Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice kam na počitnice -tujina

kam na počitnice -tujina

Letos smo pa rekli, dost imamo Hrvaške.
Družina bi šla na avion pa nekam za 10 dni.
Tam bi imeli hotel ali apartma, malo bi se kopali, malo pa bi raziskovali novi kraj.
Na Malto nočemo , ker je res prevroče, študiramo na Portugalsko, kjer ni tako vroče.
Ste vi zadnje čase kje bili da mi lahko priporočate?

hvala vam

čekn temperaturo morja na Portugalskem v željenem terminu.

Na Portugalskem ni vroce? Kaj pa vem…

Letos naj bi bili spet oblegani Portugalska, Spanija, Italija in seveda Hrvaska, cene bodo temu primerne. Meni Malta ni vsec, ker je sam kamen. Mi letos ostajamo na otoku na jugu Dalmacije, ceprav so bile ravno tako neke ideje o drugi tujini, ampak tam je tako lepo, da gremo spet 🙂

Portugalska obala je v Atlantiku in morje ni ravno najbolj toplo in primerno za kopanje.
Bolj prijazne temperature morja so v Italiji, Španiji, Franciji. To je pa vse skupaj nekaj tisoč km. Plaže so povsod, tudi marsikaj za videt.
Malo prečekirajte, kam sploh so letalske povezave. Če mislite zadeve sami organizirat, seveda. Iz Trevisa (nekaj tudi iz Trsta) leti Ryanair v Barcelono, Valencio, Malago …, pa v Italiji v Trapani in Palermo na Siciliji, v Cagliari na Sardiniji, par destinacij imaš v Kalabriji …, tudi na nekaj grških otokov. Potem imaš še Voloteo, kup destinacij v Grčiji, nekaj mislim da tudi v Španiji (Mallorca) …
Seveda je še veliko tega, se pa bojim, da ste pri nakupu letalskih kart najugodnejšo ponudbo že zamudili.
Za organizacijo takega dopusta se je treba kar malo potrudit in brskat po spletu za ugodnimi prevozi in namestitvijo, če želiš priti ugodno skoz.

A v Dalmaciji je pa mivka?

Tenerife, gran canaria,….

Clap clap, celo uspelo vam je stopit cez prag (Hrvatijo) in it do prvih plankov (Evrope).

Svet je ogromen! In tisti, ki gobezdate, kak je lepo na Hrv, slepite sami sebe, ker si ne upate al pa ne morte it v svet. Noben mi ne bo klobasal, da se neka Hrvatija lahko primerja like z Maldivi, Tahitijem, Bira Boro etc. Pejte kdaj!

Če se greste le kopat, potem je vseeno, kam greste. Če greste ,da boste kaj videli (ker tam še niste bili), potem je vseeno, kje se boste kopali ;)).

Kopat nekam, kjer je lepo,toplo, čisto morje. Kje je to, ni bistveno,če greste zaradi kopanja.

A v Dalmaciji je pa mivka?[/quote]

Te neskončne peščene plaže so čisto precenjene, ker se cel dopust otepaš peska, imaš ga vsepovsod, v očeh, na oblačilih, nabrisačah, v kopalkah in v spodnjih hlačkah. So lepe za pogledat, za sprehajat se bos, kaj več pa ne.

No mal se umiri. Večina Slovencev si pač ne more privoščit dopusta na Maldivih in podobnih destinacijah. Niti ni nihče primerjal Hrvaške in Maldivov, ker to pa menda vsak ve, da ni primerljivo niti slučajno.
Je pa poleg Hrvaške po Evropi še na stotine boljših in cenovno čisto dostopnih destinacij.

No mal se umiri. Večina Slovencev si pač ne more privoščit dopusta na Maldivih in podobnih destinacijah. Niti ni nihče primerjal Hrvaške in Maldivov, ker to pa menda vsak ve, da ni primerljivo niti slučajno.
Je pa poleg Hrvaške po Evropi še na stotine boljših in cenovno čisto dostopnih destinacij.[/quote]

Veliko si lahko privošči samo Hrvaško. Za enkrat je še vedno najcenejša.

