Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Hodite pogosto na počitnice in potovanja?

Hodite pogosto na počitnice in potovanja?

Pri nas v službi sem edina, ki ne morem sodelovat pri pogovoru kam vse smo šli smučat (seveda sama tujina), pa kam bomo šli za prvomajske (tukaj govorijo o nekih križarjenjih na Karibih,…). Ne vem, ali res tako množično hodite na dopuste za en teden pozimi, pa za prvomajske,…? Koliko pa imate dopusta in denarja? Midva nisva materialista, ampak včasih se pa ob takih pogovorih vseeno zamislim, ali bosta najina otroka reveža, če bosta tudi ona edina v šoli, ki ne bosta imela na to temo nič za povedat? Pa nam ni čisto nič hudega, da ne bo kdo mislil, da se pritožujem. Imamo se zelo lepo, ampak vseeno nisem vedela, da je to tako. Pri možu v službi je isto.

Kaj menite?

veliko potujemo, ampak poceni…

Ja midva hodiva. Je pa zaposlen on redno, jaz delam preko študenta, tako parkrat na leto greva, recimo letos sva bila januarja, greva spet februarja, pa za prvega maja, poleti parkrat in potem še pozimi enkrat ali dvakrat. Je res, da nimava otrok, tako, da izbirava poceni variante. PAč vekrat po malem. Eni hodijo poleti za 7, 14 dni, midva pa to razdeliva na petkrat.

Mi gremo kar pogosto, pa bi šli še večkrat. Meniva namreč, da tudi na ta način otrokoma širiva obzorje. Ampak na Karibih in smučanju še v življenju nismo bili. Se znamo sami zorganizirat in nas pride bolj poceni, pa gre. Kljub povprečnima plačama in nadpovprečnemu obroku kredita.

Mi gremo na počitnice večkrat letno. Poleti taborimo, pa čim cenejše variante poiščemo za ostala prenočišča, pa vedno potujemo v lastni režiji. Zaenkrat se zadržujemo še po Evropi. K sreči je tako bogata z vsem, kar si lahko zamisliš, da zlepa ne zmanjka prijaznih destinacij. Tako da se da potovati večkrat letno, tudi če nisi ravno med najbogatejšimi. Jaz osebno teh naših potepanj ne zamenjam za nobeno all inclusive hotelsko varianto kjerkoli po svetu.
Za letos načrtujemo London med zimskimi počitnicami, med prvomajskimi bomo izjemoma doma, ker dobimo novega člana družine v začetku maja, planiramo pa potep po Nemčiji in nekaj morja konec poletnih počitnic, če bo dete OK.

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

Trenutno je taka situacija, da ne potujemo (zaradi mame), prej pa smo veliko – za novo leto, smučanje, za prvi maj, in novembrske počitnice. Otroka sta videla že veliko sveta in meni se zdi to zelo pomembno, da dobita širino, da vidita še druge kulture. Videla sta vse evropske prestolnice, vse bližnje tople destinacije. Za pravo eksotiko, pa je treba imeti vsaj 14 dni časa, tega pa nimamo in zaenkrat tudi ne zgleda, da bi imeli 14 dni skupaj časa. Midva pa tudi že načrtujeva Avstralijo celo večnost, pa verjetno ne bova nikoli našla en mesec časa pozimi. Kaj češ, enim je problem denar, drugim pa čas.

Samo to ti še želim dodati, da ni treba, da se slabo počutiš zaradi tega. V osnovni šoli sta ponavadi samo dva otroka taka, da starši veliko potujejo in si več privoščijo, glavnina pa ne. Drugače je v gimnaziji, pa še to le, če ga vpišeš na Bežigrajsko.

Poleti za en teden na morje. Več zelo redko. Zaenkrat nam finance ne dopuščajo.

Mi kar precej. Pa ga skoraj ni vikenda, da se ne bi kam podali.
Na daljši dopust gremo pa 3-4 na leto. Vedno pred sezono in po sezoni, nikoli med sezono, ker ko vse dopuste skupaj seštejem, bi za ta denar enkrat letovali med sezono.

Smo pa na ta račun videli že lep del evrope.

