Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice slovenske smučarske šole za otroke v tujini

slovenske smučarske šole za otroke v tujini

Razmišljamo o smučarskem tečaju za našo pupo, vendar se nekako bolj nagibamo k temu, da bi šli smučati v tujino, v mislih imamo Kronplatz (pri nas bi prišla v poštev samo Rogla). Nekaj sem že brskala po internetu, ampak kakšne konkretne informacije o tem, da ima kakšna naša smučarska šola tečaje za otroke, nisem našla. Ima že kdo izkušnje?

oba koprska kluba in tudi izolski organizirajo zimovanje v tujini, za kronplatz mislim, da ne, vem, da so imeli Civetto, Madonno di Campiglio, Forni di Sopra, San Marino di Castrozza…organizirali so bivanje, tedenske karte ter enotedenske tečaje za otroke. Probaj pogledat na njihovih spletnih straneh, vsaj mislim, da klubi še vsi obstajajo (Smučarski klub Koper, Smučarski klub Capris, za izolskega pa ne vem imena).

Na Kronplatzu ima Kompas šolo za otroke, dve uri dnevno, od 4. leta naprej. Šolo smučanja ali bordanja. Če imajo tudi šolo za več ur dnevno, pa ne vem. Mi smo bili lani zelo zadovoljni. Za en teden je bila cena 100 evrov, zadnji dan pa naredijo luštno prireditev v slaščičarni s podelitvijo medalj.

ja, tudi jaz bom tudi objavila, da gre naša smučat v ZDA, stara je pa 4 leta, pa še babica jo gre čuvati, ker imava z možem oba službe in ne moreva zraven.

saj to je bil verjetno namen tistega, ki je pisal temo:-)

Petra111b – ne vam zakaj takšna zajedljivost – klanc je postavila čisto resno vprašanje…Smučanje v tujini (Italija, Avstrija…) nibistveno dražje od smučanja v Sloveniji,če pa preračunaš na kilometre prog pa je pravzaprav ceneje. Tudi pri nas se lahko greš hoh turizem, podobno kot selahko greš v tujini skromnejšega turizma.

Klanc,tudi mi hodimo smučat v tujino, doslej sicer bolj v Avstrijo kot v Italijo, saj npr. v Kronplatzu nisem doslej našla apartmaja,ki bi bil blizu smučišča, kar pa je pris mučanju z majhnimi otroki, ki običajno ne zdržijo celodnevnega smučanja zelo zaželjeno. V večjih središčih, kjer Kompas ponuja svoje aranžmaje ima tudi slovensko šolo smučanja za otroke nad 4 leta. Za vpis v to šolo ni pogoj, da tudi namestitvene kapacitete koristiš pri njih, na Komapsu pa se pozanimaj, v katerih krajih in v katerih terminih ponujajo šolo.Največ je je seveda v času slovenskih zimskih počitnic, v nekaterih krajih pa tudi izven teh terminov. Naš tavečji je bil v teh šolah dvakrat – pri 4 in 5 letih in moram reči, da sem bila zelo zadovoljna, skupine so bile majhne, tako da je vsaj pri teh tamalih na enega učitelja prišlo tam do 5 otrok.

V času ko je otrok v šoli smučanja,si lahko starša data duška in se nasmučata,kar pa seveda ne gre, ko imaš otroka zraven in moraš težavnost prog in pa seveda hitrost smučanja prilagajati otroku. P ašeena velika prednost šole smučanja je – otrok očičajno tam bistvenomanj trmati,kot pa če ga učiš smučati čisto sam.

