Vaš sanjski dopust je?
Povejte vaš sanjski dopust? Naslednje leto bomo malo bolj finančno zmogljivi in si želimo kam dalje. Seveda ne mislimo za dopust zapraviti preveč, ker se tudi daleč lahko gre poceni.
Razmišljam o Avstraliji. Morda Havaji, Maldivi. Še je kaj takšnega? Kjer še lahko kaj vidiš? Morda kaj Afriškega, da se še vidi puščava. Da ni samo kopanje. v večini bi se kopali, ampak da je še kaj zanimivega. Nikakor pa ne Kitajska. V ZDA ne vem ali je kaj takšnega? Lep mora biti tudi sever Evrope, ampak tam je mrzlo. Mehika mi je tudi všeč, ampak tako daleč.
Všeč mi je kjer je kaj tropskega, zanimivega, okolje, živali, kultura….
Pa seveda da je lepo. Letos pa gremo za nekaj dni v zelo poceni hotel.
Kje ste bili in se vam je zdelo enkratno? Ali kam bi šli na dopust?
Moje sanjske počitnice so bile v Dominikanski republiki – enkratno doživetje. Bila sva še sama, na poročnem potovanju. Nepozabno. Sedaj imamo malčke in že par let hodimo na Kvarner. Ko otroka še malo zrasteta pa nas mika Irska – moja sanjska dežela.
Bi pa še šla na Fidji, Avstralijo, Mauricius, Havaji,…
Moje sanjske počitnice: En mesec z avtom po Evropi. Lep voznik oziroma sovoznik (vem, kateri), spanje po hostlih, hranjenje na ulici, čim več lepih fotografij, dobre glasbe, smeha in čvekanja.
Moj sanjski dopust bi bilo enoletno potovanje okoli sveta. Za začetek jutranja kava ob pogledu na labode na Zbiljskem jezeru, nato z motorjem (čoperjem po možnosti) čez Dolomite do Firenc. Hiter divji seks ob sončnem zahodu na parkirišču z božanskim razgledom. Kulinarični užitki v Toskani. Nato Kapri in Sardinija.Vožnja z ladjo ob južni obali Španije. Maroko in izlet v puščavo. Z jadrnico do zelene Madeire. Let na St. Margarito v Karibih in poležavanje pod palmami. Raziskovanje starih kultur v Mehiki. Skok v Kolumbijske pragozdove. Po Panamerikani proti jugu. Rada bi videla reko Ukajali in pojoče ribe, o kateri sem brala v mladosti. Kajtanje ob obalah Brazilije in nato samotno raziskovanje Velikonočnih otokov. Čas za urejanje vtisov na kakšnem od tihomorskih otočkov. Nekaj dni Nove Zelandije ali Tasmanije. Nato lahkoten treking po Nepalu in let do juga Indije. doživetje Goe, o kateri sem sanjala v najstniških letih. Še skok na obale Kenije in kakšen dan safarija. Morda še postanek za temperamenten večer v Atenah in jutranjo kavo s tortico v Pireju, kjer se vkrcam na ladjo, ki me zapelje do Benetk. Ah …
Tako, če želiš odgovor na naslov sporočila, potem je to Tajska. Tam sva bila z ruzaki pred 6 leti in je bilo res odlično. Takoj bi šla še enkrat. Ampak bo treba počakat, da otroci malo zrastejo.
Če pa je to primerno zate pa ne vem, ker nisi napisala ali bosta šla sama ali z otroki in koliko bodo takrat stari.
Drugače sem pa slišala, da je Mauricius baje božanski.
Na Madagaskarju, pred petimi leti. Peščene samotne plaže, super domačini, opazovanje ribičev pri delu, enkratna hrana… Zame je bistvo, da vidiš delo domačinov, njihovo življenje, prehranjevanje, miselnost, ki je drugačno od našega, in hkrati uživaš na samotni plaži, ko si tega zaželiš. Drenjanje z drugimi turisti zame ne predstavlja posebnih ekstatičnih doživetij.
Jaz sem zaljubljena v jugovzhodno Azijo … Malezija 🙂 … tudi Bali nepozaben, Tajska malo manj …
je pa tako, da je svet res raznolik in sigurno je nekaj kar te bol vleče, kar si bol želiš … imej v mislih da imaš poleg letalske vozovnice še stroške bivanja, ki se od destinacije, do destinacije močno razlikujejo …
in definitivno ga ni čez ‘dopust’ z ruzaki … brez posebnih planov 🙂
Ker sem bolj ljubiteljica potovanj in manj poležavanja na plaži, je bilo zame najlepše:
1. potovanje po Indiji
2. potovanje po Laosu in Tajski
3. Interrail varianta po severni Evropi, Skandinavija
4. 14 dnevno potikanje po notranjosti hrvaške Istre, predvsem vzhodni del…
4. z ruzakom od otoka do otoka v Grčiji, Kikladi
5. Road trip do Dubrovnika, s postajami v plitvičkih, slapovih Krke, Trogir, Split, južna Dalmacija, Dubrovnik, nazaj čez Bosno domov…
Forum je zaprt za komentiranje.