Pa še o dopustu. Moj ima kar precej dopusta, jaz pa ponavadi koristim ure, pa tudi neplačan dopust sem že koristila.

gremo, kolikor nam dopuščajo čas in finance… večinoma preživljamo dopust v SLO(smučanje, toplice, Bovec), le poletno morje na Hrvaškem.
se ne oziramo na druge-zaradi mene so lahko drugi celo leto na Karibih, jaz sem tam že bila in se mi dopust tam ne zdi nič takega, za kar bi jaz lahko imela manjvrednostni kompleks…
enako je s smučanjem, pa prvomajskimi počitnicami, itd…
glede otrok je pač tako, da je daleč največ vreden odnos do otroka, pa naj si bo tu v SLO ali na drugi strani zemlje. In ne, ne verjamem, da je otroku važno ali smuča v Švici ali na Rogli.

pa še odvisno je, kak stil življenja imaš, ali veliko zaslužiš ali pa si pripravljen šparat pol leta zato, da greš na Kanarske za 1.maj (ali pa ti je 3 dni Poreča za 30 jurjev dovolj. )
Mene osebno drugi dopusti ne ganejo, sploh zdaj, ko imamo majhne otroke in je že 3 dni Poreča za 1.maj pravi podvig 🙂
aja, pa še to… pri nas v službi malokdo veliko potuje, smo pač iz MB, se vidi da imamo nižji standard kot LJ.
LP

Mi poleti na morje za 3 tedne (delno kamp, delno taščin vikend) in še med vikendi zlasti v predsezoni od konca aprila do konca junija. Za prvomajske pa tudi kam na hrvaško obalo za 4-5 dni, ko imajo bolj poceni. Smučarji smo pa bolj slabi in gremo le 2-3x na leto za kakšen dan.

mimika

Aja, vse to morje je na hrvaški obali. Me po pravici povedano sploh ne mika na kakšne Karibe in podobno. Še vsi, ki so tam bili in jih poznam pravijo, da je lepo, ampak da še enkrat ne bi šli. Okusi so pač različni.

Je pa veliko ljudi, ki imajo možnost iti večkrat na dopust, pa se jim enostavno ne da. Imam ene takšne v sorodstvu. Pa denar in dopust sploh ni problem.

mimika

Mama 2837! Kam pa hodite? Koliko stare otroke imata? Najina sta še precej majhna, zato nekam daleč itak ne bi hodili. Nam pa to manjka. do sedaj nismo bili praktično nikjer. Sva ravno sklenila, da se morava poboljšat in gremo za začetek v čateške ta vikend v sindikalno zadevo, seveda. Tudi mi smo z včerajšnjim dnem začeli s kreditom in tudi midva imava povprečni plači, pa me zanima kako se vi štimate in kam hodite?

Ko si mlad in, če imaš takrat denar, pač hodiš malo okrog. Ko si pa starejši, si zadovoljen s pivom pred TV ob oddaji o Karibih 🙂 Nam se pač zdi škoda zabijanja denarja, da “nekaj vidiš”. Imamo pa bolj aktivne dopuste ala razne hribovske podvige, potapljaške akcije, letanje z avioni, sem pa tja kakšno križarjenje. Se pa strinjam, da za vse skupaj zapravimo toliko kot npr. nekateri ene tri tedne poleti v sezoni na morju.

Danes lahko potuješ za precej manj denarja v oddaljene destinacije, kot si lahko včasih. Odvisno od tega kakšne želje imaš.
Imava povprečne plače, vendar parkrat na leto vseeno kam gremo, če ne drugo za vikend najdemo kako ugodno varianto preko kakega sindikata.
Spomladi sama planirava v rim za par dni (skupaj ca 70t za oba z letalom), jeseni pa v kak bolj oddaljen kraj v last minute varianti (z tamalim). Hrvaška nam je zadnja leta zaradi odnosov in prevosokih cen, v primerjavi s tem kaj ponujajo malo dlje…Mal se moraš znajt pa gre.

potovanje pade enkrat letno, ampak nobena križarjenja po karibih, pač pa bolj racionalne variante.

so me že starši tako vzgojili, da smo večkrat kam odpotovali (z avtom po evropi), ker je bil oče mnenja, da na tak način veliko pridobimo na splošni razgledanosti, spoznavanju znamenitosti, kultur in tujih jezikov. eno so knjige, drugo pa lastna doživetja.

Mi zelo radi gremo v hribe (čez vikend), na morje, v terme… in še kam. Večrat letno. Vse pa je predvsem prilagojeno 2 in 5 letniku. Znorim o ideji na karibih z malimi otroci. Prvo je tu dolg let z letalom, pa časovna razlika, pa ….
Tega ne odobravam. o.k. verjetno eni tam samo ležijo – jaz pa tega nočem. Otrok tudi ne želiva puščati samih pri babicah, zato smo skupaj in izlete, počitnice popolnoma prilagodimo otrokom.

lp,
Miša

Oj!