Bil
Ne priporočam … da vas slučajno ne srečam na mojem placu ☺

Je pa poleg Hrvaške po Evropi še na stotine boljših in cenovno čisto dostopnih destinacij.[/quote]

Veliko si lahko privošči samo Hrvaško. Za enkrat je še vedno najcenejša.[/quote]

Res je. Večini se zaplete že strošek poti do Splita,kaj šele potem trajekt, tako da izbirajo destinacije bolj v Istri in Kvarnerju.
Hotelske namestitve drugje po svetu, pa tudi na Maldivih ali Zanzibarju, so cenovno primerljive s cenami na Hrvaškem, je pa pot do tja pač toliko dražja.

Kuba je zakon (lepša bolj zanimiva), cena skoraj da identična hrvaški!

Avtorica, če iščeš dobre plaže in nočeš velik € dat za nastanitev pojdi v Albanijo. To je baje skriti biser jadrana. Le dol prit bo malo trajalo.

Malo poglej po agencijah. Albanija sploh ni poceni. Sem bila pred par leti prav presenečena. No, za letos ne bi vedela.

Malo poglej po agencijah. Albanija sploh ni poceni. Sem bila pred par leti prav presenečena. No, za letos ne bi vedela.[/quote]

Zakaj pa bi šel z agencijo?!? Z agencijo je valda vsepovsod drago…

Italija, Francija, Španija … se da oboje. Kopat in kaj videt. Velikokrat preverjeno.
Na Hrvaškem je pa v glavnem samo kopanje.

Zdaj ti bo vsak svetoval svoj najljubši kraj, za katerega pa ni rečeno da bo všeč tudi tebi. Raje se vprašaj kaj želite od dopusta:
– Greste na dopust zaradi kopanja in ležanja na plaži ali bi radi kaj videli (znamenitosti, tuja mesta, spoznali običaje…)?
-izberite plažo (mivka, prod, kamenje…), preverite temperaturo morja, gnečo turistov…
– Boste dneve preživljali v hotelu z all inc. paketom, ali boste rentali avto in raziskovali deželo v lastni režiji? Boste najeli apartma, kampirali v kampu?
– Če imaš manjše otroke, izberi ustrezno lokacijo za njih. Raje pojdi v all incl varianto, hotel z bazenom v bližini morja, saj najbrž v tem primeru ne boste vandarali naokoli.
– Si posebaj želite obiskati katero deželo? Vas mika Evropa, Azija,..? Vam je všeč npr. Italijska hrana? Si želite raziskovati Francijo in poskusit njihove dobrote? Mogoče raziskati arabski svet?
100 vprašanj je, na katere si morate sami odgovorit. Itak pa sami najbolj veste kam vas vleče, Meni so najljubši manj turistični grški otoki, ampak je tam hladno morje. Teh otokov smo obiskali kar nekaj. Bili smo na Tenerifih, Cipru, Egiptu, Azurna obala, Costa Brava v Španiji, Tunizija…. Povsod je lepo, povsod se najde kaj zanimivega.

A v Dalmaciji je pa mivka?[/quote]

Te neskončne peščene plaže so čisto precenjene, ker se cel dopust otepaš peska, imaš ga vsepovsod, v očeh, na oblačilih, nabrisačah, v kopalkah in v spodnjih hlačkah. So lepe za pogledat, za sprehajat se bos, kaj več pa ne.[/quote]

Poglej prejšni post, kjer je kao Malta kamnita.
Prava mivka pa ne gre nikamor, še če se moker vležeš gor, jo hitro brez problema spraviš dol 😉

Vsi manj premožni Slovenci rinejo na Hrvaško,ker je kao najcenejša.Napaka.Hrvaška je ena izmed dražjih destinacij.Pa poglejmo nekaj primerov:1.Otok Krk hotel Zvonimir polpenzion 900 evrov lastni prevoz.Se pravi plus 120 evrov za bencin smo na 1000 evrov.Bil tukaj.Na žalost.Uslužbenci skrajno neprijazni predvsem do slovencev.
2.Otok Malorka 640 evrov all inclusive.Plaže veliko boljše kot na hrvaškem in zaposleni full prijazni.
3.Dominikanska republika Karibi!Cena za all inclusive s prevozom vred 900 evrov.Mir,raj,na plaži ni žive duše.Jaz na Hrvaško ne grem več!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close