Petra, kaj zaboga ti je????? že leta, leta in leta hodijo slovenci smučat v italijo, avstrijo, švico in francijo. zakaj? naj začnemo z urejenimi smučišči in stotinami kilometrov urejenih prog, s sodobnimi hitrimi in udobnimi sedežnicami, z nikakršnimi gužvami, nikakršnimi kolonami na vstopu na vlečnice ZA ENAKO CENO TEDENSKE KARTE kot v sloveniji za tisti ubogi kilometer proge po kateri se drenja folk ves dan, ko več časa stojiš v vrsti kot smučaš, nadaljujmo z bivališči, ki so preko klubskih cen ravno tako zelo ugodna, da ne govorimo o apres ski, ko se smučarski dan ne konča s pospravljenimi pancerji in trdo kuhanim jajcem v včerajšnji žemlji, pač pa o druženju, organiziranem oddihu in zabavi, kajti tudi to je namen zimskega dopusta, mar ne? in nenazadnje, nekateri klubi in smučišča organizirajo tudi tečaje za otroke, od 9. do 12. ure jih učijo kakovostnega smučanja in marsikateri otrok se v tem enem samem tednu nauči pravilno smučat, za kar bi se starši trudili več let, pa še se nebi upal sam spustit – tako kot te integrale uči učiteljica matematike, tako te tu smučanja uči smučarski učitelj in navadno ne gre za 5000000 eur pač pa za bolj simbolično cifro.

smučanje izven slovenske meje že desetletja ne predstavlja več statusnega simbola, s tvojo omejenostjo si pihnila mimo da je grdo videt.

jaz izhajam iz dejstva, da nisem tako bogata, da bi kupovala poceni, zato si privoščim morda le en teden, pač pa zato bolj kakovostnega dopusta. in ker imam primerjavo obojega, ti lahko garantiram, da me en teden slovenske rogle in njene gužve v neki prašni brunarici stane isto kot en teden smučanja po neskončnih progah 3 dolin Val thorensa v Franciji.

sicer pa naj se ima tvoja hčerka krasno v ZDA.

Tudi naš sin je lani obiskoval teden dni kompasovega začetnega tečaja na kronplatzu (šli smo v zasebni apartma). letos bosta oba. pokliči na kompas v novembru in vprašaj če bo letos tudi tečaj. prednost imajo kompasovi gostje, če je frej dobiš mesto. ko smo šli mi so bili v skupini 4. kompas ima svojo pisarno v olangu – spodnja postaja kabinske žičnice in v soboto popoldne vpisujejo tam otroke za šolo smučanja. mi smo bili zelo zadovoljni, otrok sploh, šolo izvajajo preko SK snežinka ali nekaj takega. terminsko mislim, da začnejo pred novim letom in izvajajo do sredine februarja, potem pa še za naše šolske počitnice.

lp,
N.

Najlepša hvala vsem za koristne informacije. Sem pa nekaj zanimivega že našla na spletni strani SK Snežinka.

Sem pa zalo razočarana nad ramišljanjem petre111b – moj namen sigurno ni bil hvalisanje, saj konec koncev nihče ne ve, kdo sem :))

Moja izkušnja s Kompasom je za 5, smo bili že 3x, termin konec januarja ,ko ni gneče in ne visokih cen,sneg je in ne previsoke temperature preko dneva, otroci se naučijo veliko in družijo se tudi popoldan, še vedno drži, če se imajo otroci fajn, je staršem še lepše, tudi za naju je to dopust in res imamo nekaj od tega, izbirajo kraje z dobro ponudbo in pestim dogajanjem ,mi med počitnicami že nismo bili 8 let,na slovenskih hribih pa je škoda denarja za to kar ponujajo ko enkrat greš ven ,dobiš za svoj denar res optimum.Priporočam!

SkI Klub koper je v Civetti, o slovenskih smučiščih ne razmišljajte.
Žal so nam lahko v sramoto.
Spoznal pred leti ko sem prvič obiskal Dolomite in Koroško.

Tam vedo kaj pomeni priprava prog in turizem!

Lp

Vabljeni v Flachau!
Odlicne proge, ogromno smucisce, super za druzine, veliko gostinske ponudbe, povezava z vec ostalimi smucisci.

Pri Fun&Pro na voljo slovenski ucitelj.

🙂

Letos bi odšli smučat v tujino. Hčerka je stara 5 let in bi jo dali v šolo smučanja, s slovenskim učiteljem.
Katera smučišča imajo slovensko govoreče učitelje smučanja? Npr. v Italiji ali Avstriji?

Hvala.

Pozdravljeni,
mi smo bili lani v Bad Kleinkercheimu – v centru so imeli tudi slovensko govoreče učitelje. Hči je bila stara 5 let in edina v skupini avstrijcev, ampak je bila zelo zadovoljna, ni bilo nobenih težav.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close