eksotika dopust
Mož bi se šel malo eksotike, on bi na Sejšele ali Maldive, jaz na Šri Lanko ali Kubo… Itak, neusklajena od nekdaj.
Meni je pomembna cena, da ni to nekaj ekstra drago, možu je pomembno, da ni vlage, da je bolj suha vročina. On bi vse 4 od sebe (za kar po moje ni treba it dalj od Dalmacije, ker hotel je hotel…), jaz bi si pa tudi kaj pogledala, če že nekam grem, nisem pa za neko planinarjenje, trekinge in podobno, ampak na izi znamenitosti, narava in take.
Jaz bi šla decembra, on oktobra.
Haha, ja, bova šla skupaj, se bova že uskladila 🙂
Zdaj pa me zanimajo vaše izkušnje, torej prvi pogoj, da ni vlage v času od oktobra do decembra in da je poletje – kam na dopust?
Na reklamah je vedno povsod sonce :-). In res je za razmisliti, kaj je “eksotika”. Če je to en “resort”, iz katerega se ne premakneš, je to lahko zelo udobno, ampak kot je bilo že omenjeno – potem sama lokacija doda le še vreme.
Če pa je zadeva bolj “avtentična”pa zopet – koliko “avtentičnosti” prenesemo :-). No, osebno bi vsekakor svetoval “varno avtentičnost” – da se gre malo po deželi (katerakoli to že je), a da je možnost umakniti se v “zahodnjaško” okolje, če začutimo da nam ta “avtentičnost” ne odgovarja.
Mehika, Kuba, Havaji, vse to je možu predaleč.
Se pravi, malo bolj severno od ekvatorja in v pozni jeseni je tam suha doba?[/quote]
Kuba je 8h z letalom, mehika mogoce 9h, sejšeli in maldivi niso kaj dosti blize, je pa veliko odvisno od povezave. Lahko cakas pri prestopu 8h in ti gre 20ur za pot. Meni se zdi za vaju optimalna kuba, recimo nov. dec., ni prevroce, imas polno resortov in hodis na organizirane izlete, ce se ti da. Drago pa tudi ni. Za maldive ne vem ampak sejšeli so dragi in nic posebnega.
Mehika, Kuba, Havaji, vse to je možu predaleč.
Se pravi, malo bolj severno od ekvatorja in v pozni jeseni je tam suha doba?[/quote]
Kuba je 8h z letalom, mehika mogoce 9h, sejšeli in maldivi niso kaj dosti blize, je pa veliko odvisno od povezave. Lahko cakas pri prestopu 8h in ti gre 20ur za pot. Meni se zdi za vaju optimalna kuba, recimo nov. dec., ni prevroce, imas polno resortov in hodis na organizirane izlete, ce se ti da. Drago pa tudi ni. Za maldive ne vem ampak sejšeli so dragi in nic posebnega.[/quote]
Sem takoj za Kubo. Samo bolj plastično mu moram razložit, da je let tam-tam nekje kot Maldivi.
Jaz bi tudi svetovala Mauritius. Imaš različne tipe nastanitev v različnem cenovnem rangu (tudi resorte, če bosta želela), krasne plaže, lahko delaš super dnevne izlete … ni da ni. 🙂
Nekaj o tem kaj si pogledat na Mauritiusu sem napisala tukaj: http://www.familycoreladventures.com/mauritius-things-not-miss/
Predvsem se mi zdi pomembno, da gresta v deželo, ki ni velika po površini. On poležava v hotelu, vi pa hodite na dnevne izlete in te isti dam že nazaj v hotelu. Absolutno Šrilanka – nikoli ne razočar in je primerna za velik spekter različnih popotniških profilov. Predlagam tudi Portoriko – majhen otoček v Karibih, kjer se namestita v lepem hotelu in potem vi hodite na izlete v tropski deževni gozd, plesat salso med domačine, na ježo s konji po plaži, šnorkljat. Vendar je za Karibe priporočeno počitnikovanje po hurikanskem obdobju – od decembra dalje.
Srečno,
Mayita
Forum je zaprt za komentiranje.