Mi vedno kam potujemo :-))) Pa nikoli na Karibe!
Ne resno, poleti gremo vedno za 3 tedne kampirat (to sva hodila tudi, ko sva bila še sama in nadljujemo tudi v troje; prvo leto smo bili v Zatonu, drugo na Korčuli, lani pa smo s šotorom potovali po Korziki). No, letos s tem ne bo nič, ker bomo konec julija postali 4 :-))))
Med novembrskimi počitnicami gremo v toplice (zadnji dve leti) ali na morje: kakšen apartma.
Med provmajskimi počitnicami obvezno na morje (4-5 dni), ker mi da toliko energije. Ponavadi smo šli v Umag v apartma, letos pa gremo za spremembo v hotel, ker poleti ne bomo nikamor šli.
Med zimskimi počitnicami gremo ponavdi k moji mami na Gorenjsko in hodimo malo smučat. Na enotedensko smučanje pa sva nazadnje šla sama: tamalček je letos začel dobro smučat (3,5), pa sem jaz noseča, tako da spet ne bomo šli – mogoče čez kake 3 leta spet 🙂

meni najljubša potovanja pa so vsak vikend: čeprav le za en dan, res uživamo v tem, da hodimo in se vozimo po Sloveniji!!!!!

No, in zaradi teh naših pohajkovanj, si seveda ne moremo privošliti nove sedežne, avta za 4 milijone, vseh mogočih tehničnih naprav ali kaj podobnega. Ampak, nam je to pomembnejše.

J.

Mi si zaenkrat še enotedenski dopust poleti težko privoščimo.
Se moramo najprej vseliti. Potem bo, upam, bolje.

No mi gremo poleti za en teden ali 10 dni na morje in to je to. Sedaj ko imamo šolarja septembra odpade in s tem tudi bolj ugodna varianta. Vem da ga lahko vzameš ven za 1 teden ampak meni se to ne zdi prav. Po kakšnih potovanjih niti nimamo želje. Sinu je groza če se mora peljati več kot pol ure, mož pa je bil zadnjih 10 let več po svetu kot doma, tako da smo kar zapečkarji.
Vikende gremo na kakšen izlet, včasih pa samo v okolico doma na kakšen hribček. Če bo imel željo po potovanjih bo tudi lahko potoval ko bo starejši in si širil obzorja.
V razredu pri mojemu sinu je en otrok od 20, ki potujejo, oziroma gredo v tujino. Tako da mislim da te to nima kaj skrbeti, glavno da se imate luštno.
Tudi pri nas v službi so člani , ki gredo pozimi v eksotične kraje in čez leto na potovanja.

prav tako mi. Poleti na morje, kaj več zaenkrat ne gre.

Mi pa poleti za 14 dni na hrvaško obalo, brez t. agencij in pozimi za 2-4 dni smučat na Koblo.
In se konča. Ostalo so enodnevni izleti, ki jih je bolj malo, ker je mož veliko službeno odsoten. Zato mi je dostikrat že lepo, če samo vsi štirje sedimo na kavču in se pogovarjamo.

LP, joja

Delfinka, vem, kaj si hotela povedati. Zanimivo se mi zdi, da si ti vprasala, ce vsi toliko potujejo, sedaj pa vsi na siroko razlagajo, kam grejo, za koliko casa, koliko porabijo. A ni cudno, da med vec kot dvajsetimi posti ni niti enega, ki ne gre na dopust? Po mojem je tako, da tisti, ki si privoscijo, zmeraj to veselo razlagajo; tisti, ki si ne morejo privosciti potovanj, so zmeraj tiho in ne priznajo, da niso dovolj financno sposobni.

Pri meni je tako, da sem samohranilka z dvema otrokoma. Poleti gremo vsega skupaj 5x na morje (za en dan), pozimi pa gremo 2x smucat. To je to. Otroka tudi ucim, da denar ni vse. Oba se zavedata (puncka 9 let, fantek 7), da nismo premozni in da dolocenih stvari si ne moremo privosciti kot ostali. Zaradi tega se mi ne zdi, da jih prikrajsam za mnogo. Vcasih je bolje, da imas manj in znas to ceniti, kot pa imas vse in si se zmeraj nezadovoljen, ker je zmeraj nekaj, cesar nimas.

In kaj je narobe s tem, če si lahko privoščiš? Po tem takem bi blo najbolje, da ne greš nikamor, ker nekdo drugi ne more oz. ker itak kar imaš ne znaš ceniti.
Smo nekateri na tem forumu, ki smo na težji način prišli do takega socialnega položaja, da si pa nekajkrat letno lahko privoščimo počitnice ali krajši oddih. Ne vem zakaj bi to morali biti Karibi, ker nenezadnje Karibi danes več niso tako nedostopni, kot so bili… Cenim kar imam, ker do nekaj let nazaj tega nisem imela in vesela sem, da lahko svojemu otroku to nudim. In sama sodiš lahko samo sebi, ne tistim ki so ubogi in ne tistim, ki so dobro situirani!!

Mi gremo pozimi smučat za nekaj dni, potem poleti na morje. Enkrat letno pa tudi nekam odpotujemo, ali je to kakšna evropska prestolnica ali druga celina. To je odvisno od financ in časa 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close