila sva super ponudbe preko Kompasa. Odlocava se med dvema otokoma, oz. Krajama. Ce ima kdo kaksne izkusnje, bi lepo prosila, da mi napise in predlaga katera destinacija je boljsa, Nidri na Lefkasu ali Pigadia na Kapatosu. Za Nidri me namrec skrbi, da je plaza preblizu mesta in da je veliko ladji ( ce imam prave inf.?) za Pigadio pa pravijo, da precej piha?
Hvala vsem za odgovore 🙂
Oba kraja nista ravno top destinaciji otoka. Na obeh moraš vzeti avto in iti malo okoli. Jaz bi rajši zbrala Pigadio-je malo lepša plaža, ker v Nidriju je res bolj ozka in v mestu. Je pa povsod veliko lepša, kot kjerkoli v Slo ali na HR. 😉 Ne zgrešiš, ne z eno, ne z drugo, tako da letos na en kraj, drugo leto pa na drugega.
Kamorkoli bosta šla brez rentanja skuterja ali avta je škoda hodit v Grčijo. Tam kjer si nastanjen ponavadi plaže niso nič posebnega. Na Karpatosu še nisem bil vendar je Lefkas defenitivno bolj zelen kot Karpatos. Plaže na Lefkasu pa so zares prečudovite. Vendar vse te najlepše plaže so ravno na drugi strani otoka (zahodni del) kot je Nydri. Tam lahko kdaj tudi piha in v tem primeru znajo biti valovi previsoki za kopanje. Takrat je najbolje najti plažo na vzhodu otoka. Renta-a-car je ponavadi okoli 50€+ na dan. Mislim, da drugače nimajo kakšnih posebnih pogojev razen tega, da imaš izpit. Za Lefkas odsvetujem skuterja, ker je preveč klancev in so precej vijugaste ter ozke ceste. Sicer pa je ponavadi september idealen mesec, ker ni več take gužve.
Samo izpit moraš imeti, v Grčiji nič ne komplicirajo, kot npr. v Italiji kamor gremo letos, ko moramo za avto dat kartico za garancijo s 1000 EUR gor.
Mi smo bili v Amopi, v hotelu Amopy Bay, hotel je fajn in fajn je, ker dobiš pri bazenu razne snacke za malo denarja, je pa kraj pust in res moraš drugam.
Za Lefkas je tako, kot je nekdo že napisal, Nydri je kraj s hoteli in razne vasice pred in za njim imajo tudi prenočišča, lepe plaže so pa na drugi strani in spet rabiš avto. Za skuter se mi zdijo razdalje prevelike, sploh za 50 kubičnega, ravno tako na Karpatosu. Ma če sta mlada, ne bo panike 🙂 Midva sva, ko sva bila še sama cel Zakintos s skuterjem prevozila in še zdaj me boli glava od vetra, če pomislim, sam takrat je šlo 🙂
Hvala, super ste 🙂
Ja, to da so na zahodni strani lepse plaze sem ze sama razbrala iz nekega foruma. Zasledila pa sem se eno ponudbo, in sicer Lefkas: Agios nikitas, je seveda nekoliko drazja, verjetno je tudi destinacija lepsa? (Hotel Agios Nikitas/hotel Nefeli?) 🙂
Malo sem ze nadlezna s temi ponudbami, ampak nama agencija ponuja nekaj popusta do konca tega meseca, pa bi bilo skoda, da ne izkoristiva, ce ze imava priloznost 😉
V Agios Nikitas-u sem se enkrat kopal. Plaža je kar vredu, edino v sezoni je zelo nabita. Za hotele ne vem… preberi malo kaj pravijo na Vaš link Drugače je Agios Nikitas bol majhen kraj in tudi prav veliko življenja ponoči tam ni. Kar se tega tiče je bojši Nydri. Malce tudi dvomim, da je v Agios Nikitasu možno rentat kakšen avto ali skuter. Vprašajta na agenciji. Ker do mesta Lefkas je precej daleč in nerodno je hoditi tja po avto in ga nato vračati, ker nimaš prevoza tja in nazaj. Fino je, da je rent-a-car nekje v dosegu nog. Kot pravim brez tega, da tam rentaš nekaj vsaj za 4 dni je škoda it na Lefkas ker ne vidiš nič. Če pa si mobilen pa je precej vseeno kje si nastanjen s stališča plaž, ker lahko vse obletaš z avtom. Tako da jaz se na tvojem mestu nebi obremenjeval kakšna plaža je pred hotelom, če bosta mobilna.
Forum je zaprt za komentiranje.