Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Smucanje z avtodomom Avstrija

Smucanje z avtodomom Avstrija

Zivjo,
je tu kdo, ki prakticira smucarijo z avtodomom? Zanimajo me kaksna manjsa druzinska smucisca v Avstriji (tam do 2h iz Lj), kjer se da tudi prespat na parkingu, da ni pretirane gnece in zmerne cene kart. Hvala za vse vase izkusnje!
[attachment=0]avtodom.jpg[/attachment]

V avstriji vedno bolj težijo zaradi tega. Drugače pa katchberg znajo kar lepo opozarjat in samo vprašanje je kdaj bojo kake kazni padale. Spravi se nakam malo bolj s poti pa bi moralo biti ok. Mi smo načeloma smučali na semmeringu, flachau, mokrine… pa pazi na težo ad da te ne bojo dali na vago tu so pa res pikolovski.

Brez problema zadnje tri leta St. Oswald (Bkk), Turracherhohe (dajejo neka opozorila, ampak ne preganjajo), Matrei pri gondoli, Nassfeld na prelazu pri italijanski meji, Gerlitzen pod 4 sedo (peljes se proti BKK).

Hvala! Se to…za koliko dni pa kaj greste na smucarijo oz.koliko “zdrzite” v avtodomu? Mi smo namrec cist zacetniki na tem podrocju…

Mi ponavad smučamo s smučmi, ne z avtodomom. Problem je v tem ker avtodom ne moremo priklopit na sedežnico, pa z zimsko opremo nas ne spustijo na smučišče, ker bi z verigami poškodovali smučišče. Ah, jeba to.

BEDAK

BEDAK[/quote]

zakaj je pa zdej on bedak, če je samo odgovoril na glupo postavljeno vprašanje

Sem avanturist, obožujem kampiranje vendar smučanje z avtodomom pa si ravno ne predstavljam če imaš dva otroka stara cca 10 let. Zakaj? Ker biti od 16 ure zapet na parih kv metrih ter kuhati v istem prostoru brez zračenja, pa kup smučarske opreme natlacene v majhnem prostoru ne hvala. Nu vredno tistih 4o eur ki ga damo za apartma.
Pa če se kao švercaš in celi noč ne spiš ker samo čakaš kdaj bo kdo potrkal na vrata.

To je pa odvisno kak imaš AD.
Ker avtodomi imajo napo in prezračevanje, box za vso kramo, lahko trdim da tudi boljšo opremo kot večina apartmajev. Saj če si v apartmaju tudi otroci po 16h nimajo kaj počet. Gledajo tv al pa igrajo igrice, to pa imaš komot tudi v avtodomu. Je pa fino ker lahko smučaš en dan tu drug dan čisto drugje, pa imaš en tak smučarski maraton po več smučiščih. Glede avanturizma pa trkanja po vratik ne bom zgubljal besed. Lahko samo rečem da avstrijci ne preganjajo ker niso neumni in vedo da če si tam z avtodomom, boš vsaj za smuč. Karte zabil precej denarja, največkrat pa tudi za veliko drugega kot so kake oštarije ipd.

To je odvisno od organizacije in avtodoma. Z najetimi je glede tega vedno problem, ker niso prilagojeni na točno vaše načine in želje, če imaš pa svojega – in v njem vso zabavo za otroke in zadeve za sušenje mokre opreme, ogrevan prostor (ali hobotnico) za smuč. čevlje, itd… pa si lahko dolgo.
Jaz – kadar grem tako in si glede drugih obveznosti lahko privoščim odsotnost – komo tin z veseljem vsaj po 4 dni ali teden. Samo za cel teden, potrebujem s sabo precej knjig za ob večerih… ali pa filmov na računalniku in diskih, da imam kaj za početi pred spanjem.

Pa še glede gretja… webasto ni problem ker kuri nafto, pri Trumi pa si omejen s plinom in zun temperaturami – pa tudi s tem kako dobro je izoliran AD – ker temu primerna je potrošnja plina. Pri še kar dobro izoliranem AD-ju in zun temp nekje do -5, računaj da ena plinska jeklenka zadošča za do 2 dni. Torej imaš energenta za 4 dni… če ne kupuješ ali tankaš plina na lokaciji.

Na Katschbergu “težijo” samo čez vikende in se moraš zvečer odstranit. Med tednom je večinoma mir.

Mi smo neodvisni max 4 dni, imamo dve kaseti za wc, tako da po dveh dneh zamenjamo. Nas je pa 6:). Z vodo moramo malo šparat, če hočemo zdržat 4 dni, elektrika še nikoli ni bila problem, plin tudi ne (imamo dve bombi, grejemo se na plin). Po 4 dneh gremo ali v kamp, še raje pa na PZA na Turracherju (25 EUR na noč), tam dotočimo vodo, spraznimo kasete od wc-ja, se priklopimo na elektriko. Ponavadi hodimo za vikend ali podaljšan vikend. Mi imamo letne karte za avstrijska koroška smučišča, tako, da smučamo na tem področju. Lani smo bili za silvestrovo na Katschbergu-noben težil, res, da smo bili edini. Aja, na Molltalu tudi nič ne težijo na parkingu pod vlakcem.
Sicer pa, za opremo je ogrevan boks, mi nismo nikoli po 16h samo v avtodomu. Ali gremo na sprehod, ali drsat ali se grejo otroci sankat ali v terme, pač odvisno kje smo. Če je več avtodomov, pa se otroci velikokrat še celo popoldne igrajo zunaj na snegu s sosedovimi otroci…
Nam je avtodom skoraj bolj uporaben pozimi kot poleti, predvsem to, da si parkiran na smučišču ali pod gondolo in se ti zjutraj ni treba pakirat v avto, kot če si v apartmaju, ki ni čisto na smučišču.

Aja, pa gremo za več kot 4 dni, vzamemo še eno plinsko bombo, torej imamo vse skupaj 3.

Pa vam uspe priplezat gor? Niste še imeli kakšnih problemov na tisti strmini?

Jaz to pocnem kar s kamp prikolico. Zgleda, da sem edini, ker še nisem nikoli nobenega videl na parkingu:) Letos prvic dobil opozorilo (brez kazni) v Mokrinah na parkingu pri Milleniumu. Zanima me ce ve kdo kako je s prenocevanjem v Matrei-u na parkiriscu pri Goldriedu. Vceraj sem bil (sicer samo z avtom) in nisem videl parkiranega nobenega avtodoma.

Da težijo na Katschbergu? To pa je novost. Letos sicer še nisem bil, ampak drugače mi nikoli prj niso težili.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close